selam arkadaslar ben ukraynada yuksek lisans yapmak istiyorum ama universiteleri yok tanimiyor.ogernci oldugumdan dolayi tecil etme sansim warmi.bide orda calisirsam burda tecil ettirebilirmiyim.hicbiri olmassa ne yapmam lasim..tesekkurler
Konuyu Ukraynada egitim basligina yazmaliydin ama cevabi biliyorum :
Suni solim Universiteyi bitirdigin zaman YOK ten denklik alamazsan
kanunlar nezdinde hala Lise mezunu gorunecegin icin Turkiyede Askerligi 15
ay yapmakla yukumlusun. Denklik sinavlarina her istedigin zamanda
giremezsin yonetmelik geregi Belirli bir denklik sinavi hakkin var. Aldin
aldin Haklarin bitince omur boyu bir daha girme hakkin yok.
Yokun konu ile ilgi linki YOK un sitesindeki linki veriyorum :
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurtdışı yükseköğretim diplomalarına lisans düzeyindekilere denklik verilebilmesi için girilebilecek seviye tespit sınavı sayısını üç ile sınırladı.
Değişiklikle, yurtdışından alınan lisans diplomalarının belirli şartları taşımaması durumunda denkliği için yapılan sınava sınır konuldu. Buna göre, lisans diplomasının alındığı yurtdışındaki kurumun uluslar arası veya ikili anlaşmalarla tanınmamış olması ya da eğitimin yapıldığı programın Türkiye'deki benzeri eğitim programına denk olması durumunda yapılan 'seviye tespit sınavı' iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek.
Adaylar her iki sınava en fazla üç defa girebilecek, birinci aşama ile ikinci aşama seviye tespit sınavları arasında makul bir süre bırakılacak. Bu sınav ve belgelerin birlikte değerlendirilmesi sonucunda lisans diplomasının denkliği kabul edilenlere denklik belgesi verilecek. Eğitim düzeyi ön lisans düzeyinde olduğu tespit edilenlere ön lisans diploması denklik belgesi verilecek. Bu kişilerden dileyenler Türkiye'de lisans denklik tamamlama programına devam edebilecek.
Eğitim düzeyi üniversitelerde sürdürülen bir eğitime denk görülmeyenlerin talepleri reddedilecek ve herhangi bir denklik belgesi verilmeyecek.
Yerince olsan Ukraynadan vazgecerdim Avusturyaya git derim egitim ucuz
Universiteler MBA bolumu haric ucretsiz cokta turk var zorluk cekmez
rahatlikla iste bulur calisirsin diplomanlada Turkiyede herkez sana is verir.
Salicakla
Gocmen kardes ferdinand denkligi deil taninmayan bir uniye giderse yurtdisinda askerlik tecil edilebilirmi demis aynı sorun bendede var bunuda biliyorsan cevaplarsan tskler bilgiler icinde

Yurtdisinda Yuksek Lisans yapan her ogrenci okulun kabul yazisini iceren belge ve bunun noter onayli Turkce tercumesini yurtdisinda Konsolosluklarin egitim ateseliklerinedi basvurarak 3.5 yil tecil ettirebilirler.
Burdada sart Yuksek Lkisans (Master) icin 29 yas , Doktora vb. icin 33 yas sinirini asmamik olmak ve okula kaydinizin yapildigi tarih itibari ile 3 ay icerisinde basvurmak.