Tarihte Türkler kadar çabuk asimile alan başka bir millet tanımadım". Merhum Alpaslan Türkeş böyle diyordu.
Merhum Prof. Dr. Mehmet Eröz ise. Pozantı ilçesi yakınında "Kürt köyü" diye gösterilen üç köye vardığında, halkın tamamen Türkçe konuştuğunu, ama belli ki Osmanlı'dan beri hırpalanmışlığın verdiği buruklukla "Eskiden Türklük, simdi Kürdük" dediklerini içi yanarak naklediyordu.
Hiçbir etnolog dili etnik işaret olarak kabul etmez. Eğer dili etnik işaret kabul edersek, İbrani'ce bilmeyen Musevileri, Ermenice bilmeyen Ermenileri, Çerkezce bilmeyen Çerkezleri nereye koyacağız? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ayrı şey, Türk olmak tamamen başka bir şeydir. Çünkü Türk olunmaz, Türk doğulur. Aynı şekilde Kürt olunmaz, Kürt doğulur. Herhangi bir insanın herhangi bir dili konuşuyor olması, onun o dili konuşan halktan olmasını gerektirmez.
Okuma yazma bilmeyen halkların çok çabuk dil değiştirdiklerini kaydeden Rus tarihçisi Gumilev, muhatabına şöyle diyor ve eserinde: "Pekâla, dedim kendisine, benim anam çocukluğunda altı yaşına kadar Fransızca konuşmuş, Rusça'yı ise daha sonra okula başlayıp, sokaklarda kız arkadaşlarıyla oyun oynarken öğrenmiş. Demek o günlerden sonra Fransız değil, Rus olmuştur. Peki bu durumda altı yaşına kadar Fransız mıydı?.. İrlandalılar 200 yıl boyunca kendi dillerini unutarak İngilizce konuştular, ama sonra isyan edip İngiltere'den koptular.. Eğer dili esas olarak hüküm verirsek, bu iki yüz yıl boyunca onlar gerçekten İngiliz miydiler?"
Tarih şuuruna sahip olmayan halklar yok olup gitmeye mahkumdur.
(Tanıtım Yazısından)
doğru söylüyosun adamım
yavuz selim zamanında doğudaki alevi, şii türklere uygulanan baskıdan kurtulmak için türk olduğunu gizlemiştir biçok türk aşireti...
Arkadaşlar yazar saldıracak bir nokta bulmuş.Siz ilk önce kürt nedir onu bir araştırın.Türk'ün bir parçası değil midir, bir bakın.Sonra yazın yorumlayın.
hevalo7 Türkiye, İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi
bu yazan herkimse bunu yazarken hangi amaçla yazdığını bi açıklaya bilirmi?şimdi size çok basit bi matematik hesapla bu ırk kavrmının ortaya çıkışını anlatayım.günümüzden geçmişe doğru adım adım gidersek insan nüfusunda sürekli bir azalma olacak ve en sondada ilk insana ulaşırız dine göre hz. ademe evrimcilere görede maymunlara şimdi biriniz bana bu ilk insanın hangi ırktan olduğunu söyliyebilirmi fakat günümüzde ise birçok ırk ortaya çıkmıştır bu nasıl olmuş peki bir tolulukta yaşayan bszı inanları örnek verelim bu toplumda yaşayan ikitip grup var ve bu iki grup arasında sorunlar çıkabiliyor doğal olarak bi grup diğerinden ayrılıyor ve farklı bir coğrafyaya yerleşmeye başlıyolar doğal olarakta yeni geldikleri coğrafya üaerlerinde bazı yeni etkiler yaratıyor ve bunun sonucundada kendilerine yeni bi ırk ismi koyuyolar bunun gibi birçok olay sonucunda temelde hepsi bir ırk olmasına rağmen yeni ırklar oluşuyor.mesela amerikalıların oluşumu gibi...anlıyacağınız bizim kimin önceden ne olduğuyla ilgilenmeyi bırakıp şimdi kendisini ne olarak kabul ediyor ona bakmamızlazım ve sen ne kadar kendi dilini,kültürünü savunuyorsan başka halklarında bunu yapmaya hakkı olduğunu unutmaman gerekir...yazıyı sonuna kadar okyanlara teş.
Arkadaşlar yazar saldıracak bir nokta bulmuş.Siz ilk önce kürt nedir onu bir araştırın.Türk'ün bir parçası değil midir, bir bakın.Sonra yazın yorumlayın.
Kanın rengi kırmızıdır. Milliyetçilik kanda aranmaz.
bu konunun amacı ne? türkler mi en çabuk asimile olan millet? keşke bazıları duygularıyla değil de aklıyla mantığıyla hareket edebilseler. bazı türkler her şeyi bırakmışlar biz mükemmel bir ırkız ne mutlu bize! bir türk dünyaya bedel! yok neler de neler. ülkemizde de en basit şey için birbirimizi yiyoruz.
yok efendim şu aslında a ırkındandı yok şu adam x ırkındandı. felan da filan.bırakın be böyle saçma işleri.
kürt köyü diye gösteriliyormuş iç anadolu da üç tane köy??? halbuki o köydekiler türkçe konuşuyormuş haa kürtlükle alakaları yokmuş. kürt köyü gösterilmelerindeki amaç türklere yapılan zulümlermiş???? yaw ne diyorsunuz siz Allah aşkına? kim buna inanıyor? benim bildiğim bir Kürt İç Anadolu da zulme maruz kalmamak için kendi kimliğini gizlemek zorunda kalıyordu. doğulu bir öğrenci az mı dayak yedi sivasta tokatta beden eğitimi sınavlarına katılırken veya başka bir sebepten.
Allah rahmet eylesin Prof. vefat etmiş ama çok gereksiz söyler söylemiş. bıraksın kim kendini nasıl gösteriyorsa göstersin. Osmanlı düşmanına bile merhametliydi 600 yıl boyunca 36 farklı ırktan milleti bir arada huzur içinde barındırmasını bildi. işi gücü yok kalkıp türklere zulüm mü yapacak? aşırı milliyetçiler osmanlıya yüklenmeye başladı. çünkü osmanlı faşist değildi faşistlikle bir yere varılamayacagını biliyor ekonomiye, huzura, güce önem veriyordu. günümüzde faşistler illa ki türkleri diğerlerinden kayırmanın gerekli olduğunu düşünüyorlar.
kürtleşen türklermiş. elinizi vicdanına koyup düşünün. asimile olan birileri varsa onlarda kürtlerdir. daha doğrusu asimile olmaya zorlandılar. türkleştirildiler. yıllarca kürtçe yasaklı kaldı ülkemizde. %100 kürt nüfusun yaşadığı topraklarda bile Kürtçe müzikten tutun da kürtçe öğrenip öğretmek dahi yasaktı. kürt kültürü yok edilmeye çalışıldı.
almanyada yaşayan 2-3 milyon türk için olabildiğine özgürlük isteriz. istediklerimizin onda biri türkiyedeki kürtlere verilse isyan ederiz????
levent20 arkadaş önemli bir konuya temas etmiştir.Asimilasyon türkiyede giderek artmaktadır...bu gerek din yönünden gerekse ırk yönünden..kimse tarihini unutmamalı,nerden geldiğini,kimin kanını taşıdığını.Bunu yaparken diğer ırkları kötülememek lazım ; 5000yıllık tarihi olan Kürtlerin bir Türk ırkının parçası gibi gösermek,olsa olsa saçmalıktır!
oezguer arkadaşın verdiği linki iyi değerlendirin...bir ırk hakkında yorum yapmak için o ırkın tarihini bilmeniz gerekmektedir...havadan lafları herkes söyleyebilir!
arkadaşlar ülkemizde tek parti döneminden kalan anlayış hala devam ediyor..
ülkemiz daha kuruluşunun ilk yıllarında düşüncenin hasmı olmuş..
bugün hepimizin beyni, daha milli eğitim sıralarındayken resmi ideoloji ile formatlanıyor..okullarda okutulan derslere bakarsanız, özgür düşünen,olaylara objektif bakabilen bireyler yerine ormana sığınan japon askerlerine benzeyen nesiller yetişiyor...
bu ırk kavramı da aynı şekilde..bize enjekte edilen resmi ideoloji bu olaya da objektif bakmamıza engel oluyor..
biz insan hak ve özgürlüklerini evrensel standartlara taşıdıkça kürt sorunu da bitiyor, akabinde terör sorunu da...kürt kürtdür,türk türk..önemli olan bu farklılıklarla zengileşmeyi başarabilmek..nitekim modern çağ bunu istiyor...
açtığım başlığa gelince, tabiki de bu bir kitapdır...okumak da yorum yapmak da doğru yolu bulmakta bize düşer...
arkadaşlar ülkemizde tek parti döneminden kalan anlayış hala devam ediyor..
ülkemiz daha kuruluşunun ilk yıllarında düşüncenin hasmı olmuş..
bugün hepimizin beyni, daha milli eğitim sıralarındayken resmi ideoloji ile formatlanıyor..okullarda okutulan derslere bakarsanız, özgür düşünen,olaylara objektif bakabilen bireyler yerine ormana sığınan japon askerlerine benzeyen nesiller yetişiyor...
bu ırk kavramı da aynı şekilde..bize enjekte edilen resmi ideoloji bu olaya da objektif bakmamıza engel oluyor..
biz insan hak ve özgürlüklerini evrensel standartlara taşıdıkça kürt sorunu da bitiyor, akabinde terör sorunu da...kürt kürtdür,türk türk..önemli olan bu farklılıklarla zengileşmeyi başarabilmek..nitekim modern çağ bunu istiyor...
açtığım başlığa gelince, tabiki de bu bir kitapdır...okumak da yorum yapmak da doğru yolu bulmakta bize düşer...