Mesaj Panosu

KANADA'DA EGITIM
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
KANADA'DA EGITIM 2007-07-20 (06:43)
ahmet2005
Bay
ahmet2005
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
Sevgili Arkadaslar

Ben egitiminin bir kismini yurtdisinda tamamlamis ve su an kanada'da yasayan biri olarak buraya kanada'a da egitim ile ilgili sorulara elimden geldigi kadar cevaplamaya calisiyorum.

ancak bazi sorular cok genel oldugu icin ve cevaplamak da uzun sureceginden bu sorulara dokunmak bile istemiyorum. dolayisiyla mesaj birakirken, durumunuzu(ne mezunusunuz, ingilizce seviyeniz, butceniz vs) ve tam olarak ne ogrenmek istediginiz konusunda spesifik olursaniz yine elimden geldigi kadar cevap vermeye calisirim...

Kanada'da Egitim

Dil Egitimi, sertifika programlari icin:
Oncelikle, yasiniz 25 ve uzeri, lise mezunu(acik ogretim dahil) ve daha once yurtdisina cikmadi iseniz buyuk ihtimalle vize alamazsiniz. dil okullarina her zaman, sertifika kurslarina ise her ay ya da donemlik baslama imkaniniz vardir, 6 aya kadar olan kurslar icin turist, 6 ay ve uzeri kurslar icin ogrenci vizesine basvurmaniz gerekmektedir.

sertifika programlari icin yeterli seviyede ingilizce bilmeniz gerekmektedir. okullar genelde sertifika programlari icin TOEFL sinavindan 500 puan istemektedirler

Universite ve Yuksek lisans
lisans egitimi icin, lise diploma notu, 4 uzerinden en az 3, toefl puani 550(bazi okullar ya da ayni okul icinde ki bazi bolumler daha yuksek isteyebilirler), lisede aldiginiz derslerin ingilizce transcriptleri ve okulunuzdan alacaginiz 2 ya da 3 ingilizceye cevrilmis referans mektuplari. son basvuru tarihleri okuldan okula degismekle beraber genelde ocak ve subat aylaridir. cok basarili bir ogrenci degilseniz genel olarak ilk sene burs verilmez, diger yillarda ise basarili bir performans gosterriseniz belki burs alabilirsiniz.

ayrica ingilizce bilmeden universite'ye ya da sertifika kurslarina yerlesme imkani da bulunmaktadir. bu konu ile ilgili ayrintili bilgiyi " dil bilmeden kanada'da universiteye yerlesme " basligi altindaki mesajda gorebilirsiniz ... http://forum.turkstudent.net/viewtopic.php?t=43986

yuksek lisans olayinda da sartlar ve son basvuru tarihleri hemen hemen aynidir ve iyi bir not ortalamaniz var ise ( 4 uzerinden 3 ve uzeri) burs alma ihtimaliniz bulunmaktadir( MBA haric) ama bunu basvuru yapmadan ogrenme ihtimaliniz yoktur.

son olarak, vize reddi ile ilgili yorum kesinlikle benim kisisel fikrimdir yani kesinlikle alamazsiniz diye birsey yok ve bunu basvuru yapmadan da ogrenemezsiniz ama bu benim kendi, yakin arkadaslarimdan ve burada yardimci olmaya calistigim bir kac arkadastan edindigim deneyimler...
2007-09-29 (22:31)
magickeyboard
Bay
magickeyboard
Türkiye, İstanbul
Özel Sevgi Çiçeği Anafen Gaye Lisesi
çok çok teşekkürler, çok yardımcı oldun

kolay gelsin...

emeğe saygı..
Ücretsiz Kayıt Ol