Arkadaşlar 4 senedir odtülü olamamış bir odtülü olarak, sormak istediklerinizi cevaplayabilirim. malum tercih dönemleri yaklaşıyor. odtünün hemen hemen her bokunu bilirim, her yerine girmiş çıkmışlığım vardır.
bu arada turkstudent odtü temsilcisiyim aynı zamanda. zuahhahuahha. benden de çok temsilci olur ya..
sorularınız elimden geldiği kadar yanıtlamaya çalışırım.
ama önce bir iki ön bilgi vereyim.
yurtlar :
2. ve 6. yurttan uzak durun. bu yaz yenileyeceklermiş ama pek bi bilgim yok. yine de uzak durun. 4. yurdu ise son ihtimal olarak düşünün.
erkeklere 8 ve 9 kızlara 1 ve 3 ü tercih edin derim. sizi diğerlerine atmalarına izin vermeyin. bu sene sıralama ile alacaklarmış, palavra. bastırırsanız her yerde istediğinizi alırsınız. en azından biraz bekledikten sonra...
inek değilseniz isa,refika ve faika yurtlarından da uzak durun. he bir de dağcı değilseniz. ama ben dağları seviyorum derseniz o başka. karantina bölgesi oralar...
kıçınızı kaldırıp yürümek zor gelirse (ki o yokuşu hiçbir kıç göze almaz) ring (15 dk da bir kalkan kampüs içi servis) rezaleti çekersiniz, 8.40 a yetiştirmek için koşarak yurttan çıkar hazırlıklara lanet ede ede tıkış tıkış ringe binersiniz. ring saatlerin öğrenmek kolaydır ama genelde insanlar öğrenmek istemez. ringler de zamanında pek gelmez. ama gece 23.30 ringine binmek zevklidir (merkezden yurda). odtüyü gece gezdirir size. hüzünlenir insan merkezdeki ortamı bırakıp kodese gidince...
kışları refikanın taşlı yollarına küfreder, isa bile size yakın gelir.
refika ve isanın kafeteryası aynı şahsa mustarip olup hem kazık hem berbat yemekleri vardır.
faikanın kantini güzeldir ama paranız varsa.
bu üç yurdun en güzel tarafı canınız sıkıldığında 1-2 km yakınındaki gölete gidebilmenizdir. tavsiye ederim. ister tek başınıza ister sevgilizile ister dostlarınızla, ister içmeye ister yatmaya gidin. gölet ve yalıncak mükemmeldir.
yemekler :
son sene okul yemekhanesindeki yemekler düzelmiş olsa da, yine dengeli olamadı. bu sene sanırım sığır bolluğu vardı, bolca kırmızı et yedik. belki de zekaya yararlı olduğu için bize yedirdiler bolca. odtüde kendini büyükbaş hayvan hissetmemek mümkün değil, damızlık inek gibi sizi sağacaklar gibi hissedersiniz öyle bir hava var odtü, besledik şimdi verin karşılığını bakalım gibisinden. ortamın güzel olması, herşeyin öğrenci için olması bunun içindir bence. dersler de onu gerektirir.
yemekhane 2.250 idi en son. bu yıl 2.5 olacaktır. pahalı bence. yemeği beğenmezseniz ya yukarı ya da yana geçersiniz alakart için. genelde benzer yemekler çıkar ama daha fazla ödersiniz. yukarıda çıkan yemeklerin bir gün sonra aşağıda verildiğine bolca şahit olmuşumdur. aşağıda genelde bayat yukarıda taze ekmek vardır. yanda ise yemek olarak tek döneri hatırlıyorum. tv izleyip yemek yiyebilirsiniz yanda.
çarşı : benim pek uğramadığım, bazen arkaşalar giderse mecbur kalıp gittiğim yer. zaten buna ne param dayanır ne de sabrım. odtünün tikilerinin olduğu yer. sabahtan akşama kadar boş vakit geçirenlerin çoğunlukta olduğu yer. içlerinde pasha yı önerir, kebapçı dan kaçmanızı tavsiye ederim. aşağı katta ise bir otantik vardır. gerçekten otantiktir. kimse oturmaz. ben severim bu halini. yanlar doludur ama orası boştur. büyük ihtimalle kapanacaktır bu sezon. zaten şimdiye kadar kapanmamasının sebebi tunalı, tunus ve kızlaydaki şubeleridir zannımca. üst katı yemek alt katı sohbet için kullanırsınız genelde.
arkabahçe ve çatı: sahibi deli şizofren bir kadındır. çalışanlarına çok kötü davranır. sırf o yüzden orada yemek yemem. diğer yerlere göre ucuz ve güzeldir ama. sadece çorbasını içerim. 500 kuruştur, fazla kar etmediğini düşündüğüm için içerim onu da. benim de işime geliyor

arkabahçede tikiler, çatıda ise her tipten adam vardır genelde. ben tüketici bir insan olmadığım için hep şaşarım buradaki olağanüstü kalabalığa. insanlar çıldırmış gibi ellerinde tabak birşeyler arar gözü aç bir şekilde, genelde tabaklarını dolduru ama bitiremezler...
kantinler : iyiler - yok denecek kadar az. 9 u tavsiye ederim.
kötüler - başta 6 (murat abi demesine bakmayın bi sene iyi
düdükledi bizi, para gözlü bi abi ama tavukşişini deneyin)
sıradanlar - diğerlerinin hepsi sıradandır. öyle ahım şahım ucuz
güzel bir kantin yoktur. hepsi nedense birbirine benzer.
kütüphane : güzel bir yerdir. baştan yapmalarına rağmen bi klima koyma zihniyetine sahip olamamışlar. yazları sıcaktır. sınav dönemi kalabalıktır. sınav dönemi yer bulmakta zorlanılır. içinde çok güzel kitaplar vardır ama türk öğrencisi işte genelde ödev ve ders çalışmak için kullanır. sesli bölümü kafa ağrıtır. gece 10 da kapanır. kütüphane dediğin bence hiç kapanmamalı. en azından sesli bölüm açık kalmalı...
dersler : ben müh. öğrencisiyim. elektronik. pek alakam yoktur. alakam olmadığı için de geçemem. ineklemeniz gerekir. hatta insanlıktan çıkabilirsiniz. aynı şekilde mimarlık fakültesi. hiç mi hiç tavsiye etmem benim gibi ders özürlü biriyseniz. odtüde okuyacaksanız işletme ya da beşeri bilimler okuyun. eğitim fak. ne hiç gelmeyin. nasılsa hepiniz kpss ye girip atanacaksınız. idealist değilseniz odtüyle uğraşmaya değmez.
sosyallik : bölümünüz müh ise aşırı bir zekanız yoksa zaten olamazsınız. ağzınız açık kala kala bakarsınız. değilse istediğiniz hemen her şeyi odtü de bulabilirsiniz. toplulukların bazılar pek çalışmasa da siz girip değiştirebilirsiniz. sosyallik konusunda kapılar sonuna kadar açık aralamak size bağlı.
arkadaşlık : odtünün en boktan tarafı. adam gibi bir insana rastalayamazsınız. özellikle kızlarının kıçı kaldırılmış olup büyük bir çoğunluktan hayır gelmez. kendilerini düşünür, eğlenmekten boş boş vakit geçirmekten başka yaptıkları şey yoktur. hiçbirine güvenilmez bırak dost olmayı arkadaşlık bile kuramazsınız. bazıları benim çok iyi dostlarım var diyecektir. onlar dostluğun ne olduğunu bilmiyorlar. odtü kızlarından mümkünse uzak durun dışı güzel içi boş insanlardır. erkeklerde de değişen bir durum yok pek fazla. ama arada iyi dost bulmanız kızlara göre daha olasıdır. odtünün büyük çoğunluğu hoccam.com gibi bir yere takılır ki. odtüde ne kadar gereksiz insan var oraya bakıp görebilirsiniz...
şimdilik aklıma gelenler bunlar. umarım yarımcı olmuşumdur. sorularınız varsa sorabilirsiniz... yalnız odtü içinden olanlar polemik yaratmazlarsa odtüyü tercih edeceklere daha fazla yardım edebileceğimizi düşünüyorum. herkes soruları cevaplayabilir, ya da yorumunu yazabilir...
sevgiler,
ertunç.