"ragip1903" demiş ki:
ben kimseyi yanlis bilgilendirmek istemiyorum zaten merak etmeyin...bende viyanada okuyorum we gelirken kayit yaptirmadim ve geldigimdede su ana kadar tanistiim kisilerden kimse yaptirmamisti we kolayca almislardi kabullerini...ben size bilip bilmeden atiyorsunuz da demedim zaten viyana unisine gidip kendim sordum sekreterlikteki frau frühstücke...ewet ben biyerde eksik bilgi werdim bu yüzden ksra bakmayin ama genelde buraya gelmek isteyen ögrenciler kis semestiri icin baswuru yapiyor o yuzden kayit yaptirmalarina gerek yok dedim ama seninde dedigin gibi yaz semestiri icin kayit yaptirmak isteniyorsa ewet tr.de kazanilan okula kayit yaptirmak zorundasin...ama tabi arkadaslar yine kis semestirina kayit yaptirmak isteyip de emin olamiyorsa yine yaptrsinlar kayitlarini tr.de...eyw...
güzel kardesim ihtimal, olasiklar üzerine konusmak yerine kesin seyler üzerine konussak nasil olur..
mortale arkadasin dedigi gibi direkt yönlendirici olmayalim ve bir bilgiyi detayli yazalim..
evet 1 eylülden önce evraklar yetistirilirse kayit sarti aranmiyor ama buda bayagi bir ugras istiyor malum Türkiye deki sinav takvimiyle, 1 eylül tarihi cakisiyor...
ama 1 eylülden önce verilmesine ragmen bazi okullar kayit sarti isteyebilyior(viyana ünv)..yani burada biraz orada ki görevlinin instiyatifi ön plana cikiyor..
yani sen öyle kayit oldun diye kural öyle diye bir kaide yok, herkesin basvurusu da kabul olacak diye bir kaide yok onun icin kesin konusmak yerine ihtiyatli konusmayi yeglemek gerekiyor diye düsünüyorum..
bir kez daha altini ciziyorum türkiye de yerlesmeden kayit olunmaz diye bir kaide yok ama tarihlere dikkat edelim lütfen..