Mesaj Panosu

azerbaycan hepsi doğru !
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /8Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2007-08-27 (10:56)
TürKogLU
Bay
TürKogLU
Azerbaycan, Bakü
Bakü Devlet Üniversitesi
burası tartışma mekanı değil arkadasların sorunlarını çözmeye çalışalım,

burda nutuk atan bazı kız görünümlü arkadasları ülkelerine sahip çıkmaya,burda yazılan kötü yorumlara değilde sorunun kaynağı olan TÜRK=$ ANLAYIŞINA karşı durmalarını bekliyoruz. güney korelilerin bize saygı duyduğu gibi saygı duyun bu türk milleti sizi korur !

saygılar
2007-09-04 (20:59)
parla
Bayan
parla
Azerbaycan, Bakü
Bakü Devlet Üniversitesi
bu ne ya. Nereyi acsam agiz dalasi, nereyi acsam kin, nefret kavga...icim darardi vallahi. ya arkadaslar Allah askina, ne anlami var bunlarin? Tamam haklisiniz yardimetmek niyetiniz ama siz Allah misiniz da olacaklari onleyesiniz? Birinin kaderinde varsa zaten gelecektir basina gelecekler. Kacamaz. En tecrubeli biri bile yeri geldiginde en sacma kazigi yer. Bu arada tek kazik size mi atiliyor saniyorsunuz? Hic de degil. Ben azeri oldugum halde bana da cok kazik atan oldu. Turkiyede yok mu kazik atmak? Ya istanbula bi erkek bile gitmekten cekiniyor. Bi istanbullu arkadasim vardi. Hep derdi istanbula indigim anda memleketim oldugu halde dizlerim titriyor diye. Burda size yanlis yapanlar zaten azerilere de yapiyorlar ayni serefsizligi. Siz turksunuz diye yapmiyorlar. Onlarin kafa yapisi, hayat tarzi bu. Anladiklari insanlik bu zaten. Ama bes parmagin besi de ayni degil ki. her yerin iyisi de vardir kotusu de. Yeni gelecek olanlara sadece sunu soyleyebilirim: Insallah karsiniza iyi olanlar cikar. Gelmekten vazgecenlere de sunu soyliyebilirim: Insallah kazancin kaybindan buyuktur. Lutfen kavga etmeyelim...lutfeeeeeennnnn.....
2007-09-04 (23:18)
lostinblue
Bay
lostinblue
Türkiye, İstanbul
Boğaziçi Üniversitesi
parla demiş ki:
Tamam haklisiniz yardimetmek niyetiniz ama siz Allah misiniz da olacaklari onleyesiniz? Birinin kaderinde varsa zaten gelecektir basina gelecekler. Kacamaz.

nasıl bir mantık bu? birileri birşeyler yaşadıysa bunu söylemesin mi uyarmasın mı? burda insanlar diğerlerini bilgilendiriyor kimse birşeyi önlemiyor. hem belki insanın kaderinde burdan birşeyler öğrenip kararlarını değiştirmek var sen Allah mısın ki buna karşı çıkıyorsun. bunu örnek vermek için söyledim, yoksa saçma bağnaz bir mantık, e nasıl olsa olcak karışmayın demek yok bizim dinimizde.

parla demiş ki:
Ya istanbula bi erkek bile gitmekten cekiniyor. Bi istanbullu arkadasim vardi. Hep derdi istanbula indigim anda memleketim oldugu halde dizlerim titriyor diye.

arkadaşın biraz çekingenmiş demekki, istanbula 4 sene önce geldim ve allaha şükür dizim felan hiç titremedi. neden titricekmiş onu da anlamadım?
2007-09-05 (23:23)
qafqazkurbani
Bay
qafqazkurbani
Türkiye, İstanbul
İstanbul Galatasaray Lisesi
Cranberry85 demiş ki:
vatanini,milletini korumak icin erkek gibi cevab vermek gerekiosa yaparim..!

heeeeeeeeeeyt ben geldim biri vatan milletmi dedi yoksa banamı öyle geldi??? Nekadar yazık vatanı milleti koruma kızbaşına sana düştü doğrudur azeri kızları vatanlarını erkeklerden daha cok sever ama en güzeli iyiliğini yapar hatta ölürsün ama kimse seni konuşmaz tamammı? cranberry85 bizi kanser ettiniz be yeter artık bak sende ingilteredesin bir elin yağda bir elin balda yeter fazla yazmayayım kalbin kırılmasın
2007-09-10 (11:36)
parla
Bayan
parla
Azerbaycan, Bakü
Bakü Devlet Üniversitesi
lostinblue demiş ki:
parla demiş ki:
Tamam haklisiniz yardimetmek niyetiniz ama siz Allah misiniz da olacaklari onleyesiniz? Birinin kaderinde varsa zaten gelecektir basina gelecekler. Kacamaz.

nasıl bir mantık bu? birileri birşeyler yaşadıysa bunu söylemesin mi uyarmasın mı? burda insanlar diğerlerini bilgilendiriyor kimse birşeyi önlemiyor. hem belki insanın kaderinde burdan birşeyler öğrenip kararlarını değiştirmek var sen Allah mısın ki buna karşı çıkıyorsun. bunu örnek vermek için söyledim, yoksa saçma bağnaz bir mantık, e nasıl olsa olcak karışmayın demek yok bizim dinimizde.

parla demiş ki:
Ya istanbula bi erkek bile gitmekten cekiniyor. Bi istanbullu arkadasim vardi. Hep derdi istanbula indigim anda memleketim oldugu halde dizlerim titriyor diye.

arkadaşın biraz çekingenmiş demekki, istanbula 4 sene önce geldim ve allaha şükür dizim felan hiç titremedi. neden titricekmiş onu da anlamadım?

belki de haklisin. Soyledigin mantikli. Ozaman sadece sunu soyleyeyim. Kim ne soylerse soylesin ama hakaretten ve alaydan uzak konusalim.
bakü 2007-09-11 (14:05)
serserinim23
Bay
serserinim23
Azerbaycan, Bakü
bakü güzel bütün olanakları olan bi yer neden bunu kabullenmek istemiyosunuz beküde yaptıklarınızı türkiyede daha ucuza yapabilirmiisn hayırr bakü güzel bi şahir arkadaşlar kızda var alası var yapan yapıyoo selametleeeeeeeeeeeee
2007-09-12 (13:04)
tunganyan
Bay
tunganyan
Azerbaycan, Bakü
sladkiybabnik demiş ki:
kardeş güzel yazmışsıın ama tek bi farkla azeri kızlar ilk gitcek türkleri söğüşlemek için bekliyolar.eskileri kafalamıycaklarını biliolar ama tezeleri çıtır çıtır yiyolar paralarını.bizim saflarda bunalıma girio.o intihar eden çocuk mesele harici dillerdeki.

birincisi azeri kızlar senin yazdığın gibi iğrenç deiller..alakaları yok..ikincisi intihar eden arkadaş harici dillerde değil slavyan üniverstesindeydi..üçüncüsü intihar seebebi azeri kızları deildi..sinirsel rahatsızlığı vardı...sinir oluyorum böyle siteye girip sallayanlara...hele de azeri kızlara laf atanlara...demek söğüşlemek için bekliolar hee??yuh yaa
2007-09-12 (21:34)
TürKogLU demiş ki:
azerbaycanla ilgili kısa kescem çünkü bende dahil buraya okadar çok yazı yazdık ki !

-> azerbaycanda karı kız olayları tamamen abartıdır ! millet işi abartıyo inanmayın ! 10 türkten sadece 1 i bar disko yapıyodur !

-> azerbaycan ucuz değil çok pahalı bir kenttir -> 3 odalı bir ev 400-500 dolar,2 odalı 300 350 dolar dır ! aylık en az 300-350 dolar gereklidir !

-> azerbaycanda rusca öğrenmek çok kolaydır (çalışana) kurslar türkiyeye nispeten ucuzdur ! ve sınıftaki azeri arkadaslarınız rusca bildikleri için size ellerinden gldiği kadar yardımcı olurlar !

-> eğitim azerbaycanda sıfırın altındadır ! mezun olduğunuzda tek avantajınız eğer birazcık uğraştıysanız ruscanız ve ingilizceniz olabilir.tabiki birde 4yillik üniverste diploması !
yani diyeceğim üniversteden fazla birsey beklemeyin,dışardaki kurslarda eğitim var

-> anlatılan gibi azeri kızları kucaklarını açmış sizi beklemiyor ! azerilere saygı duyduğunuz zaman hiç bi r problem olmayacağını garanti edebilirim

-> şehirde türkiyedekinin aksine bir rahatlık var çok güvenli bir şehir,suç oranı türkiyeye göre çok az !

-> türkiye gibi gelişmiş bir ülkeden gelişmemiş bir ülkeye gideceğiniz için şok yaşayabilirsiniz ! hatta bazılarında bu şok hiç geçmez !

-> intahar eden arkadaslarımız çok oldu !

-> malesef azeriler i parayla imtahan etmeyin para için herşeyi yaparlar,arkadaslık dosluk paranın bittiği yere kadardır.azerbaycanda türkler dahil kimseye güvenmeyin !

-> azerbaycanda kendi başınızın çaresine bakmayı öğrenirsiniz

-> kazık yiye yiye zıvanadan çıkabilirsiniz !

-> orda azeriler size kardeş muamelesi yapmayabilir ona aldırmayın ,eğer geliyorsanız kardeşlik muhabbetini unutun daha çok rahat edersiniz,en azından koymaz hareketleri,kardeş kardeşe bunları yaparmı geyiğine hiç girmeyin,alasını yapar !

-> kendinize hakim olun ! olamssanız tam anlamıyla dağılırsınız .

Güzel Gözlem "TURKOGLU" Çok mutlu
2007-09-13 (12:59)
xtremend33
Bay
xtremend33
Azerbaycan, Bakü
Bakü Devlet Üniversitesi
Arkadaşım çok güzel yazmışsın ama 1 konuda biraz kendi düşencemi paylaşmak istiyorum

RUSÇA konusunda;
Arkdaşlar evet bakü rusça ögrenilebilecek bi yere kesinlikle çünki bu dil tr de kurslara gidilerek yapılacak şey degil ha gidersin alanya kemerde çalışırsın ama ögrenecegin yüz kalıbı geçmez.Baküde kurslar var çok yararlı olmadı türkçe fono war full gidersen çok işine yarar ama asla şöyle düşünmeyin orası bi rus toplumu degil evet rusça bilen çok ama zaten rusçayı sen ögrendikten sonra azerilerin konuştugu rusçanın yüzde 70 inin tv den duyma ve yanlış kullanıldıgını göreceksin ki artık baküde milliyetçi duygular giderek artmakta rus dili kullanımı azalıyor.Yani gerçekten çok çalışmak gerekiyor ögrenmek için hani şu degil rusyada yaşasam 3 ayda sökerim muabbeti asla ve asla baküde olamaz olmaz yani buraya gideyim de bi rusça ögreneyim diyerek gelirseniz yanılırsınız.EMEK KARŞILIGI RUSÇA ALIRSINIZ BAKÜDEN YATARAK KATİYEN OLMAZ
2007-09-14 (11:47)
TürKogLU
Bay
TürKogLU
Azerbaycan, Bakü
Bakü Devlet Üniversitesi
xtremend33 demiş ki:
Arkadaşım çok güzel yazmışsın ama 1 konuda biraz kendi düşencemi paylaşmak istiyorum

RUSÇA konusunda;
Arkdaşlar evet bakü rusça ögrenilebilecek bi yere kesinlikle çünki bu dil tr de kurslara gidilerek yapılacak şey degil ha gidersin alanya kemerde çalışırsın ama ögrenecegin yüz kalıbı geçmez.Baküde kurslar var çok yararlı olmadı türkçe fono war full gidersen çok işine yarar ama asla şöyle düşünmeyin orası bi rus toplumu degil evet rusça bilen çok ama zaten rusçayı sen ögrendikten sonra azerilerin konuştugu rusçanın yüzde 70 inin tv den duyma ve yanlış kullanıldıgını göreceksin ki artık baküde milliyetçi duygular giderek artmakta rus dili kullanımı azalıyor.Yani gerçekten çok çalışmak gerekiyor ögrenmek için hani şu degil rusyada yaşasam 3 ayda sökerim muabbeti asla ve asla baküde olamaz olmaz yani buraya gideyim de bi rusça ögreneyim diyerek gelirseniz yanılırsınız.EMEK KARŞILIGI RUSÇA ALIRSINIZ BAKÜDEN YATARAK KATİYEN OLMAZ
doğru,herkesin azerice bilmesi seni rahatlığa itiyo rusca konuşmuyosun yaşamda

Sayfa /8Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol