Almanya Erasmus ve Vize hakkında.
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 3
123 Sonraki SayfaSon Sayfa

Almanya Erasmus ve Vize hakkında. 2007-06-11 (20:03)
Hasan Tanış (cemcim)
Hasan Tanış (cemcim)
Merhabalar arkadaşlar. öncelikle haftalardır araştırdığım çoğu konuyu burada bulduğumu belirtmek istiyorum ve hepinize teşekkür ediyorum. gerçekten faydalı bir site olmuş..

soruma gelince;

gelecek sene 1. dönem için Erasmus programı ile Almanya - Köln üniversitesine gidiyorum inşallah. fakat forumdan da okuduğuma göre baya zorlanacağım. sorularımı madde madde yazmaya çalışacam.

1. Şuan için karşı kurumdan bir acceptance bekliyorum. o gelir gelmez vize için gerekli olan yarım dönem parası 3500 euro yu halletmeye çalışacam. bunun için Deuche bank olayını forumda okudum fakat biraz karışık geldi açıkcası

Eskişehirde ikamet ettiğim için İstanbuldan vize başvurusu yapacam. fakat mesafe bildiğiniz üzere biraz uzak ve İstanbulda yardımcı olabilecek tanıdık yok. ben bu Deuche bank olayını vizeye gitmeden yaptırmaya çalışacam.

bu parayı yatırmak için yapmam gereken adımlar nelerdir? vizeye başvurmadan önce halledebilirmiyim bu işi? ve mümkün olduğu kadar İstanbula gidip gelme olayını kısaltmaya çalışıyorum

2. yine forumdan okuduğum kadarıyla vizeye başvurmadan önce sanırım şu belgeleri hazırlamam gerekiyor.

a) Pasaport
b) 1 dönem için 3500 euro para garantisi ( Deuche bank ya da garantör)
c)Anne babanın ikametgah ilmuhaberleri ve ( almanca tercümeli, yeminli tercümana ve noter onayına gerek yok)
d)Vukuatlı nüfus kayıt örneği ( almanca tercümeli)
e) karşı kurumun kabul belgesi
f)2 adet vize başvuru formu ( almanca doldurulacak)
g) 3 adet biyometrik foto

bu yazdıklarımda bir yanlışlık varmı ya da ek olarak gerekliler nelerdir?

ayrıca Almanca doldurulacak belgeler ve almancaya çevrilecek belgeleri Eskişehirdeyken doldurup çevirtmek istiyorum ki İstanbulda zorluk çekmeyeyim.

bu yüzden başvuru formlarını nasıl elde edebilirim? ( erasmus öğrencisi için)

3. Teknik olarak belgelerde veya işlemlerde bir hata olmaz ise vizeyi başvurumdan yaklaşık olarka ne kadar zamanda alıabilirim?

biraz fazla oldu biliyorum Üzgün özür diliyorum bu yüzden. buradan alacağım yanıtları çoğu arkadaşada iletecem o yüzden vereceğiniz yanıtlar çok değerli.

şimdiden teşekkürler.
2007-06-12 (00:28)
Mutlu Cebeci (plotonique)
Selam cemcim,

Öncelikle İstanbul Başkonsolosluğundan vize için başvuracaksan ;

c)Anne babanın ikametgah ilmuhaberleri ve ( almanca tercümeli, yeminli tercümana ve noter onayına gerek yok)
d)Vukuatlı nüfus kayıt örneği ( almanca tercümeli)

Gerekmiyor!

Başvuru formlarını İstanbul Başkonsolosluğunun internet sayfasından edinebilirsin, Erasmus öğrencisi olarak başvurmada farklılık göstereceğini sanmıyorum zaten iki türlü başvuru formu var birisi 6 aydan kısa süreli başvuru formu diğeri 6 aydan uzun başvuru formu, tabii öğrenci vizesi başvuru formu...

Sperrkonto (Deutsche Bank Bloke hesap) olayına gelince,
Ben bizzat bu şekilde yaptığım için net konuşuyorum çok basit anlaşılmayacak bişey yok.

Önce Deutsche Bank'ta yabancı öğrenciler için başvuruları hazırlayan Heinz Juergen Luebbe'ye mail yazacaksın (Opening Forms istemek için) - heinz-juergen.luebbe@db.com -

Zaten en fazla bir gün içinde gönderiyor formları mail adresine, mail adresin çok önemli burda! Olmazsa ben de sana gönderebilirim daha 1 hafta oldu formları isteyeli...

Sonra aldığın bu hesap açma formunu doldurman gerekiyor ancak imzalamayacaksın, bunda da yardımcı olabilirim, sonra İstanbul Başkonsolosluğuna gelerek hukuk bölümüne geleceksin, kapıdaki görevlilere bu forma mühür vurdurmam gerekiyor dersen ilgilenir seni yönlendirir, sonra ordaki alman memur huzurunda bu formu imzalayacaksın. Bu formun haricinde pasaportunun fotokopisini de götür...

Daha sonra mühürlenmiş ve zımbalanmış bu hesap açma formuyla, mühürlenmiş pasaport fotokopisine okuldan gelen zulassungsbeischeid (Acceptance) ekleyip Deutsche Bank'a mailine gelen adrese postalayacaksın, tavsiyem hızlı postayla göndermen yada ups ile...

Adres:
Deutsche Bank Privat- und Geschäftskunden AG
Service Center Hamburg
Team Ausländische Studenten
Postfach
20079 Hamburg
Germany

Zaten herşeyi Opening Forms mailinde söylüyor, İngilizcenin olduğunu varsayıyorum anlarsın yani...

Daha sonra 2 gün içinde sanırım Hamburgtaki Deutsche Bank genel merkezine ulaşmış olur dökümanların, 2 gün sonunda sürekli yazışmanı tavsiye ederim Heinz Juergen Luebbe'yle gayet iyi ilgileniyor ve işlemlerin hızlanır. Ellerine ulaştığı anda işleme alacaklar ve sana bir hesap açacaklar bu da takriben 2 günü bulur, hesabın açılınca sana IBAN numarasıyla birlikte hesap numaranı gönderecekler mail adresine, bunu yazıcıdan çıkararak Türkiye'deki herhangi bir bankada bulunan gerekli miktarı (Ben Vakıf Bank'tan yapmıştım ve 7.020 € gerekliydi, sende kendine uygun olanını bul tabii banka komisyon falan alıyor bunlara dikkat et) bu IBAN numarasıyla birlikte sana açılmış olan banka Deutsche Bank hesap numarana transfer ettir. 2 gün içinde hesabın aktif olur, Deutsche Bank'a paran aktarılmış olur ve paran onlara ulaştığı anda tekrar senin mail adresine paranız bize ulaşmıştır diye hesap ekstiresini gösteren bir mail atacaklar...

Bu mail scan edilmiş bir dökümandır, bunu yine yazıcıdan çıkaracaksın ve artık işlemin tamam,

Banka Hesap numarana yatırılmış bu belgeyi de diğer belgelere ekleyerek vize başvurusunda bulunabilirsin...

Kolay gelsin...
2007-06-12 (11:22)
Hasan Tanış (cemcim)
Hasan Tanış (cemcim)
sevgili plotonique;

öncelikle mesajımı sabırla okuyup yine sabırla cevap verdiğiniz için çok çok teşekkür ediyorum.

şuan için her şey acceptance de kilitlendi kaldı. karşı kurumdan haber alamıyorum. Acceptance geldiği an tüm işlemlerime başlayacağım.

sizinden yardımlarınızdan ve tecrübelerinizden yararlanacağım.

tekrar çok teşekkür ediyorum. bu yazdıklarınız çok yardımcı olacak.
2007-06-12 (14:40)
Rica ederim sevgili cemcim,

Amacımız bildiklerimizi paylaşmak,
Ben seve seve yardımcı olurum elimden geldiği kadarıyla...

Acceptance gelene kadar diğer işlerini halledebilirsin, bence zaman kazanırsın. Yazdığım mail adresinden Hesap Açma formu istemelisin,

Forum gelince dediğim gibi Alman konsolosluğunda mühürlet tek eksik belgen acceptance olsun. O gelince fotokopisini çekip direkt Hamburgtaki Deutsche Bank genel merkeze gönderirsin.

Bir tavsiyem daha var, sen eskişehirde ikamet ettiğin için buralara gelip gitmen elbette çok masraf ve zahmetli bir iş. DAAD Taksim şubesinden de bu konuda net bilgileri alman senin için daha iyi olur. Şu sıralar sanırım adresleri değişti...

Kolay gelsin, elimden geldiğince yardım edicem, bir dua etseniz yeterli şu anda vize çıkmasını bekliyorum...
2007-06-12 (22:13)
Hasan Tanış (cemcim)
Hasan Tanış (cemcim)
sevgili plotonique;

tekrar teşekkürler. dularım sizinle. umarım bir aksilik çıkmadan vizenize kavuşur, istediğiniz hedefe adım adım gidersiniz.

bu mesajımı size yazdıktan hemen sonra dediğiniz mail adresinden bir " Hesap açtırma formu " isteyecem. söylediğiniz gibi biran önce başlamamda fayda var sanırım.

ayrıca yine yazdığınız gibi DAAD a bir mail attım ve bu konu hakkında görüşlerini istedim.

bakalım cevaplarını bekleyecem.

fakat bir şey daha sormak istiyorum,

bu banka hesabı haricinde bir garantörlük ile işimi daha basit bir şekilde halledebilirmiyim sizce. ailemden kişileri garantör olarak göstermemde bir sakıncı olmaz heralde.

sizce hangisi daha sağlıklı ve kolay olur?

sizede kolay gelsin diyorum. umarım biran önce vizenizi alırsınız.
2007-06-12 (22:42)
Öncelikle çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için...

Yakında tüm maillerine cevap gelecek,

İkinci olarak, Türkiye'den sadece anne veya baba garantör olarak kabul ediliyor. Ancak Almanyada hiç tanımadığınız birisi de size garantör olabilir.

Hangisi daha sağlıklı olur sorusu BENCE bir hesap açılması yönünde, Deutsche Bank'tan bir bloke hesap açılması daha inandırıcı bence, yani sonuçta yabancılar şubesi bakacaklar ki gerçekten ortada bir para var ve hiç kaçış yolları olmayacak. Finansman yönünden red verme gibi bi durumları söz konusu olamayacak.

Hem banka hesabına yatırılmış bir parayla vize işlemleri daha çok kısalır, çünkü yabancılar şubesi orda garantörü araştırma gibi bir iş yapmayacaklar.

Eğer süreniz yeterliyse bence daha sağlam bu bloke hesap yöntemi, bazı arkadaşları okuyorum finansman yüzünden red yemişler garantörleri yüzünden, sonra bir sürü tantana hiç gerek yok o kadar zahmet veripte pasaporta red yemek...

Garantör işlemi daha kısa sürüyor sanırım 1 günde halledilebilecek bişey ama riskli, bloke hesapta 1 hafta sürüyor ben riski 6 güne değişmezdim zamanım olduğu sürece...

Ama şöyle bişeyde yapabilirsin, hem ailenden -Anne yada baba olması şart- birisi garantör olur hem de banka hesabı açarsın, çok daha sağlam olur...

Görüşlerim bu şekilde sevgili cemcim, umarım sende zulassungsbeischeid belgesini bir an önce alırsın ve işlemlerine başlarsın...

Sağlıcakla kal, tekrar teşekkürler...
2007-06-12 (22:54)
Hasan Tanış (cemcim)
Hasan Tanış (cemcim)
şuan için maiilere cevap bekliyorum.

ayrıca bu garantörlük olayınıda araştıracam.

tekrar yardımlarınız için teşekkürler.

gelen cevaplar ve işlemlerin durumuna göre sorularım sanırım devam edecek.

sizede işlemlerinizde iyi şanslar dilerim.
2007-06-14 (00:39)
ÖRNEK BAŞLIK - ÖRNEK YARDIM İSTEME ŞEKLİ BU BAŞLIKTADIR!

Yeni gelen arkadaşlar bakın bir yardım nasıl istenir? Nasıl sabırla yanıt verilir ve mutlu olunur. Bazı salak başlıklara sert yazıyorum hemen cephe alıyorsunuz, önce dönüp bir kendinize bakın! Forum araştırmadan yoksun, yardım istemeyi bilmeyen MSN diliyle forumda yazı yazan kişilere herzaman olduğu gibi yine uyarıcam ve yine aynı sert tepkimi vericem... Nerde kaldı o eski günler...

Taupuslu, Suat Atmaca'lı, DubluWe'li günler ah ah...

Sevgili cemcim özür dilerim senin başlığının altına bunu yazdığım için ama açtığın başlık çok güzel bir örnek bu yüzden buraya yazdım....

Mail işleri ne oldu? Cevap alabildin mi bankadan DAAD'den?
2007-06-15 (18:36)
Hasan Tanış (cemcim)
Hasan Tanış (cemcim)
tekrar merhaba plotonique;

rica ederim. hem soruma cevap alabildim hemde sorumla örnek gösterildim. mutlu oldum açıkcası.

şuan için bir ilerleme kaydedebilmiş değilim. pazartesi DAAD ı tel ile arayıp görüşme yapacam. onlardan da bilgi aldıkta sonra artık Acceptance'nin gelmesini beklemekten başka çarem kalmıyor.

gelişmeler doğrultusunda buradan devam edeceğim. sanırım okuyan herkes için faydalı olacağını düşünüyorum.
2007-06-27 (17:23)
Evet arkadaşlar bu başlıkta da güzel bilgiler var!!!
Sayfa / 3
123 Sonraki SayfaSon Sayfa