wienTU yazdiklarinla tamamen aslini inkar etmissin...
Yazdiklarini anlamak icin bayagi bir zaman harcadim, anladigim kadariyla sende sonradan görmüslük durumu var ne diyeyim Rabbim kimseyi sonradan görmüs yapmasin

..
Birde burada kimsenin dini sorgulanmiyor onun icin kapali olmani belirtmene gerek yok burada sorgulanan zihniyettir...
Biz Türkiye de hersey dört dörtlük demiyoruz ama sen kisilerin yaptiklarini, Türkiye cumhuriyetine mal ederek o ülkeyi kücümseyemezsin..
Kisiler gecicidir ama o kurumlar kalicidir o yüzden o kurumlari böyle yipratarak bir yere varamayiz. Tilkinin dönüp dolanip, dönecegi yer kürkcü dükkani misali bizimde gidecegimiz yer orasidir belki dirimiz gitmeyecek ama ölümüz elbet gidecektir..
Türklügü bu kadar asagilaman bu konuda paranoyak oldugunu gösterir ben öyle asiri milliyetci biride degilim irkimin cok üstün oldugunuda öne sürmüyorum ben irkciligin dinimizce ayaklar altina alindigini benimseyen biriyim ama senin yaptiginda bir irkciliktir..
Senin burada gördügün Türkler geneli temsil etmiyor, onlarin yanlislarini genele maledemezsin kaldi ki yanlislarinin yaninda cok dogru seylerde var ama bunlari görmek istemeyen gözler görmez...
Sunu kabul etmek gerekir ki buraya 60 li yillarda gelen insanlar kirsal kesimden gelen kisiler ve Türkyie de is sahibi olmayan kisiler zaten Türkiye de isi gücü olsa buraya neden gelsinler ki..o insanlar bir Traktör parasi kazanip geri gitme hayalindeydiler ama yillar onlara istediklerini getirmedi, hayat sartlari onlari zorladi, cogu ailesinden uzak ev ve is arasinda monoton bir hayat yasamaya mahkum oldu...
bu kisiler egitimsizdi, almanca ögrenmeye zamanlari olmadi ama kültür ve benliklerinden hic bir zaman birsey kaybetmediler..eger sen simdi bu ülkedeysen o hor gördügün, kücümsedigin insanlar sayesinde buradasin..
evet elestirilecek cok sey var ama kücük görmek, dislamak, hor görmek bence bizim aslimizi inkar etmektir..ama sunuda kabul edelim son yillarda egitim seviyesinin artmasiyla Türklerinde imaji degismeye basladi.
eskiden Türk denildigi zaman isci, amele akla geliyordu oysa simdi bakiyoruz her alanda Türkler var, Avusturya ekonomisine büyük katkilari var bunlari görmezlikten gelemeyiz...
Senin o cok övdügün ve cok üstün gördügün milletin ne kadar medeni oldugunu görüyoruz...daha simdiler islam icin fasizm dinidir diyen bunlar degil mi, yabancilarin parmak izlerini alip onlari fislemek isteyen bunlar degil mi..
ama sende haklisin yabancilar bu ülkenin kalkinmasina yardimci oldugu zaman iyiydi, o zamanlar davul zurna ile karsilanirdik, en agir islerde calistirildik, hayvanin kalmayacagi yerlerde kaldik ne zaman ki hayat standartimiz artmaya basladi, bu toplumun gercegi olmaya basladik o zaman orada dur denildi!..
elestirilerim elestirilecek bir cok yönümüz var..isin ückagidina kacmamiz, kolayi secmemiz, kültürümüzü yanlis tanitmamiz, insan iliskilerimiz, entegre olmayisimiz, köyde yasiyor gibi hareket etmemiz gibi ama elestiri ile hir görmeyi, kücük düsürmeyi ayirt edelim...
ben gazeteciyim ve bu konuda bir cok haber yaptim..entegrenin asimilasyon olmadigini bu topluma entegre olmamiz gerektigini defalarca yazdim..burada ki dernek ve teskilatlari bu konuda gereken özeni göstermedikleri icin elestirdim ve elestirecegimde..
ama bu elestiri yaparken ülkemi, milletimi karalama yolunu secmiyorum...
hani diyorsun ya ben Türkiye de magdur edildim diye ben ihl mezunuyum ve normalde Türkiye de istedigim bölüme yerlesirken zar zor bir okula burslu yerlestim ve daha sonra böyle bir yol acildi bana ama bir kere olsun ülkeme küsmedim, küsmemde ve kismet olursa o ülke icin calisacagim elimden gelenin en iyini yapacagim..
cünkü ben kin güdmeyle, kötülemeyle, asagilamayla bir sonuc elde edilemeyecegini düsünüyorum..
neyse biz ne kadar yazsak bos sen yine kendi bildigin yolda hareket edeceksin..
birde sana tavsiyem kardes eger Türkcen el vermiyorsa o cok sevdigin milletinin dilinde yaz biz anlariz