Mesaj Panosu

Kanada Dil okullları bilgi ihtiyacı :)
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Kanada Dil okullları bilgi ihtiyacı :) 2007-07-20 (11:37)
sercixx
Bay
sercixx
Türkiye, İstanbul
Arkadaşlar Ben marmara univ.den bu sene mezun oldum ingilizcem çok kötü bi seviyede başlangıç falan 3 ay burda kendim halletmeyi düşünüyorum bi miktarda olsa faydasıdil eğitimi için kanada yı seçtim ve şehir olarak bana Vancouver ı tavsiye ettiler ki tavsiye edenler aracı kurumlar şimdi sizden bilgi olarak almak istediğim şey bi kaç dil okulu vefiyatlarını yazıcam hangilerini tercih etmemi önerirsiniz veya bu masrafları düşürme gibi bi imkanım olurmu : Kıng George ınternatıonal busıness ceollege 24 hafta 4536 cad $ - aspect bunun fiyatını bilmiyorum -bide herkesin bildiği gibi ILAC ayrıca bunların dışında tavsiye edebileceğiniz okullar olursa da sevinirim.
bir diğer konuda daha önce hiç yurt dışına çıkmamış birisi olarak çok büyük çekincelerim war yapamıcağıma dair korkularım war ingilizce düzeyimin kötü olması bu korkulaımda büyük etken sizce bu kadar korkmama gerçekten gerek warmı.
bide aile yanı konaklama 700 cad$ bunu düşürme gibi bi imkanımız yokmu.
Son olarakta 12- 13 bin ytl 6 ay eğitim kalma kısacası cep harçlığına kadar herşey için yeterlimidir ne kadar harcıcağını bilemem diyen arkaraşlar içinse temel ihtiyaçlar için çok azda sosyalite katalım
2007-07-21 (18:35)
ahmet2005
Bay
ahmet2005
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
danisman sirketlerin verdigi okullara gittigin surece ne okul fiyatlarinda ne de aile yani konaklama da pazarlik soz konusu degildir,

6 ay icin $4500 dolar fena bir fiyat degil, aspect ve ilac'in fiyatlari daha pahali, daha ekonomik okul olarak toronto'da gidebilecegin Hansa language center ve metropolitan college var bunlarin fiyatlari da fena sayilmaz ama turkiye'de temsilcileri var mi bilmiyorum..

toronto mu, vancouver mi olayina gelince; ben acikcasi iki sehri de tavsiye etmem cunku gocmen sayisi kanadalilar'dan daha cok, hele vancouver hintliler ve cinliler tarafindan istila edilmis gibi... vancouver'in avantajlarindan biri kislarin daha hafif gecmesi, kar yagmaz pek ama yine de kacak calisma imkani oldugundan bu iki sehirden birini sececeksiniz...

aile yaninda konaklama da yine cok sorunlu bir konu cunku birincisi pahali, ikinci olarak aileler genelde gocmen yani bunu secersem aile bireyleri ile pratik yapar ingilzcemi gelistiririm olayi biraz zor... dolayisiyla danisman sirkete mutlaka kanadali bir ailenin yaninda kalmak istediginizi soyleyiniz.

eger yemek yapmayi biliyor ve disarida yemege aliskin degilseniz, aile yaninda sadece 1-2 ay kalabilir, bu sure icersinde kalacak bir yer bulabilirsiniz ama dedigim gibi yemek yapmayi biliyorsaniz cunku disaridan yerseniz konaklama ve yemek olayi size pahaliya patlar..

bununla beraber burasi cok guzel bir ulke, insanlar cok nazik, kompleks ve onyargi yok, sehirler oldukca duzenli, yasam standartlari yuksek, evet kislar soguk ama altyapi buna gore insaa edildigi icin insanlarin yasamlarini fazla etkilemiyor,

kesinlikle tavsiye ederim...
Canada'da Toronto veya Vancouver'de dil okullarina gitmek isteyenler 2007-09-04 (18:23)
nilmutlu
Bayan
nilmutlu
Türkiye, Edirne
Keşan Anadolu Lisesi
Canada'da Toronto veya Vancouver'de dil okullarina gitmek isteyenler bana msj yollayabilirler. Belli bir ucret karsiliginda buradaki okul ve homestay kayit islerinizde yardimci olmak isterim ozellikle ''acceptance letter'' (okula kabul mektubu). e-mail: nil_mutlu#mynet.com
selam adim ilker 2007-09-07 (07:55)
selam adim ilker ben victoria da dayim ingilizce ogreniyorum ben burda 4 ay oldu..bende homestay aile dedigimiz yerde kaliyorum..eger victoria gelirsen ben burdayim ilker....
Henüz Kanada'ya gitmedim ama bildiğim birkaç şey var... 2007-09-30 (17:13)
javapolice
Bay
javapolice
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
    Dünyaca ünlü eğitim kalitesi var

Diplomasını YÖK tanıyor

İngilizce bilmeden kayıt çok zor

Birkaç üniversite hazırlık kursu açabiliyormuş bu üniversiteler de özel üniversiteler devlet üniversiteleri dil istiyor

Master için diploma notununun 4 üzerinden en az 3 olması gerekiyor. Daha düşük diploma notuyla kabul pek de mümkün değil

Danışman şirketler bu işi profesyonelce yaptıkları için kabul şansını arttırır

Eğer burs bulmak istiyorsanız diploma notunun en az 4 üzerinden 3.5 olması gerekiyor

Eğitim kredisi veren vakıf ve dernekler olduğunu duydum ama içeriği hakkında pek bilgim yok
kanada 2007-11-29 (10:13)
raptor44
Bay
raptor44
Türkiye, İstanbul
İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi
Eger Canada da dil egiimi almak istiyorsaniz Toronto,Vancouver cok ideal sehirler ama ben Toronto yu tavsiye ederim.
Canada daki okulllarda indirim yada fiyatlarda kolaylik yapacaklarini zannetmiyorum.bildigim kadariyla en ucuz toronto okulu hansacanada ve ilac.
konaklamaya gelince homestay yaklasik 700-800 dolar aylik.eger oda kiralamak istiyorsaniz oda fiyatlari 350-400$ civarinda.buraya gelen ogr,ler genelde 1-2 ay homestay de kalir daha sonra odaya cikar.eger odada kalmak isterseniz aylik masraflariniz soyle olabilir:

400$(room rent)+110(metropass=yolparasi)+150+200$(mutfak masrafi,fazlada olabilir)+50$(gsm)=750-800$

fakat bu sadece buzdaginin gorunen kismi.eger sosyalbiriyseniz ve yazin buraya gelirseniz bilinki yaklasik aylik masrafiniz minumum 1000-1200$ civari olur.sebebi ise burda yazin yasam evde degil,disardadir.

kolay gelsin,iyi gunler
dil okulu vize süresi 2008-03-16 (09:39)
computerengineer
Bay
computerengineer
Türkiye, İstanbul
İstanbul Teknik Üniversitesi
istanbul teknik üniversitesi bilgisayar mühendisliğinde son sınıf öğrencisiyim yazın haziran gibi kanadaya gidip dilimi geliştirip devam edegelen süreçte orada çalışmayı düşünüyorum bu dil okullarına başvuru yapıp vize alma süreci tahminen ne kadar sürer?Bir de eğer dil okullarına vize alma işlemi zor ise sertifika kurslarına yazılarak bu süreyi kısaltabilirmiyiz?
tavsiye dil kurslari hakkinda 2008-03-21 (00:33)
dubreggae
Bay
dubreggae
Kanada
arkadaslar eger dil kurslarina katilmayi dusunuyorsunuz, bana kalirsa buyuk sehirlerden uzak durun torontonun ve vancouverin yuzde 50 si gocmen, dil egitimi suresince calisacaksaniz kesinlikle calisacaginiz yerlerdeki iscilerin cogu gocmen olacak bu yuzden cok iyi praktik yapamassaniz ama eger calismayacaksaniz bir aile yaninda kalacaksaniz o zaman buyuk sehirleri tavsiye edebilirim.eger aile yaninda kalacaksaniz ailenin kanadali olmasina dikkat edin ,daha saglam dilinizi gelistirirsiniz.
size iki tane adres vereyim bunlari tavsiye edebilirim biri prince edward island a biri nova scotiada, iki yerde yasamak icin ucuz, suc oranlari cok dusuk (ozellikle prince edward islanda)
ve fazla gocmende yok fiyatlarida iyi.
eger prince edwardi secersiniz ve buraya gelirseniz ,memnun olurum
(1 tane turk yok burda benden baska)
http://www.studyincanada.ca/
http://cllc.ca/pages/en/index.php
eger becerebiliyorsaniz internet sitelerinden basvuruyu yaparsaniz size %10 indirim yapiyorlar kendiniz basvurdugunuz icin.
Ücretsiz Kayıt Ol