"bylent06" demiş ki:
Bilgisi olan arkadaslara bi sorum olcakti burdan. bn yakin dogu universitesinin ankaradaki bürosundan iletisim bölümü icin kayit yaptirmistim bundan 4 sene once, kayit esnasinda 120 dolar gibi bi parayi bankaya yatirdim dekontu tekrar onlara verdim, okul acilinca kibrisa hic gitmedim ve kaydimi dondurun diyede aramadim, acikcasi ilk taksiti yatirmaktan kactim (500 Ytlydi o zamanlar). ve 4 seneden beni beri kimse aramadi bende aramadim, benim sorum o taksitleri eninde sonunda bana ödetttirirlermi yoksa herhangi bir ucret odemeden kaydim silinmismidir?
Bilgisi olan arkadaslar paylasirsa sevinirm.
kardes bu konuda malesef sana olumlu konusmayacagim..cünkü özel üniversiteler olayi tamamen ticarete döküyorlar..
o yüzden o parayi almadan kaydini silmezler, kaydini gecici olarak dondurulmustur..
kaydin tam olarak ne zaman silinir diye sorarsan..onlarla hesaplastiktan ve borcunu ödedikten sonra..su anda o para bir miktar artmistir..ama o paranin pesine pek düsmezler bu islere okulun özel bir avukati vardir o bakar ve o ilgilenir..
seninki öyle yüksek bir meblag olmadigi icin pek üstelemezler ama bu senden parayi almayacaklari anlamina gelmez...
sana tavsiyem o okula bir telefon et bilgilerini ver ve bir srogulama yaptir ne yapman gerektigi konusunda..
olayi fazla sorun etme cok fazla bir faiz gelemez cünkü sen bir egitim almamissin, almadigin egitimin parasini tamamen vermen mantiken yanlis..
he bunlari nereden mi biliyorum diyorsan, ayni durumda bir arkadas vardi gerci o türkiye de özel ünv ye kayitliydi ama ben fazla farketcegini sanmam..