Üniversiteye Amerikada başlamak ?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 2
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12

oncelikle merhaba 2007-06-29 (12:32)
Fatih Fatih (mfatih84)
Fatih Fatih (mfatih84)
arkadaslar bi kac konuyu aciklamak istiyorum amerikada okumak istediginizi yazmissin turkiyenin tanidigi orta halli universitenin size yillik fiyatlarini soyluyorum en dusugu 18000 dolardan basliyor illinois state egitim kalitesi orta halli ama dersinizki ben chicago universitesinde okuyacagim o zman bi 30000 dolari gozden cikarmaniz lazim sirf okul icin internetten okullarin fiyatlarina bakmanizda mumkun ha soyle bir sey var arkadas calisabilirim demis calisabilirsin ama o parayi cikartmak gerceken zor ben de dusundum bundan daha ucuz universitelerde var ama o iste size kalmis onlari arastirip bulmaniz lazim internet adreslerine girip bakin...Bu arada sunuda siyliyeyim schoolarship diye bir olay var yani burs eger zeki ve caliskan iseniz adamlar ilk donem sonunda size burs olanagi da saglayabilir bunlari da kendi sayfalarinda okuyabilirsiniz...
http://www.studyusa.com/toc.asp?lstCat=All+Programs&lstLang=Turkish&optSort=Geo&optFeat=Yes
bu linkte universitelerin adresleri var dikkatli kontrol edin kendinize ii bakin
sunuda eklemek istiyorum araci firmalarla deil okul kontagi direk siz kurun aracilarla is yapmayin yani Gülümsüyor
2007-07-14 (19:23)
Ke De (mmyimmortal)
Ke De (mmyimmortal)
Merhaba arkadaslar. Ben Liseden mezun olduktan sonra Amerikada Universiteye basladim. Butun sorularina yardimci olmaya calisirim.
MSN: mmy_immortal@hotmail.com
AIM: MyiMMoRTaL97531

Lutfen liseyi bitiripde Amerikada nasil BELES okurum sorularini sormayin.O is her yigidin harci degil. Amerikada okumak istiyorsaniz biraz paraniza kiyacaksiniz. Ben MA eyaletinde 2. sinifim. Computer Information Systems uzerine okuyorum.
2007-08-22 (23:35)
Ozan Tekin (ozantekin)
Ozan Tekin (ozantekin)
sana sadece bir sey söyliyim...

america da kendi işine bakarsan ...zor bir sey yok....

ben america da yaşayalı 3sene oluyo....

50state in minumum40 ını arabam la gezdim...

artı
kazandıgım para ile...

italya norweç fransa....

bir çok avrupa ülkesini gez dim....

yeter ki yapacam de iste...

ben hala new york ta oturuyor okuyorum.....

ulaş bana yardım cı olurum....
2007-08-29 (20:53)
Anil Evans (sponge)
Anil Evans (sponge)
xyz35 demiş ki:
Arkadaslar ben liseyi bitirdikten sonra iki kez öss'ye girdim ve ikisinde de istediğim yere girebilecek bir puan alamadım..
(Tr'deki çoğu üninin ve mezunlarının da halleri ortada zaten)

Sormak istediklerim..

1) Ben türkiyede eğitim setleriyle ingilizcemi geliştirdikten sonra Amerikada bir dil kursuna başvurup bitirdikten sonra oradaki bir üniversitenin istediğim bölümünde okuyabilir miyim ?
(+ herhangi bir üninin örneğin pc mühendisliğini bitirdikten sonra aldığım diplomayı Tr'de de geçerli kılan, Tr'ninde tanıdığı üniler çok mu pahalı?)

2) Yurtdışına çıkmak için gerekli olan paranın dışında ailemden bir maddi destek almadan Amerika'da çalışarak dil kursu ve üniversite bitirmem mümkün mü ve aranızda bu şekilde bir deneyimi olan var mı ?
(gerçi mümkünse bile ikisini aynı anda yürütmenin insanı aşırı yıpratacağını sanıyorum)

3) Bu şekilde devam edip dil kursu bitene kadar 1 senede ortalama ne kadar para biriktirebilirim + yök'ün tanıdığı üniversitelerin genel olarak toplam fiyat ortalaması nedir ?

4) Tüm riskleri göze alıp bu yazdıklarımı gerçekleştirebilmek için yola çıkarsam Tr'de bir üniversiteye gitmeye kıyasla ne gibi avantajlarım ve dezavantalarım olur ?

İlk 1 sene bir yandan dil okuluna gidip bir yandan part time çalışmayı düşünüyorum..
(Sosyal faaliyetlerde olacak tabi.. 1 senemi iş ile dil kursu arasına sıkıştırmak istemiyorun açıkcası... 4-5 ayda paranın dibine vurup, araba ile amerikanın tüm doğu şeridini görmek gibi hayallerimde var )

Son olarak böyle bir düşünceyi onaylıyor musunuz yoksa "saçmalama tr de üniversitemi kalmadı otur oturduğun yerde adam gibi okulunu bitir ondan sonra turist olarak gel gez.. hadi abim.." mi diyorsunuz ?

1)Turkiyede ki egitim setini gec eger,toefl i kastediyorsan olabilir,cunku anadilin ingilizce degil ise universteye gore farkli toefl puani istenilecek.parantez hakknda bir bilgim yok
2)Maddi olarak amerika da burslar kolay verilir bulmasini bilene,burda da is ingilizceye dayaniyor,sadece turksun diye bile burs verirler.eger yeterince toplayabilirsen veye burslarin 4 sene devam ederse (basarina bagli) yiyecek icecek haric bayagi bir bolumunu saglamis olursun.
3)bu sekilde devam etmen mumkun,universtelerde genelde dil kursu da verilir.
4)dezavantajin daha fazla ugrasmis olursun avantajin ise orada is imkani daha kolay olur,trde nasil olur onu bilemem.
5)imkani var calismanin nitekin orda hemen hemen her muessese mali yonden daha karli oldugu icin part-time calisan alior ama vize durumunu bilemeyecegim...
hey 2007-08-30 (00:31)
Ozan Tekin (ozantekin)
Ozan Tekin (ozantekin)
hey ne yap et bütün evraklarını ayarla newyork a git.....

türkiyede ünivrsty de okusan sürünecen..hemde ne olacagın belli degil....

orada da zorlanırsın....hemen iş bulursun...çalışırsın...
ingilizce kursu na giderken okul ucuz 3000usd dönemi o arada okul ucuz ken para biriktirir sin....

1 sene para birik tiremedi isen 1 sene daha git ingilizce ye....
ne zaman paran olursa.... ozaman geçersin bölüme...

burs imkanları kolay... egre oraya gidersen sölerim sana oraya gdince mail at bana....

burs imkanı kolay senede okul parası da vermez sin....

okullar 15-20.000usd arası...

new york taki çogu okullar yök onaylı....

ama sana derim buarda sürünecegine....

git orada hayatı ögren kendin kazan kendin harca....

zorluklar hayatın içinde var....

kim se oturdugu yerde biryerlere gelmiyooo....

çabalı****..yırtınarak...olur bu işler...

america ya git ufkun insan lara bakış açın degişir....

senede25-30.000usd kazanırsın....

ev kirası ayda 600-1000usd arası....
insurance ayda200usd verirsin
100usd cep telefonuna verirsin ayda....
300usd gasoline e....
300usd de yemege versen....ayda 800usd(4ay) de okulu ödersin
ona göre hesapla...

saat ücretin 8usd.. günde 8-10saat çalışsan...
günde 80 dollars...ayda...2400usd...

ilk başlarda zorlanırsın ama....

okulun ilk dönemi biter...
yazın ders almaz çalışırsın...para yaparsın...ondan sonra sı kolay...

iyi düşün....
türkiyede kaybet mi?
america da kazanmak mı?

america dünyanın en güzel hapisanesi....
o hapisaneden kimse çıkmak istemiyo....

sorun olursa yaz yine bana...

hadi byeesss
2007-09-09 (20:13)
İbrahim Tirampaci (ultragreen)
İbrahim Tirampaci (ultragreen)
WALLA EN SON YAZIYI YAZAN ARKADASIM GUZEL KONUSMUS BENIM ARKADASLARIM DA OLE DIYORDU AMERIKADA CALISANA PARA WAR CALISIN KAZANIYOR DIYE ..... BEN İNGİLTEREYE GİTMEYİ DUŞUNUYORUM ASLINDA AMA FİKRİM HER ANA DEGİŞEBİLİR ÇUNKU İNGİLTEREDE BOLE İMKANLAR YOK CALISANA DEGIL ACIK OLAN WE KENDINI GOSTERENE İŞ WAR TUTUK BİRİSİ İSENİZ İŞ BİTİYO...... BAKALIM ARTIK ZAMAN NE GÖSTERİR.......GülümsüyorGülümsüyorGülümsüyor
slm 2007-09-10 (17:27)
slm ozan.ben cenk.ben 2 yıldır bakudeyim.bu sacma sistemden dolayı ingilizce tercumanlık okuyabılmek için orayı yazdım ve kazandım..kazanmak denirse.ama puanım iyiydi.ben liseden beri orada egitim almak istedim.yokde umrumda deil.kısıtlanmaktan nefret ettim artık.baku psikolojimi cok bozdu.sence ordan baslamam nası olur?vize almak zor olurmu benim için?daha once turist olarak ingiltere ve shangen vizesiyle almanya fransa ve amsterdam da bulundum.babamda bi cok defa ingilterede bulundu.babamın mal varlıgıda iyi.sence kolayca alabilirmiyim vizeyi.biraz uzun oldu ama:)cok sagol simdiden yardımın için.
Sayfa / 2
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12