Kanada Yüksek Lisans (Malzeme Mühendisliği)
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Kanada Yüksek Lisans (Malzeme Mühendisliği) 2007-06-25 (13:41)
Leviko (leviko)
Leviko (leviko)
Merhabalar;

Ben gelecek sene (2008) İstanbul Teknik Üniversitesi - Metalurji&Malzeme Mühendisliğinden mezun olacağım. Yüksek Lisans eğitimi için Kanada'yı düşünmekteyim. Yaptığım araştırmalar sonucu bana en uygun üniversiteler TORONTO,BRITISH COLUMBIA,ALBERTA ve MCGILL olarak göründü. (Yüksek lisansımı da malzeme mühendisliği üzerine yapmak istiyorum.) Acaba bu üniversiteler eğitim kalitesi ve özellikle mühendislik dallarında nasıldır? Hangisini önerirsiniz? Ayrıyetten seçim kriterleri nasıldır? Keza çok yüksek bi ortalamam yok (GPA: 2,54) Burs beklentim yok bu nedenle; ama yinede bu ortalamayla burssuz bile olsa girebilirmiyim??? Son olarak GRE sınavından yaklaşık istenilen sınav sonuçları kaç puan gibidir??? Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz???
2007-06-25 (16:53)
Ahmet Karadag (ahmet2005)
selam

ITU'deki hocalarin cok cimri olduklarini duymustum, aslinda yurtdisinda yuksek lisans ve doktora yapmak isteyen ogrenciler icin bir ayarlama yapmalari gerekir cunku not ortalamalar dusuk oldugu icin ogrencilerin prestijli universitlere girmeleri hayal.

hevesini kirmak da istemem dostum ama 2.5 ortalama ile toronto, BC ve mcgill'le girmen imkansiz ve Alberta belki cunku kanada'da en iyi 5 icindeki ilk 4 universiteyi saymissin. Alberta "belki" diyorum cunku okulun yabanci ogrenci kontenjani digerlerine gore daha fazla.

bu benim kendi yorumun dolayisiyla yinede de basvuru yap, is deneyimin, referanslarin, Toefl ve GRE puanlarin da basvuruda cok onemli.

baska ne yapabilirsin? basvuru yapmadan once okullarin hocalari ile gorusebilir, durumunu belirtirsin tabii gercekten de cimri hocazede isen.. ozellikle GRE'den yuksek puan alman gorusmelerinde durumunu aciklamada buyuk rol oynar.

bu arada kac puana ihtiyacin oldugu konusunda bir bilgim yok. universitelerin web-sitesine girip bakman gerekecek
Tesekkur 2007-06-25 (21:16)
Leviko (leviko)
Leviko (leviko)
Cok saol,cok yardimci oldun ama keske ii haberleride duyabilseydim Çok mutlu Çok mutlu Çok mutlu Ama ztn bole bi olayla karsilasicagimi biliyordum... Peki madem bunlar top 5 teki okullar bana baska okullar onerebilirmsn??? En azndn Alberta disinda baska okullarada baswurup sansimi artitiyim ve hocalarla durumumu kararlastiryimm... Ayriyetten yinede sence Toronto BC ve Mcgill e basvuruyimmi yoksa atliyimmii??? Realist olabilirsin,bundan snra her turlu aci haberi kaldirabilirim Çok mutlu Çok mutlu Çok mutlu
2007-06-26 (00:08)
elbette gidebilecegin bir suru okul var, mesela, toronto'da bulunan york university, montreal'de concordia university, British columbia'da simon fraser univesity ve alberta'da university of calgary ama bunlarin senin okumak istedigin bolumu var mi bilmiyorum.

kabul edilme sansinin cok olmasi acisindan en az 3 okula basvurmani tavsiye ederim ve butcen musait degilse bu okullar alberta ya da montreal'de bulunan okullar olabilir. university of Toronto ya da BC'ye kabul edilsen bile bunlarin yillik ucretleri 20 bin dolar civarinda. sayilan diger okullar ise 8- 10 bin kanada dolari.

eger daha ekonomik bir okul ararsan saskatchewan 'da bulunan university of saskatchewan ve university regina' ya basvuru yapabilirsin. bu okullarin fiyatlari ortalama 3-6 bin kanada dolari ama buralar cok kirsal bolgeler ve kislar da cok uzun ve soguk(cografya dersi gibi oldu)
2007-06-26 (09:58)
Leviko (leviko)
Leviko (leviko)
Aslında tabiiki ücretler önemli bir konu ama onu çözüp kendime burs bulabiliceğimi düsünüyorum temaslarla... Ama yinede tabiiki itu den snra cokta vasat bir okula gitmek istemiyorum...Gidiceksem değsin bari... Ama ne yazııkıı ortalamam düsük ve cokta yardımcı olan yok.... Yinede sansımı denıcem ama yinede eger benm bolumum hakknda bir bilgin olursa yada arastırma yaparsan cok sewınırım...(Skn yapmadım zannetme sdc soledıgım okulları buldumm..) Lutfen bana yardımcı olun,cnku cok fazla zamanım kalmadı...Secım yapmak zorundayım artkk!!!!