ifrat_ tefrit
Eminim birçok andıç abisi, 'bu başlık da neyin nesi?' diye sözlük karıştıracak... Aslında trajedinin bir boyutu da bu... Türkçe, ne yazık ki, gelişen değil, değişen ve hatta hızla körelen, başka dillere teslim olan bir dile dönüştü.
Bir medya düşünün ki, 'dil'i bir gazetenin yazarına havale edip sırtüstü uzanmayı kendine yedirebiliyor. Daha acısı da var ya neyse. Teslim edilen yazarın Türk dili ve kültürü ile uzaktan yakından alakası yok. Konumuz bu değil...
Malatya'da sahnelenen kanlı oyunun perde arkasında kim olursa olsun, ne tür menfur bir tezgâhın maşaları olurlarsa olsunlar, ortadaki manzarada herkesin şapkasını önüne alıp düşünmesi gereken bir nokta var... İster etki-tepki deyin, ister ayarı olmayan, dengeyi tutturamayan, ifrat ile tefritten başka seçeneği olmayan toplum olup çıktık. Bunun sorumluları hakkında bir liste yaparsak, ne acı ki, Malatya'da boğazları bıçakla kesen 5 psikopat en sonlarda yer alır. Bu ülkede dinin, dinî olanın en ufak bir remzine bile tahammül edemeyenlerin, yeryüzündeki en doğal hak olan 'dini öğrenme hakkı'nı bile 'irtica' yaftasıyla suç durumuna iten zihniyetin, durup biraz düşünmesi gerektiğine inanıyorum...
Şu anki Cumhurbaşkanımız daha birkaç ay önce 'dogma ve boş inanç' diye esip kükrerken bizzat bu milletin inancını hedef aldı mı, almadı mı? Kendini bilim adamı zanneden bir profesör, Evrim Teorisi hakkında bir gelişmeyi (kendisi bir araştırma yapsa, bir bilimsel çalışma yapsa yanmayacağız) 'yaratılışçılar kuduracak' diye parmak şıklatarak açıkladı mı, açıklamadı mı? Andıç medyası bunu gerdan kıvırıp, göbek sallayarak manşetine çekti mi, çekmedi mi? Bitmedi tabii...
Kerameti kendinden menkul ve -sözde- sivil toplum kuruluşunun de tepesinde duran bir hanım öğretim üyesi 'Çocuklar namaz kılacağına bale yapsınlar' dedi mi demedi mi? Her fırsatta ahkâm kesen, bilmediği her mevzuda atıp tutanlar, sanki inanan insanlar vatan-bayrak düşmanıymış gibi '23 Nisan'da camilere bayrak asalım' kampanyası yapmaya çalışıyor mu, çalışmıyor mu?
AKP düşmanlığı uğruna devletin yıkılmasını bile göze alanların organize ettiği mitingde halka, dine, imamlara karşı slogan attırıldı mı, attırılmadı mı? Aynı mitingde kürsüye çıkan zevat, dünyanın tüm gelişmelerine karşı klişe sloganlar savururken halkın değerlerine küfrederek prim yapmaya çalıştılar mı, çalışmadılar mı? Kutlu Doğum Haftası'nda bile, çocukların ilahi söylemesini gericilik, Peygamber sevgisini anlatmasını yobazlık olarak görenler var mı, yok mu? Din konusunda en cıvık, şarlatan ve hatta -bağışlayınız- soytarı olan isimleri 'din otoritesi' adı altında andıç medyası her Allah'ın günü televizyona çıkarıyor mu, çıkarmıyor mu? Yargıda, bürokraside, medyada İslam ile ilgili anlamsız -hadi düşmanlık demeyelim- bir önyargı var mı, yok mu?
Referanslarını Karl Marks olarak açıklamayı marifet sayanlar, akşam evlerine gidip şarap içmeyi erdem addedenler, gazetelerinin internet sayfasını sapık forum sitelerinin ana sayfası gibi yayınlayanlar, bu ülkenin inançlı insanlarını potansiyel düşman olarak görüyorlar mı, görmüyorlar mı? Dini camiden, dindarlığı Ramazan ayından -hadi onu da adam gibi anlayıp ona göre yayınlar yapsalar yanmayacağız- ibaret zannedenler var mı, yok mu? Bu eli kanlı psikopat gençler kimin eseri biliyor musunuz? Baleyi namaz ile karşılaştıranlar, Atatürk'ü Peygamber'in karşısına oturtanlar, halkın inancına çekinmeden dogma ve boş inanç diyenlerin eseri... Zira -bilen biliyor ki- gerçek din, elini masum insanın kanına bulayanları ebedi olarak cehenneme yollar. Medyanın dini ile gerçek dinin farklı olduğunu ne zaman fark edecekler acaba? Gerçek dine göre, bir gemide 99 masum, bir cani olsa bile o gemi batırılmaz! Gerçek Müslüman değil insana, bir karıncaya bile zarar vermez, veremez. Zira inandığı Allah bunu şiddetle men eder. Ulusalcılık adına AB'yi düşman görenlerin, özgürlük ve demokrasiyi lüks sayanların, dini yobazlık olarak görenlerin oluşturduğu bir tablo bu...
Bu kan onların eline de bulaşmış durumdadır...
Zorlarına gitse de, kızıp köpürseler de, gerçek böyledir. Başkasına akıl verenler, kendi değerlerini önlerine alıp biraz empati yapsınlar. Tüm samimiyetimle söylüyorum, o zaman bambaşka bir ülke olacak Türkiye!
21 Nisan 2007, Cumartesi (m.nedim hazar)
burdaki soru olarak yönelen bütün sorulara cewabım A sıkkı

marxın islamiyete bakış açısı mertçe erkekçeydi türkiyedeki ulusalcı geçinenler gibi değil.Ulusalcılar odtüde bile barınamadılar
"doktorbune" demiş ki:
marxın islamiyete bakış açısı mertçe erkekçeydi türkiyedeki ulusalcı geçinenler gibi değil.Ulusalcılar odtüde bile barınamadılar
doktor a katiliyorum. ulusalcilar milliyetci degillerdir ama milliyetci gibi gözüküp asil hedefleri onlari kullanmaktir. dindar degillerdir ama dindar gibi gözüküp din elden gidiyor diye karsiklik yapip malatyada oldugu gibi olaylara zemin hazirlamaktir. uluslacilarin baslarindaki insanlar bir bakin zaten kim olduklari anlasilir. dogu perincek eruygur pasa. muzaffer tekin veli kücük. tuncay ozkan. türkan saylan.bu insanlara dikkat edin. bir cok olaylarin ic yüzünü daha iyi göreceksiniz.
odtü ulusalcı kaynar çoğu islam düşmanıdır.Hakiki koministler islamiyete son derece saygılıdır.
1 defa değiştirildi
En Son: 2007-04-23 16:14:33
isimler arasında bir tek tuncay özkana katılmıyorum.kanaltürkte programını takip etmeye çalışıyorum.kanal d gibi yüksek reytingli bir kanaldan ayrılıp görüşlerini halkla paylaşmak adına çırpınan örnek bi insan olduğunu düşünüyorum.siz bu düşünceyi nerden edindiniz bilmiyorum amaönyargısız adamı dinlemenizi tavsiye ederim.bütün yayınları takip edin. adamı takip etmemiş olsaydım sizin gibi düşünebilirdim.zamanında kanaltürke ve ona bir sürü asılsız iddialar atıldı.ama hiçbi sonuç alınamadı.alınacağınıda sanmıyorum.recep tayyip erdoğanın tuncay özkan aleyine açtığı davalar bir bir reddediiliyor.durum böyle oluncada tuncay özkanın bir vatansever olduğunu düşünmemek elde değil.ben görüşlerimi söyledim tabiki ama yanlışsınız demek için değil.herkes farklı açılardan bakar tabiki sonuçta demokrasinin getirisidir çok seslilik.
sözde değil özde demokratız
doğu perincek ve diğerlerine pek söyleyebileceğim bişey yok.doğu perincek bi yerden meclise girmeye çalışan bir adam.bakıyorsunuz bir seçim döneminde islamcı bir dönem ulusalcı bir dönem marxist kimbilir daha nelerr göreceğizzz.

vito corleone kardesim gecen biliyorsun cumhuriyet mitingi oldu orda tuncay özkan kürsüye gelip konusacagi zaman ne ile anons edildi biliyormusun. ulusalcilarin sevgilisi tuncay özkan diye. sonra tuncay özkan chp den kanalina tam 3 milyon dolar aktarilmis aslinda bu kanunen kesinlikle yasak daha bunun hesabini veremedi. kanali hangi parayla kurdu hala soru isareti olarak meyadanda. gecen büyükanitin konusmasindan sonra büyükanit cumhurbaskani kim olsun diye sorulan sorulara cevap vermeyince cok kizip nasil nasil nasil olurda konusmaz diye televizyonda köpüren bir insan. darbeci zihniyet yani. daha neler neler. simdilik bu kadar.
tuncay özkanda ulusalcıyım diyor zaten ama ben gerçek bi vatansever olduğunu düşünüyorum.

konuşturma beni akp nin medyaya aktardığı paralar hakkında.
tabi iki tarafında yaptığı yanlış bence medya en az yargı organları kadar bağımsız kalmalıki biz gerçekleri öğrenebilelim.
her neyse kendinize iyi bakın.zaten uzlaşmamızda mümükün değil bütün olan olaylar hakkında herkes birbirinden farklı biliyorr.dilerim bu olaylar bize zarar vermez.

kendine iyi bak hakan kardeşim.
"doktorbune" demiş ki:
odtü ulusalcı kaynar çoğu islam düşmanıdır.Hakiki koministler islamiyete son derece saygılıdır.
doktor ne bu ya her mesajinda odtü var..tamam anladik odtü de okudugunu havan batsin

..
bu arada yaziya tamamiyla katiliyorum..
tuncay özkana gelince bence chp den aday olmali en azindan kacak güresmek yerine direkt aday olmasi daha iyidir..
kanalini chp nin emrine veren, chp nin secim otobüsünün üstünden seslenen birinin tarafsazlidigindan süphem vardir...

"vito corleone" demiş ki:
tuncay özkanda ulusalcıyım diyor zaten ama ben gerçek bi vatansever olduğunu düşünüyorum.

konuşturma beni akp nin medyaya aktardığı paralar hakkında.
tabi iki tarafında yaptığı yanlış bence medya en az yargı organları kadar bağımsız kalmalıki biz gerçekleri öğrenebilelim.
her neyse kendinize iyi bakın.zaten uzlaşmamızda mümükün değil bütün olan olaylar hakkında herkes birbirinden farklı biliyorr.dilerim bu olaylar bize zarar vermez.

kendine iyi bak hakan kardeşim.
vitocum bak bakalim asagida video da fethullah gülenin karsisinda el perce duran sahis kim..
gecen gün cumhuriyet mitinginde gülene yilan diyen sahis degilmiydi bu yoksa

..
tikla ve izle..