Selam cemcim,
Öncelikle İstanbul Başkonsolosluğundan vize için başvuracaksan ;
c)Anne babanın ikametgah ilmuhaberleri ve ( almanca tercümeli, yeminli tercümana ve noter onayına gerek yok)
d)Vukuatlı nüfus kayıt örneği ( almanca tercümeli)
Gerekmiyor!
Başvuru formlarını İstanbul Başkonsolosluğunun internet sayfasından edinebilirsin, Erasmus öğrencisi olarak başvurmada farklılık göstereceğini sanmıyorum zaten iki türlü başvuru formu var birisi 6 aydan kısa süreli başvuru formu diğeri 6 aydan uzun başvuru formu, tabii öğrenci vizesi başvuru formu...
Sperrkonto (Deutsche Bank Bloke hesap) olayına gelince,
Ben bizzat bu şekilde yaptığım için net konuşuyorum çok basit anlaşılmayacak bişey yok.
Önce Deutsche Bank'ta yabancı öğrenciler için başvuruları hazırlayan Heinz Juergen Luebbe'ye mail yazacaksın (Opening Forms istemek için) -
heinz-juergen.luebbe@db.com -
Zaten en fazla bir gün içinde gönderiyor formları mail adresine, mail adresin çok önemli burda! Olmazsa ben de sana gönderebilirim daha 1 hafta oldu formları isteyeli...
Sonra aldığın bu hesap açma formunu doldurman gerekiyor ancak imzalamayacaksın, bunda da yardımcı olabilirim, sonra İstanbul Başkonsolosluğuna gelerek hukuk bölümüne geleceksin, kapıdaki görevlilere bu forma mühür vurdurmam gerekiyor dersen ilgilenir seni yönlendirir, sonra ordaki alman memur huzurunda bu formu imzalayacaksın. Bu formun haricinde pasaportunun fotokopisini de götür...
Daha sonra mühürlenmiş ve zımbalanmış bu hesap açma formuyla, mühürlenmiş pasaport fotokopisine okuldan gelen zulassungsbeischeid (Acceptance) ekleyip Deutsche Bank'a mailine gelen adrese postalayacaksın, tavsiyem hızlı postayla göndermen yada ups ile...
Adres:
Deutsche Bank Privat- und Geschäftskunden AG
Service Center Hamburg
Team Ausländische Studenten
Postfach
20079 Hamburg
Germany
Zaten herşeyi Opening Forms mailinde söylüyor, İngilizcenin olduğunu varsayıyorum anlarsın yani...
Daha sonra 2 gün içinde sanırım Hamburgtaki Deutsche Bank genel merkezine ulaşmış olur dökümanların, 2 gün sonunda sürekli yazışmanı tavsiye ederim Heinz Juergen Luebbe'yle gayet iyi ilgileniyor ve işlemlerin hızlanır. Ellerine ulaştığı anda işleme alacaklar ve sana bir hesap açacaklar bu da takriben 2 günü bulur, hesabın açılınca sana IBAN numarasıyla birlikte hesap numaranı gönderecekler mail adresine, bunu yazıcıdan çıkararak Türkiye'deki herhangi bir bankada bulunan gerekli miktarı (Ben Vakıf Bank'tan yapmıştım ve 7.020 € gerekliydi, sende kendine uygun olanını bul tabii banka komisyon falan alıyor bunlara dikkat et) bu IBAN numarasıyla birlikte sana açılmış olan banka Deutsche Bank hesap numarana transfer ettir. 2 gün içinde hesabın aktif olur, Deutsche Bank'a paran aktarılmış olur ve paran onlara ulaştığı anda tekrar senin mail adresine paranız bize ulaşmıştır diye hesap ekstiresini gösteren bir mail atacaklar...
Bu mail scan edilmiş bir dökümandır, bunu yine yazıcıdan çıkaracaksın ve artık işlemin tamam,
Banka Hesap numarana yatırılmış bu belgeyi de diğer belgelere ekleyerek vize başvurusunda bulunabilirsin...
Kolay gelsin...