Bir Romanın İlk Cümlesini Nasıl Yazardınız?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 10
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2007-05-05 (11:03)
Beylerbeyii (BeYLeRBeYii)
"breeze_0053" demiş ki:
kimsin sen? ya herşey yada hiçbişey..... Göz kırpıyor
    Gülüyor Gülüyor şiirin ilk cümlesi gibi oldu ama romana da uydururuz takma kafaya Çok mutlu
2007-05-05 (12:34)
Ru Gk (eslem)
Ru Gk (eslem)
herşey bir sukut_u hayalle başladı.hiçlikten varlığa kavuştuğu için mutluydu sılayı rahimde...elez bezminde söz vermişti kendisine vucud verip ahseni takvime veya esfeli safiline aday kılıp, baki kılan mutlak Yaratıcısına... ->
2007-05-05 (12:50)
Zanpo (zanpo276)
Zanpo (zanpo276)
"breeze_0053" demiş ki:
kimsin sen? ya herşey yada hiçbişey..... Göz kırpıyor

hersey... Göz kırpıyor Göz kırpıyor
2007-05-05 (12:59)
Hewal (hewal 85)
Hewal (hewal 85)
murat bu senin dönem ödewin gibime geliyor Çok mutlu sen nasıl edebiyatcısın kendinde yazsana Çok mutlu neyse bende bilahare yazacam bişeyler..

"eslem" demiş ki:
herşey bir sukut_u hayalle başladı.hiçlikten varlığa kavuştuğu için mutluyda sılayı rahimde...elez bezminde söz vermişti kendisine vucud verip esfeli safiline aday kılıp baki kılan mutlak Yaratıcısına... ->

ablam ya romanın cıkarsa banada türkçe acıklamalı göderir misin Gülüyor cok sewinirim ama kitaba imzanıda at Çok mutlu
2007-05-05 (13:17)
"hewal 85" demiş ki:
murat bu senin dönem ödewin gibime geliyor Çok mutlu sen nasıl edebiyatcısın kendinde yazsana Çok mutlu neyse bende bilahare yazacam bişeyler..

"eslem" demiş ki:
herşey bir sukut_u hayalle başladı.hiçlikten varlığa kavuştuğu için mutluyda sılayı rahimde...elez bezminde söz vermişti kendisine vucud verip esfeli safiline aday kılıp baki kılan mutlak Yaratıcısına... ->

ablam ya romanın cıkarsa banada türkçe acıklamalı göderir misin Gülüyor cok sewinirim ama kitaba imzanıda at Çok mutlu
    Gülüyor Gülüyor yunus,burda genelde hocalar araştırması gereken konuları bize ödev veriyorlar. yüzlerce fikirden bir sentez yapıp kendilerince bir şey ekleyip hazıra konuyorlar ben onlardan değilim ödevim felan değil Çok mutlu eslemin girişide enfes bu gece türkçesini bulmak için sabaha kadar çalışacam eminim orataya güzel bir giriş çıkacak Çok mutlu
2007-05-05 (14:02)
datronx[morg_bekcisi]
(datronx[morg_bekcisi])
zamanı kendi kadranımızda ilerletemiyoruz yazıkki herşey bir sonrası için büyük bir azim ve acımasızlıkla gerçekleşiyor ve biz her zaman o kadar güçlü olamıyoruz.senin gözlerine baktığımda bazen o başkaları için akan zaman,bizi yenmek için gelişen olayların hepsi,donup kalıyor.bir saniye olsun baktığımda gözlerine bütün dünyadaki acı çeken insanları bir arada görüyorum sanki...
o titreyen gözlerinin yansıması olan derin çığlıklarındaysa,ruhumun yok oluşlarını duyuyorum.bunca zarar ziyandan arta kalan küçük kırıntılar var elbet....
2007-05-05 (15:03)
Rukiye (rukiye1985)
Rukiye (rukiye1985)
Roman demiyeyim de yazidigim bir ani öyküsünün basi Soğukkanlı

"Sustum...Herkes konussun, konusanlari susturmaya gücüm yetmiyor, susarak cevaplarini vermeyi tercih ediyorum..."

Yazacagim bu hikaye gercek sevgiyi hakedenlere armaganim olsun.

"Yolda yürüyen kücük bir kiz cocuguydu, saclari yanlardan örülmüs ve kurdela ile baglanmis, icinde bir hirs vardi ama elinden alinmisti en sevdigi kitabi. Sonunu getirememisti, merak ediyordu olacaklari, yazilanlar sanki onun gelecegiydi...Büyüdü o kücük kiz, büyüdügünde sonunu merak ettigi kitabi hic eline almamayi diledi...Keske baslamasaydi, yasamak zorunda olduklarina...Simdi elinden alinan kitabi bulup yakmak icin dua etti...ve sabir diledi."
2007-05-05 (17:20)
Vito Corleone Sicilya (vito corleone)
Vito Corleone Sicilya (vito corleone)
eski zamanlarda bir masal kentine benzerdi bizim kasabamız.etraf sadece yağan bembeyaz kardan ve buzlu çatılardan ibaretti.kasabamızın sakinleri bu sakin geçen bu yerde bir günde neler yapmazdıkii....

buda benim 6.sınıfta yazdığım ve okul gazetesine çıkan öykümün ilk paragrafı işte Göz kırpıyor
2007-05-06 (10:19)
Haydar Baş (MHMT1905)
Haydar Baş (MHMT1905)
bu böyle uzar gider.. başladıgınız gibi güzel bitirin.. güzeldir yazmak..

Antikaların yollara hükmettigi zamanlarda o şirin,küçük şehir her zamanki gibi temiz ve huzurluydu. martıların tiz çığlıkları eşliğinde aşıklar deniz kenarında mutluluklarına mutluluk katmaktaydı... sanki burası gerçeklerden sıyrılmış bir yerdi.. kimse şikayet etmiyor kimse kavga etmiyordu.. Esnaflar müşterisinin yolunu beklerken aralarında o tatlı sohbete dalıyorlardı..

yani biçimsel olarak cümleleri toparlayınca konu devam eder.. şimdi yazdım olsun o kadar.doğaçlama oldu Gülüyor . cümlelerin kısa oldugunu farkındayım Göz kırpıyor
2007-05-06 (16:59)
Ru Gk (eslem)
Ru Gk (eslem)
"BeYLeRBeYii" demiş ki:
"hewal 85" demiş ki:

"eslem" demiş ki:

Gülüyor Gülüyor yunus,burda genelde hocalar araştırması gereken konuları bize ödev veriyorlar. yüzlerce fikirden bir sentez yapıp kendilerince bir şey ekleyip hazıra konuyorlar ben onlardan değilim ödevim felan değil Çok mutlu eslemin girişide enfes bu gece türkçesini bulmak için sabaha kadar çalışacam eminim orataya güzel bir giriş çıkacak Çok mutlu

Beylerbeyi yazdıklarım Türkçe değilmi Şaşkın: eklemem gereken bir tabir daha vardı seni yormaz inş... Şaka yapıyor

hewal85 kardeş devamı gelirde bir kitaba dönüşürse hayhay Şaka yapıyor
Sayfa / 10
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa