ben ozel bir universitede bil muh okuyorum ve 1. sinifi bitirdim.. esasinda benim problemim okudugum bolumle ilgili ve alttan birakacagim bir bolum dersi mevcut.. anlayacaginiz esseklik bakidir, sene basindan calisip yuksek ort tutturup bolum degistirmem gerektiginin farkina cok gec vardim ve olan oldu iste.. her neyse, kalan egitimime abd de herhangi bir universitede devam etmek istiyorum.. acikcasi abd deki muh bolumlerinin ders iceriklerini bilmiyorum ama eger oraya gidecek olursam burada aldigim derslerin sayilmasini istiyorum 1 senemin bosa gitmemesi icin..
agabeyim su anda abd de master yapiyor ve onun soylediklerine gore burada aldiim dersleri kabul edecek uniler olacaktir diyor.. ben de bu sartla oraya gitmeyi dusunuyorum zaten..
bolumumu sevmeme problemin disinda birde sunu fark ettim ki turkiye deki vakif universiteleri de zaten yillik 14 000 dolar olmus.. en azindan bnm okudugum uninin gelecek seneki fiyati bu.. e madem parali olarak okuyorum ben, yurt disinda okumam daha mantikli degil midir? bunu aileme anlatmaya calisiyorum su siralarda.. ama daha fazla bilgi toplamam lazim..
arti derslerimi kabul ettirmem gerektiginden bahsetmistim.. muhendislik alaninda baska bir bolumde devam edebilir miyim boyle durumda.. yani gidecegim uni nin yurt disi ogrenci advisor i ile konusup derslerimi kabul ettirip ayni zmnda istediim bir bolume gidebilir miyim.. turkiye de muh 1. sinif dersleri ortak bildiginiz uzere.. abd de boylemi?
uni tavsiyesi yapmissiniz onceki sayfalarda ama bunlarin disinda yukarda soyledigim yillik miktari da dusunerek baska tavsiye edebileceginiz uni var mi? yillik 14000 dolar civarinda ve muh alaninda kaliteli egitim veren..
cvplariniz icin simdiden tesekkurler..
arkadaşım aynen katılıyorum sana, eğer ailenin durumu çok iyiyse ve türkiyede başına geçeceğin bir şirketiniz veya ufak bir işletmeniz varsa yani yapacağın iş belliyse amerikaya gitmene gerek yok,,, ama eğer benim gibi orta üstü, zamanında birikim yapmış ancak bir işletme sahibi olmayan yani başkasının yanında çalışmaya en azından direk mezun olunca mecbur birisi isen amerikaya git senin için oldukça hayırlı olur inan bana, vakt-i zamanında work and travel programıyla amerikaya gitmiştim, çok değil 3 ay kalmıştım birçok farklı işte çalışmıştım ve bana kattıklarını her anımda hissediyorum.14.000 dolar diyorsun az bir para değil 5 sene okuyacağını varsayarsak 14000x5=70.000$ bileşik fazileriyle 80.000 doları bulur(özel üniversiteleri bilirim yurduydu yemeğiydi otoparkıydı cepte para kalmaz), ben senin yerinde olsam o parayla newyork giderim 5000-6000 dolarlık çok kaliteli okullar var new york state univ.5500 dolardı(senelik) eskiden, 800 dolar da aylık sen harcarsın, bu arada dondurmacıydı pizzacıydı arada bir takılırsın en azından geçinmene yardımcı olucak para da çıkar türkiyeyi de hiç aramazsın, hem işi öğrendinmi bir pizzacı da açarsın zira amerika da bir sürü kiralık dükkan vardır benim arkadaş gitti newyork a şimdi pizzacı dükkanı sahibi çok değil 4 yıl oluyor daha, kız arkadaş da yapmış kendine polonyalı çok güzel bir hatun, inan özenmedim kıskanmadım desem yalan olur, bak dediklerimi dinle türkiyede aldığın diplomayı yabancı ülkeler sallamaz, illa orada bir üniversite veya bir program bitireceksin, herkese karşı çık ama israr et ben gidecem diye zira ömür boyu ekmek yiyeceksin 25-30 yaşına kadar yaptıklarından, bak dediğimi dinle tekrardan şimdiden tuttur gidecem ben diye, 14000 dolar ne demek yaa, iyi düşün arkadaşım