xyz35 demiş ki:
Arkadaslar ben liseyi bitirdikten sonra iki kez öss'ye girdim ve ikisinde de istediğim yere girebilecek bir puan alamadım..
(Tr'deki çoğu üninin ve mezunlarının da halleri ortada zaten)
Sormak istediklerim..
1) Ben türkiyede eğitim setleriyle ingilizcemi geliştirdikten sonra Amerikada bir dil kursuna başvurup bitirdikten sonra oradaki bir üniversitenin istediğim bölümünde okuyabilir miyim ?
(+ herhangi bir üninin örneğin pc mühendisliğini bitirdikten sonra aldığım diplomayı Tr'de de geçerli kılan, Tr'ninde tanıdığı üniler çok mu pahalı?)
2) Yurtdışına çıkmak için gerekli olan paranın dışında ailemden bir maddi destek almadan Amerika'da çalışarak dil kursu ve üniversite bitirmem mümkün mü ve aranızda bu şekilde bir deneyimi olan var mı ?
(gerçi mümkünse bile ikisini aynı anda yürütmenin insanı aşırı yıpratacağını sanıyorum)
3) Bu şekilde devam edip dil kursu bitene kadar 1 senede ortalama ne kadar para biriktirebilirim + yök'ün tanıdığı üniversitelerin genel olarak toplam fiyat ortalaması nedir ?
4) Tüm riskleri göze alıp bu yazdıklarımı gerçekleştirebilmek için yola çıkarsam Tr'de bir üniversiteye gitmeye kıyasla ne gibi avantajlarım ve dezavantalarım olur ?
İlk 1 sene bir yandan dil okuluna gidip bir yandan part time çalışmayı düşünüyorum..
(Sosyal faaliyetlerde olacak tabi.. 1 senemi iş ile dil kursu arasına sıkıştırmak istemiyorun açıkcası... 4-5 ayda paranın dibine vurup, araba ile amerikanın tüm doğu şeridini görmek gibi hayallerimde var )
Son olarak böyle bir düşünceyi onaylıyor musunuz yoksa "saçmalama tr de üniversitemi kalmadı otur oturduğun yerde adam gibi okulunu bitir ondan sonra turist olarak gel gez.. hadi abim.." mi diyorsunuz ?
1)Turkiyede ki egitim setini gec eger,toefl i kastediyorsan olabilir,cunku anadilin ingilizce degil ise universteye gore farkli toefl puani istenilecek.parantez hakknda bir bilgim yok
2)Maddi olarak amerika da burslar kolay verilir bulmasini bilene,burda da is ingilizceye dayaniyor,sadece turksun diye bile burs verirler.eger yeterince toplayabilirsen veye burslarin 4 sene devam ederse (basarina bagli) yiyecek icecek haric bayagi bir bolumunu saglamis olursun.
3)bu sekilde devam etmen mumkun,universtelerde genelde dil kursu da verilir.
4)dezavantajin daha fazla ugrasmis olursun avantajin ise orada is imkani daha kolay olur,trde nasil olur onu bilemem.
5)imkani var calismanin nitekin orda hemen hemen her muessese mali yonden daha karli oldugu icin part-time calisan alior ama vize durumunu bilemeyecegim...