Mesaj Panosu

Avusturya'dan Memnun Musunuz ?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /5Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

Re: yanlis düsüncelr bence bunlar 2007-06-22 (23:07)
mondfee
Bayan
mondfee
Avusturya, Wien
"Nurunnehar" demiş ki:
"mondfee" demiş ki:

kardesim ben avusturya vatandasiyim fakat milletimi vatanimi cok seviyorum bir degil bin ömrüm olsa vatanimda yani türkiyede gecirmek isterdim ,fakat sartlar buna elvermiyor ..

Hocam sanirim yanlis anlasilma oldu...

yok bana yazmadiginizi biliyorum fakat vatan sevgisi kimlikle pasaportla degil insanin icinde olmali o arkadas kendi görüsünü yazmis ben katilmiyorum ,
tiploma, pasaport bunlar burda degersiz ön yargiyi kiramasiniz ben burda matura yaptim.
15 avusturyalinin icinde tek türk bendim notumu kirmak icin adeta yaris yapildi ayrimcilik hep var okumussunu dil bilmissiniz hic fark etmez , onlarin gercek yüzlerini öyle bir kac yilda anlayamasiniz...
oldu baska 2007-06-23 (01:20)
wienTU
Bay
wienTU
Avusturya, Wien
Technische Universität Wien
evet almanlari cok seviyorum madalya verselerde HAYIR da demem grurla tasirim neden kendilerine yapmiyorlarda sadece sana bana yapiyorlar???????? cünkü bizim gibi yabancilar buralari bozmaya calisiyor.vatandasligada gelince basvurdum cikar cikmazda almayi düsünüyorum peki bura iyi degilse cikin gidin kardesim neden geliyorsunuz sizi tutan ne annaniz yok babaniz yok.Burda da parali okuyorsunuz tr de de okursunuz verdiginiz para ile özel okullarda.ikincisi buralari siz begenmiyorsuz ama türkiye ölüp geberiyor keyfinden istemiyor degil AB'yi neden istiyor türkiye aclikdan ölüyor vede ne yapiyor aslen müslümaniz diye ordaliya cikiyor ama AB'ye girmek istiyor AB hiristiyanlardan olusan bir topluluk ee bu ne oluyor??????Cok bilenlerden biri aciklasin ????.diploma pasaport degersiz de ondan mi hepiniz burdasiniz????? ya sizin yüzünüzden harc parasi geldi buralara önceden yoktu vede kurunun yaninda yasda yandi sirf yabancilari engelleye bilmek icin.hep nedense insalar degersiz olanlarin pesinde o degersiz olanlar yarin birgün nasip kismet olurda senin gelecegin olacak.sen git türkiyede senin elinde ki o deger vermedigin diploma ile kötü bir isde calis,cünkü sen o zaman calisacagin yere sunu de yok benim elimdeki degersiz siz türkiyede okuyan arkadaslara daha cok deger verin falan de yada git nerde 5 para etmez is var git onu bul HICCCCCCC sanmiyorum ama!!!!! böyle denecegini.evet yozgat'in köyünden geliyorum ne yaparsin bilmemek ayip degil ögrenmemek ayip bizde hem türkceyi hic ise yaramiyor burda ama hemde almanca'yi sökmeye calisiyoruz.benim icin burasi DUBAI'ye den daha muhtesem dubai'ye gerek yok yani.Bu arada sayin NURUNNEHABER arkadas sen AKH'ya neden gittin kaliteli diye baska hastaneye gitseydin ya bir kere su varki bizim ülkemizde özel hastane de bile bu hizmet yok hangi hemsire gelipde senin altindan üstünden pisligini alsin para versende almaz.sanirsam sen hic televizyon izlemiyorsun desifrenin eski programini izlemeni tavsiye ederim sana orda bir akil hastane olayi oldu ya ordaki hasta bakicilar hastalara yaptiklarini görrrrrrr.burda bunlardan biri olsun bak bakalim ne oluyor.burda kanun yasa vede insan hakki daha cok.ya yazik cidden ben izledim gözelerime inanamadim sok oldum yasli bir adam namaz kiliyor adam tekme tokat dövüyoor ya bu nasil bir vahset ki burda görüyorsun AKH'DA adamlar senle ayni dinden degil ama sana saygi gösteriyor sana bir mescid yaptiyor senin hangi hastanende var bu bide devlet hastanesi.benim ankara gazide okuyan arkadasim vardi cocuk cumayi kacirmamak icin dersden cikarmis bir iki kere namaza gitmis vede disiplin cezasi almis bu yüzden arkadasimda yurt disina cikdi adam 5 vakit mecbur olan ibadetini yapamiyor sende tutmus bura hakkinda ahkam kesiyorsun sana devletinin vermedigi herseyi burda ELIN KAVURU sizin tabirinizle veriyor.sen daha tutmus yok su yok bu ISTEMIYORSAN CIK GIT adamalar sana yalvarmiyorya illa kal yok ben sensiz yapamam edemem gibi...sen gitsen adam ikide sevinirki bir yabanci daha gitti diye Gülümsüyor Gülümsüyor Gülümsüyor
2007-06-23 (02:21)
Nurunnehar
Bayan
Nurunnehar
Avusturya, Wien
wien-tu kardesim yazini büyük bir hayranlik ile okudum amma velakin anliyamadim(:

Kendimden defalarca utanarak, mükemmel yazini bir tercümanlik bürosuna teslim ettim, insAllah'u teâla en kisa zamanda türkceye cevrilmis bir sekilde elime gelecek...
ve ben acizâne okuyup anlayip cevap yazacagim...(:

Hakkini helal et biraz bekletecegiz ama(:
2007-06-23 (06:05)
DAU KIBRIS
Bay
DAU KIBRIS
Avusturya, Wien
Universität Wien
wien TU senin bu türkçe konusunda bırseyler yapman lazım hıcbısey anlasılmıyor yazından. özellıkle bu sayfadkı ılk mesajın ibretlik olmus.

insanlardan yabancı dıye bahsedıyorsun sızın yuzunuzden harc geldı falan dıyosun gorende sen dogma buyuöme oralısın sanar. komık olma. once turkcenı duzelt sonra konus...

şu hastane konusunda inanılmaz sacmalamıssın. para versende hemsıreler pıslık almazmıs. zaten bızım hastalarımı o kadar kendını bılen hastalardır kı koma halındeyken bıle kendılerını 8-10 ay altlarına etmeden tutarlar pislemezler. turkıyede saglık o kadr kotudur kı avrupadan akın akın buraya amelıyat olmaya gelırler. ıngızlıler almanlar ıhaleler acar kendı hastalarını turkıye gıbı ulkelerde tedavı ettırmek ıcın.

muhtemelen turkıyenın kucuk bı sekrınden vıyanaya gıtmıssın seklın semalın kaymıs ıstanbulun onda bırı kadar olan bı sehır ıcın...

ne dıyeyım sadece aslını ınkar eden haramzadedır. Gülüyor
2007-06-23 (13:17)
Nurunnehar
Bayan
Nurunnehar
Avusturya, Wien
"DAU KIBRIS" demiş ki:

ne dıyeyım sadece aslını ınkar eden haramzadedır. Gülüyor

Göz kırpıyor Göz kırpıyor Göz kırpıyor
yooooooo 2007-06-23 (13:26)
wienTU
Bay
wienTU
Avusturya, Wien
sizin yazimi okumak istemiyorsaniz ben ne yabilirim insanlar sadece duymak istedikleriniduyar,görmek istediklerini görür,düsünmek istedikerini düsünür vede okumak istediklerini okur ben ne yapabilriim sizin anlamaniz git ise.hmm ankaradan geldim vede türkiye de batinin heryerine gittim yani tryi gezdim.kücük bir yerden gelme degilim ha siz beni acik sacik biri saniyorsunuz sanirsam ben kapali biriyim aslimi bilyiorum.sadece ben dogrularimi dedim yani kendi dogrularimi begenmek istemeyen de begenmek zorunda degil.daha öncede yazdigim gibi ISTEMEYEN CEKER GIDER BU DEVLET YALVARMIYOR SIZE.su varki ben burda dogma degilim ama insallah büyüme olacam ki benim vizem falan herseyim vardi sirf türkiye'de okul bitirmemi sart kosuldu cünkü ben üniversite de okumak istiyordum o yüzden türkiye'ye gittim bundan 8yil önce simdi son 3 yildir burdayim.türcümana gönderen arkadas sürekli anlayamadigina göre senin türkcende bir sorun var vede cok konusuyor atip tutuyordun diger yazimda yazdigim sorulara cevap versen diyorum[/b]
2007-06-23 (15:23)
son_perde
Bay
son_perde
Avusturya, Niederösterreich
wienTU yazdiklarinla tamamen aslini inkar etmissin...
Yazdiklarini anlamak icin bayagi bir zaman harcadim, anladigim kadariyla sende sonradan görmüslük durumu var ne diyeyim Rabbim kimseyi sonradan görmüs yapmasin Göz kırpıyor ..
Birde burada kimsenin dini sorgulanmiyor onun icin kapali olmani belirtmene gerek yok burada sorgulanan zihniyettir...
Biz Türkiye de hersey dört dörtlük demiyoruz ama sen kisilerin yaptiklarini, Türkiye cumhuriyetine mal ederek o ülkeyi kücümseyemezsin..
Kisiler gecicidir ama o kurumlar kalicidir o yüzden o kurumlari böyle yipratarak bir yere varamayiz. Tilkinin dönüp dolanip, dönecegi yer kürkcü dükkani misali bizimde gidecegimiz yer orasidir belki dirimiz gitmeyecek ama ölümüz elbet gidecektir..
Türklügü bu kadar asagilaman bu konuda paranoyak oldugunu gösterir ben öyle asiri milliyetci biride degilim irkimin cok üstün oldugunuda öne sürmüyorum ben irkciligin dinimizce ayaklar altina alindigini benimseyen biriyim ama senin yaptiginda bir irkciliktir..
Senin burada gördügün Türkler geneli temsil etmiyor, onlarin yanlislarini genele maledemezsin kaldi ki yanlislarinin yaninda cok dogru seylerde var ama bunlari görmek istemeyen gözler görmez...
Sunu kabul etmek gerekir ki buraya 60 li yillarda gelen insanlar kirsal kesimden gelen kisiler ve Türkyie de is sahibi olmayan kisiler zaten Türkiye de isi gücü olsa buraya neden gelsinler ki..o insanlar bir Traktör parasi kazanip geri gitme hayalindeydiler ama yillar onlara istediklerini getirmedi, hayat sartlari onlari zorladi, cogu ailesinden uzak ev ve is arasinda monoton bir hayat yasamaya mahkum oldu...
bu kisiler egitimsizdi, almanca ögrenmeye zamanlari olmadi ama kültür ve benliklerinden hic bir zaman birsey kaybetmediler..eger sen simdi bu ülkedeysen o hor gördügün, kücümsedigin insanlar sayesinde buradasin..
evet elestirilecek cok sey var ama kücük görmek, dislamak, hor görmek bence bizim aslimizi inkar etmektir..ama sunuda kabul edelim son yillarda egitim seviyesinin artmasiyla Türklerinde imaji degismeye basladi.
eskiden Türk denildigi zaman isci, amele akla geliyordu oysa simdi bakiyoruz her alanda Türkler var, Avusturya ekonomisine büyük katkilari var bunlari görmezlikten gelemeyiz...
Senin o cok övdügün ve cok üstün gördügün milletin ne kadar medeni oldugunu görüyoruz...daha simdiler islam icin fasizm dinidir diyen bunlar degil mi, yabancilarin parmak izlerini alip onlari fislemek isteyen bunlar degil mi..
ama sende haklisin yabancilar bu ülkenin kalkinmasina yardimci oldugu zaman iyiydi, o zamanlar davul zurna ile karsilanirdik, en agir islerde calistirildik, hayvanin kalmayacagi yerlerde kaldik ne zaman ki hayat standartimiz artmaya basladi, bu toplumun gercegi olmaya basladik o zaman orada dur denildi!..
elestirilerim elestirilecek bir cok yönümüz var..isin ückagidina kacmamiz, kolayi secmemiz, kültürümüzü yanlis tanitmamiz, insan iliskilerimiz, entegre olmayisimiz, köyde yasiyor gibi hareket etmemiz gibi ama elestiri ile hir görmeyi, kücük düsürmeyi ayirt edelim...
ben gazeteciyim ve bu konuda bir cok haber yaptim..entegrenin asimilasyon olmadigini bu topluma entegre olmamiz gerektigini defalarca yazdim..burada ki dernek ve teskilatlari bu konuda gereken özeni göstermedikleri icin elestirdim ve elestirecegimde..
ama bu elestiri yaparken ülkemi, milletimi karalama yolunu secmiyorum...
hani diyorsun ya ben Türkiye de magdur edildim diye ben ihl mezunuyum ve normalde Türkiye de istedigim bölüme yerlesirken zar zor bir okula burslu yerlestim ve daha sonra böyle bir yol acildi bana ama bir kere olsun ülkeme küsmedim, küsmemde ve kismet olursa o ülke icin calisacagim elimden gelenin en iyini yapacagim..
cünkü ben kin güdmeyle, kötülemeyle, asagilamayla bir sonuc elde edilemeyecegini düsünüyorum..
neyse biz ne kadar yazsak bos sen yine kendi bildigin yolda hareket edeceksin..
birde sana tavsiyem kardes eger Türkcen el vermiyorsa o cok sevdigin milletinin dilinde yaz biz anlariz Göz kırpıyor
2007-06-23 (15:44)
anonym
Bay
anonym
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
bu konuya gercekten uzun bir yazi yazmak istiyorum ama sinavlardan sonraya kaldi artik. belki biraz bayatlar ama yine de yazacagim.
2007-06-23 (15:58)
Nurunnehar
Bayan
Nurunnehar
Avusturya, Wien
son_perde kardesimizin yazdiklarindan sonra sanirim bir sey yazmaya gerek yok...

Rabbim razi olsun yazilmasi gerekenleri yazmis...

Selam ve dua ile...
2007-06-23 (18:53)
wienTU
Bay
wienTU
Avusturya, Wien
SADECE GIT .............

Sayfa /5Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol