Mesaj Panosu

Avusturya'dan Memnun Musunuz ?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /5Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345

Re: ... 2007-06-24 (16:36)
"wienTU" demiş ki:
GELDIGIN YERE...

Kimse geldigi yeri unutup sasirmasin insallah Göz kırpıyor
bi yazi paylasmak istiyorum.. belki faydasi olur...

Alıntı:

Biz Kendimizi Neden Asagilariz?

Yazimin basligini görür görmez, cân-i gönülden katilarak okuyacaginiz bir yazi ile karsilastiginizi saniyorsunuz, ama aldaniyorsunuz.

“Yerinmek bir sarkli aliskanligidir” diyordu Çetin Altan hoca.

Yerinmek insana bilinçaltindan mazosistik bir keyif mi veriyor diye endiseleniyorum çogu zaman.

Biktim ben, “Biz Türkler...” ya da benzeri ifadelerle baslayan yerinmelerden, dövünmelerden. Kendi kendimizi yiyip bitiren, bireysel, kurumsal ve toplumsal atalete sürükleyen adeta bir virüs bu tür yakinmalar.

Biz Türkler...

Biz adam olmayiz...

Bu millet adam olmaz...

Zaten biz...

“Ben”i de isin içine alircasina konusma.

“Biz” diye kollektif konusma hakki kimseye ait degildir.

Varsa cesaretin eger, “Ben” diye konus.

O zaman da söyle demen gerekecek:

Ben adam olmam...

Sen bilirsin. Adam olmamakta israr edersen adam olamazsin, bunu bilesin, bu bir.

Eger, “Biz” diye konusurken, kendini o, “Biz” dediklerinden saymayip, onlari küçümsüyor, kendini onlardan üstün, farkli ve ayricalikli varsayiyorsan gaflet içerisindesin, bu da iki.

Ben böyle konusunca bazi kisiler, “Peki ama Ulas bey...” diye baslayip bir çirpida agiz dolusu örnekler siraliyorlar. Ancak o örneklerden bastâci ettigimiz Amerika’da ve Bati’da o kadar çok var ki.

Kendi kendimizi elestirmek bir erdem ise eger, gözükapali ve tarafgir elestiri ve asiri Bati hayranligi da bir o kadar erdemsizliktir.

Atatürk, milleti kendi özgüvenine kavusturmak için söyledi herhalde su sözleri:

Türk, ögün, çalis, güven.

Türk milleti çaliskandir, Türk milleti zekidir.

Ne mutlu Türk’üm diyene.

O, rahat uyumuyordur diye düsünüyorum, sahsen.

Çünkü biz, yasamimizi hâlâ asagilik komplekslerimizle kendi kendimizi horlayarak ve ataletimize bahaneler uydurarak sürdürmeye devam ediyoruz.

Elitist yaygaralar’dan arinmaliyiz artik.

yazar: ULAS BIÇAKCI
2007-06-24 (17:41)
Nurunnehar
Bayan
Nurunnehar
Avusturya, Wien
"wienTU" demiş ki:
KENDINI TARIF ETMENE GEREK YOKTU DEMEK SENI TANIYAN BÖYLE TANIYOR.HIC OLMAZSA BIZ SENIN HAKKINDA HÜSNÜ ZAN EDERDIK aha aha aha Çok mutlu Çok mutlu

(: (: (:

sinavlarin ustune bu yazilari okumak ne kadar iyi geliyor... Tesekkürler wienTU hocam Göz kırpıyor .... (:
2007-06-24 (18:44)
fatimurat
Bay
fatimurat
Avusturya, Wien
sen ve senin gibiler neden anlar bilmiyorum ama ilerleyen satirlarimda "farkli yollar" denicem..bakalim bu sefer ne reaksiyon vereceksiniz..ilginc olacak Çok mutlu

öncelikle..sana yazdigim yaziyi tekrar tekrar oku ve DÜSÜN...
bu yaziya veya herhangi bir yaziya ithafen bisi yazarken,kendi kisiligini ortaya koydugunu,kültür seviyenin baskalari tarafindan degerlendirildigini unutma..kültürsüzlügünün anlasilmasi senin icin önemli olmasa da,en azindan burda insana yakisan bir davranisla birseyler paylasmaya calistigimizi unutma..yani insan olman sana deger vermemiz icin yeterli..

tamam iyi niyetli olabilirsin,kültürsüz olabilirsin,ruhunu satmis ve bedenini adi herneyse onunla örtmüs de olabilirsin ama lütfen zorla kendini ve anlasilir,okunmaya deger birseyler yaz..

bak teklifler de geliyor..türkce yazamiyorsan almanca yada ingilizce yaz..yada bildigin baska bir dil varsa onu kullanarak yaz..

ama nolursun üzerinde düsünülmeye deger birsey olsun..

basit olma aptal olma,yada aptalliginin farkina var.bunu basardigin andan itibaren bunu saklamayi da ogrenebilirsin ki bu senin gelecegin icin de onemli bir avantaj olur..

bunun gercek bir avantaj oldugunu sakin unutma..avantaj sahibi olmanin tabi ki de farkli yollari var..
mesela;o ki hayatina burda devam edeceksin..icinde bulundugun ortamlar da Türkiye yi veya Türk leri asagilayarak prim saglayabilirsin..

hadi diyelim,burda olmadi ve türkiye ye dönmek zorunda kaldin..(eger baska bir ülkeye iltica talebinde bulunmazsan)

türkiye dönünce "yasanir mi bu ülkede bakin ben yillarca orda kaldim,insanlik orda,adalet orda,hizmet orda,belki yuzume bakarken zorunluluklardan ve yasalardan kaynaklanan bir korkuyla saygili davraniyolardi ama olsun sonucta bana deger veriyorlardi"diyebilirsin.. Fikir

hoscakalmaya özen gösterin
Gülümsüyor
2007-06-24 (18:49)
son_perde
Bay
son_perde
Avusturya, Niederösterreich
"fatimurat" demiş ki:
sen ve senin gibiler neden anlar bilmiyorum ama ilerleyen satirlarimda "farkli yollar" denicem..bakalim bu sefer ne reaksiyon vereceksiniz..ilginc olacak Çok mutlu

öncelikle..sana yazdigim yaziyi tekrar tekrar oku ve DÜSÜN...
bu yaziya veya herhangi bir yaziya ithafen bisi yazarken,kendi kisiligini ortaya koydugunu,kültür seviyenin baskalari tarafindan degerlendirildigini unutma..kültürsüzlügünün anlasilmasi senin icin önemli olmasa da,en azindan burda insana yakisan bir davranisla birseyler paylasmaya calistigimizi unutma..yani insan olman sana deger vermemiz icin yeterli..

tamam iyi niyetli olabilirsin,kültürsüz olabilirsin,ruhunu satmis ve bedenini adi herneyse onunla örtmüs de olabilirsin ama lütfen zorla kendini ve anlasilir,okunmaya deger birseyler yaz..

bak teklifler de geliyor..türkce yazamiyorsan almanca yada ingilizce yaz..yada bildigin baska bir dil varsa onu kullanarak yaz..

ama nolursun üzerinde düsünülmeye deger birsey olsun..

basit olma aptal olma,yada aptalliginin farkina var.bunu basardigin andan itibaren bunu saklamayi da ogrenebilirsin ki bu senin gelecegin icin de onemli bir avantaj olur..

bunun gercek bir avantaj oldugunu sakin unutma..avantaj sahibi olmanin tabi ki de farkli yollari var..
mesela;o ki hayatina burda devam edeceksin..icinde bulundugun ortamlar da Türkiye yi veya Türk leri asagilayarak prim saglayabilirsin..

hadi diyelim,burda olmadi ve türkiye ye dönmek zorunda kaldin..(eger baska bir ülkeye iltica talebinde bulunmazsan)

türkiye dönünce "yasanir mi bu ülkede bakin ben yillarca orda kaldim,insanlik orda,adalet orda,hizmet orda,belki yuzume bakarken zorunluluklardan ve yasalardan kaynaklanan bir korkuyla saygili davraniyolardi ama olsun sonucta bana deger veriyorlardi"diyebilirsin.. Fikir

hoscakalmaya özen gösterin
Gülümsüyor

fatih den hayat dersleri...wienTU bak bu iyiligi sana kimse yapmaz..bu elemani ben asagi yukari bir yildir tanirim ama bir kere olsun bana böyle güzel seyler anlatma zahmetinde bulunmadi..
belkide benim ihtiyacim olmadigindadir ama benim sana tavsiyem ihtiyacin olanlari bu yazidan al..yoksa bir gün cok gec olabilir...
bak bak 2007-06-24 (21:21)
wienTU
Bay
wienTU
Avusturya, Wien
Technische Universität Wien
YA ANLAMADIGIM NEDEN KENDINIZI BUKADAR KASIYOR VEDE YAZIYORSUNUZ BENDE BUNU ANLAMIYORUM.TAMAM HAYAT SARTLARI SIZI BURAYA ATMIS OLABILIR SIZDE GELDINIZ BAKTINIZ BEGENMEMISSINIZ CIKIN GIDIN NE ZORLAYIN NE ZORLANIN NEDE ZORLASTIRIN.BEN SEVIYORUM BENIM ICIN SORUN DEGIL HIC BIRSEYI.SIKAYETCI FALANDA DEGILIM COK MEMNUNUM HAYATTIMDAN MEMNUN OLDUGUM KADARI ILEDE YASIYORUM YASIYACAMDA...YANI ZEVKLER VEDE RENKLER TARTISILMAZ SIZ BEGENEMDIGINIZI YAZDINIZ BENDE BEGENDIMI YAZDIM.SONUCDA BURDA HERKES KENDI FIKRINI SÖYLEMIYOR MU?BENDE BENIM BURA HAKKIMDA KI FIKRIMI YAZDIM.BELKI GELECEK OLAN ARKADAS DA BENIM KADAR MEMNUN OLACAK NEDEN KARALAYIP DA ONUN HAKKINA GIRIYORSUNUZ.SUC ASLA VEDE ASLA TEK BASINA OLMAZ BAKALIM BIZ YABANCILAR NAPYIORUZ KI ADAMLAR DA BIZE BUNU YAPIYOR KI HAKKLILARDA HAKSIZ DEMIYORUM.BEN KENDIM VIYANA ÜNIYE BASVURDUM ADAM YABANCI VEDE TÜRKIYE'DEN GELDIGIM DEN BANA YAPMADIGINI BIRAKMADI.EVRAKLARIMI § DÖRT KISIYE BIRDEN GÖSTERDI.ZAMANINDA GELENLERIN YAPMIS OLDUGU HATALAR YÜZÜNDEN BENIM KABULÜM OLMADI YANI KURUNUN YANINDA YAS'DA YANDI BEN GERCEKDEN OKUMAK ICIN BAS VURDUM AMA BENDEN ÖNCEKILERSE VIZE ICIN BAS VURMUSLAR ADAMLAR ARTIK GÖZÜNÜ ACINCA CEZASI BENIM GIBI MASUMLARIN BASINA PATLADI SIMDI DE ADAMLAR ISTEMEYINCE SUCLU ADAMLAR OLDU.YANI BIZ YABANCILARDA AZ DEGILIZ ÜCKAGIT ISINDE SIMDI DOGRUYA DOGRU
2007-06-25 (09:51)
mondfee
Bayan
mondfee
Avusturya, Wien
Görüsünü uygun bir sekilde yazsaydin kimse cikip sana cevap yazmazdi tabi ki herkes ayni fikirde olmak zorunda degil, fakat sen türkiyeyi karalayarak basladin.
Gecmisi olmayanin gelecegi de olmaz derler benimde türkcem kötü ben türkiyede sadece ilkokulu okudum
Bu foruma cok mesaj attim kimse cikipda türkcemi elestirmedi
Bu türkce konusunda o kadar eziklik cekiyorum ki
Turkoloji okumayi düsünü yorum .
Konumuza dönersek türkiyeyi karalayarak bir yere gelemesin..

kaldiki burdaki sosyal yasamdan bahsetmissin bir düsün burda calisan vasifli bir isci brutto 1900 Euro aliyor kesintilere bakalim simdi

Sozialabgaben
icinde is sizlik ve saglik sigortasi
Tabi devlete ödedigimiz cesitli vergiler yol vergisi gibi
birtek kilise vergisini burda yasayan müslümanlar ödemiyor tek ayricaligimiz bu
Derken ellerine kalan netto da 1400 euro yani her ay 500 euro devlete
ödüyorsunuz
burdaki sosyalyasamdan yararlana bilmek icin , demeki hersey parasiyla Göz kırpıyor
Bilmem donauinselfest gitinizmi?
Gitiyseniz terör örgütünün taraftarlarini ve bayraklarini görmüssündür,
Hernedense ONLARI GÖRÜNCE aklima forumda yazilanlar geldi!!

Bende Rainhard Fendrich izlemek icin gittim
Bir zamanlar cok hit olan
bir sarkisi vardi mustafa yada orjinal adi

Brüder
Du heißt Rainhard und ich Mechmed
wegen diesem Unterschied
haben Häuser schon gebrannt
Stehst du heute neben mir
wie ein Bruder das waren wir
ein Herz und eine Hand
Allah gebe uns Verstand.

Tatil zamani geldi hepinize iyi tatiller simdiden.
wien nickli arkadaşıma 2007-06-25 (19:44)
Hayır yazdıklarınızı hep okudum yalnız anlamadığım bişey var.Wien nickli arkadaşımız madem avusturya yı ve avusturyalıları bu kadar çok seviyor;bu forumda ne işi var?bu forum Türkçe bi forum ve Türk öğrencilere yardım için oluşturulmuş bi forum.Ayrıca Türkiye hiç de tarif ettiğin gibi bir ülke değil.Aslında bazı söylediklerinde haklısın.Önceden sağlık konusunda çok kötüydük,hastanelerde kuyruklar uzayıp gidiyordu.Şimdi öğle mi?Gelip gördün mü Türkiye deki yaşam koşullarını.Yeni hükümet sayesinde eskiye göre 2 kat daha refah yaşıyoruz.4senedir temel yaşam ürünlerine zam yapılmıyo türkiye gelişen sanayisi,ekonomisiyle geleceğin en stratejik ülkelerinden biri olmaya aday.Geleceğin enerji kaynağı Bor rezervlerinin %80 i bizde.Orta asya ve Avrupa arasında enerji koridoru.AVRUPA NIN EN BÜYÜK VE DONANIMLI ORDUSU,TÜRK ORDUSU.TÜRKİYEDEKİ BAYAN PROFESÖR VE BAYAN HUKUKÇU SAYISI %18 İLE AVRUPA DA EN FAZLA BİZDE.Ayrıca biz Avrupa birliğine girelim diye deli divane olmuyoruz.Bizim için önemli olan Avrupadaki sosyal koşulların Türkiye'de de oluşması.Avrupa'ya gitmek isteyen arkadaşların çoğu,eminim ki orada yaşamak düşüncesinde değiller,okuyup geri gelmek istiyorlar.Türkiyedeki sağlık teknolojisi söylediğin kadar iyi değil.teknolojide uzmanlık gerektiren ve bi değer ölçüsü olan lens üretimini dünya da Türkiye ve İsrail ile birlikte sadece 5 ülke yapıyor.Lazer teknolojimizden faydalanmak için her yıl Hollanda ve İsviçreden,Almanyadan insanlar ameliyat olamk için geliyorlar.Avrupa bizi kabul etmeyeceğini söylüyor,biz istemeyince de gel sensiz olmaz diyor.....AYRICA İLERİDE AVUSTURYA SENİ KABUL ETMEZSE SIĞINACAĞIN TEK ÜLKE HANGİSİ?AVUSTURYA Bİ SAVAŞA GİRSE,GELİP RAHATÇA YAŞAYABİLECEĞİN TEK ÜLKE HANGİSİ?Elini vicdanına koy kardeşim.Senin dünyaya gelebilmen için Şehit düşen canlara nankörlük etme...
2007-07-02 (16:57)
1xxx
1xxx
Türkiye, İstanbul
inşaallah avusturyaya gelicem bu eylül orda okumaya
galiba kimse orda olmaktan memnun diil...

oranın avantajlarını ve dezavantajlarını yazarsanız bende bilgi sahibi olabilirim.

tesekkur ederim
2007-07-02 (18:54)
bylent06
Bay
bylent06
Avusturya, Wien
Universität Wien
avantaji; yurt disi diploman olmasi okul bitincie..
dezavantaji; gurbet, vatan özlemi, dil sorunu, eger zor bölümdeysen bitirememe korkusu.. tabiki bunlar benim görüsüm.herkesinki farklidir.
:):) 2007-10-16 (11:49)
darkdisaster
Bay
darkdisaster
Türkiye, Adana
Özel Adana Gündoğdu Lisesi
wienTU demiş ki:
YA ANLAMADIGIM NEDEN KENDINIZI BUKADAR KASIYOR VEDE YAZIYORSUNUZ BENDE BUNU ANLAMIYORUM.TAMAM HAYAT SARTLARI SIZI BURAYA ATMIS OLABILIR SIZDE GELDINIZ BAKTINIZ BEGENMEMISSINIZ CIKIN GIDIN NE ZORLAYIN NE ZORLANIN NEDE ZORLASTIRIN.BEN SEVIYORUM BENIM ICIN SORUN DEGIL HIC BIRSEYI.SIKAYETCI FALANDA DEGILIM COK MEMNUNUM HAYATTIMDAN MEMNUN OLDUGUM KADARI ILEDE YASIYORUM YASIYACAMDA...YANI ZEVKLER VEDE RENKLER TARTISILMAZ SIZ BEGENEMDIGINIZI YAZDINIZ BENDE BEGENDIMI YAZDIM.SONUCDA BURDA HERKES KENDI FIKRINI SÖYLEMIYOR MU?BENDE BENIM BURA HAKKIMDA KI FIKRIMI YAZDIM.BELKI GELECEK OLAN ARKADAS DA BENIM KADAR MEMNUN OLACAK NEDEN KARALAYIP DA ONUN HAKKINA GIRIYORSUNUZ.SUC ASLA VEDE ASLA TEK BASINA OLMAZ BAKALIM BIZ YABANCILAR NAPYIORUZ KI ADAMLAR DA BIZE BUNU YAPIYOR KI HAKKLILARDA HAKSIZ DEMIYORUM.BEN KENDIM VIYANA ÜNIYE BASVURDUM ADAM YABANCI VEDE TÜRKIYE'DEN GELDIGIM DEN BANA YAPMADIGINI BIRAKMADI.EVRAKLARIMI § DÖRT KISIYE BIRDEN GÖSTERDI.ZAMANINDA GELENLERIN YAPMIS OLDUGU HATALAR YÜZÜNDEN BENIM KABULÜM OLMADI YANI KURUNUN YANINDA YAS'DA YANDI BEN GERCEKDEN OKUMAK ICIN BAS VURDUM AMA BENDEN ÖNCEKILERSE VIZE ICIN BAS VURMUSLAR ADAMLAR ARTIK GÖZÜNÜ ACINCA CEZASI BENIM GIBI MASUMLARIN BASINA PATLADI SIMDI DE ADAMLAR ISTEMEYINCE SUCLU ADAMLAR OLDU.YANI BIZ YABANCILARDA AZ DEGILIZ ÜCKAGIT ISINDE SIMDI DOGRUYA DOGRU

dostum onlar senin icini okumus,cahilligini anlamış 4kisiye gostermisler:)ama sana torpil gecmisler bu kafayla almışlar buna sukret sen:)Gülümsüyor

Sayfa /5Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345

Ücretsiz Kayıt Ol