Mesaj Panosu

innsbruckta erasmus öğrencisi
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
innsbruckta erasmus öğrencisi 2007-07-22 (09:05)
turkoo
turkoo
Türkiye, İstanbul
Herkese selamlar.
2007_2008 güz dönemi Innsbruck Franzens Leopold Üni'sinde erasmus öğrencisi olarak okuyacağım.Bölümüm almanca öğretmenliği.Ülke ve şehir hakkında araştırmalar yaptım ama giden arkadaşların tecrübelerini de öğrenmek isterim,ayrıca mayıs ayında yurtlara başvurdum halen bir cvp alamadım.Belgelerimin incelendiğini,kabul edildiğimde haber vereceklerini bir buçuk ay önce söylediler,hala ses seda çıkmadı.acaba diyorum daha sert bir şekilde mail atsam faydası olur mu?kibar davranınca bir sonuç alamadım madem benden günah gitti....
2007-07-25 (19:46)
serhatbey22
Bay
serhatbey22
Avusturya, Tirol
Leopold-Franzens-Universität Innsbruck, Innsbruck
bende bu donem innsbruck uni de basliyorum. acikcasi yurt konusunda bilgim yok. ama sehir ve yasam konusunda bilgi verebilirim. Ayrica Mag. Hlavac'i (Ogrenci isleri Muduru) telefonla ararsan sana yardimci olacaktir.

Uğur Genç
ugur@ugurgenc.com
2007-07-26 (13:14)
turkoo
turkoo
Türkiye, İstanbul
Merhaba,
cevabın için teşekkürler.Açıkçası çok memnun olurum eğer Innsbruck hakkında bilgi verirsen.Bir de beni tereddüte düşüren bir durum var,o da nasıl gideceğim konusu.Hocalar ısrarla otobüsle gitmemin daha ii olacağını söylüyorlar(otobüsle 37saat.sınırda beklemeleri de sayarsak 40 saatin üstünde olur).Sebebi aradaki fiyat farkı değil,uçakla aktarma yapmak zorundayım,zorluk çekeceğimi düşünüyorlar.
Bu arada Innsbruck'ta yaşıyorsun sanırım,nette resimlerine arada sırada bakıyorum da çok kasvetli gözüküyor.Dağlarla çevrili olması ,ufku görememe vs.Kendini kapana kısılmış gibi hisseder insan,bu da beni darlandırıyor.
Son olarak da şunu sorayım;üni bize aylık 500 euro verecek,200 küsürünü yurda verdiğimi düşünürsek kalanı yeterli olur mu?
Son son diyorum ama şunu da sorayım bu son olsun:)ben vakıf banktan hesap açmayı düşünüyordum ama oradan bir bankadan açmam daha mı mantıklı olur?
Yardımların için şimdiden teşekkür ederim.
İyi günler.
2007-07-26 (14:07)
serhatbey22
Bay
serhatbey22
Avusturya, Tirol
merhabalar ;

Innsbruck sehri yaklasik olarak 150 bin nufuslu bir yer. yakin cevresinide hesaplarsak 300 binin uzerinde. tirol eyaletinin bassehri. sehir bir vadi icerisine kurulu. iki taraf dag ortasi genis bir ova. inn nehri geciyor. cok sayidada kopru oldugundan dolayi inn nehrinin uzerinde innsbruck olmus ismide. sehirin ici cok buyuk olmasada guzeldir. universite inn nehrinin kenarindadir. (almanca bolumu orda) sehir icinde ulasim tranvay ve sehir ici otobuslerle her an saglanmaktadir. sehrin kuruldugu vadinin dogu tarafina dogru ilerlediginiz zaman almanya sinirina kadar bu vadi devam ediyor. munih 170 km dir. (1 saat 30 dakika) bati yonunde worelberg ve isvicre siniri tarafina gider. guney tarafindan ise italyaya inersiniz. venedik 2 saattir araba ile. ulasim konusuna gelince innsbruck a bir havalimani var. bazen cok nadir olmak kaydi ile yazin turkiyeye direk seferler koyabiliyorlar. yoksa viyana uzerinden aktarma gitmeniz gerekir. dediginiz gibi istanbuldan innsbruck a kadar otobus seferleri var haftanin belirli gunlerinde. ama benim size onerecegim ve en kolay ulasim yolu munih havalimanidir. istanbuldan munih e yilin her gunu ucak bulabilirsiniz. munih havaliminda Four Season Travel adinda bir sirket var. bu sirket innsbruck ile munih havalimani arasinda yolcu tasimaciligi yapiyor. dolmus taksi misali. ve randevu yapiyorsunuz geleceginiz veya gideceginiz tarihte sizi evinizden aliyor istediginiz yere kadar goturuyor. taksi ucreti 50 euro civarinda. ucak ise 70-80 eurodan 200-250 euro arasinda degisir. mevsime ve erken rezarvasyonunuza gore. thy , pegasus , lutfansa vb.. gibi bir cok ucak ucuyor munih e. fiyatlarini sitelerinden gorebilirsin. 300 euro ile gecinilirmi ? bu cok goreceli bir kavram. ama gecinilebilir. bu tamamen sizin harcalamalariniza bagli. alisveris konusunda innsbruck un icinde bir cok alisveris merkezi var. genelde giyim urunleri tr den geliyor. fiyatlar makul civarda. yiyecekler de keza oyle. ama dedigim gibi bu tamamen sizin harcamaniza bagli. ama siz tabiki aylik kendinize ayirdiginiz parayi yinede yuksek tutmaya bakin. banka konusuna gelecek olursak denizbank in innsbruck da subesi var. havale konusunda en karlisi o olur sizin icin. ALLAH kismet ederse agustos 20 sinden sonra ordayim. 27-28 inde uni de bir kac belgemi daha ibraz edecegim. yardimci olmaya calisirim elimden geldigi kadari ile.

Uğur Genç
msn : ugur@ugurgenc.com
2007-07-26 (16:16)
turkoo
turkoo
Türkiye, İstanbul
Merhaba,
çok teşekkür ederim vakit ayırıp cvp yazdığın için.Söylediklerini dikkate alacağım.Eylülün 3.ya da son haftası inşallah ordayım.Yardımına ihtiyacım olursa yine rahatsız ederim.
Sanırım orda kaybolma ihtimalim bayağı düşük,küçük bir yermiş.Benim tr'deki koordinatörüm Innsbruck'taki koordinatörle arkadaşmış ve Türkiye'den giderken hediye olarak rakı götürmemi söylüyor.Ayıp olmaz mı diye geçiyor içimden,gerçi heralde onlar öyle düşünmüyorlardır ama öyle olmasa da ben götüremem,lokum baklava falan götürsem olmaz mı?Rakı hediye etmem lakayt bir durum değil mi?Hocayı ikna da edemedim,ordaki koordinatörün çok memnun kalacağını söylüyor.Sen ne düşünürsün?
Almanca öğretmenliğinde okuyorum,ama 3 senedir almanca görüyorum pratik olarak çok iyi değilim yani konuşulanı anlıyorum fakat cvp verirken akıcı değilim.6 ay orda kalmamın dilime yararı olur mu?(gerçi derslerde başarılı olursam 2.dönemde kalma ihtimalim var)gittiğim almancayla geri dönmek istemem.
Son olarak da güvenli bir yer olup olmadığını merak ediyorum.
Şimdilik bu kadar.Cevabın için şimdiden teşekkür ederim.
Hayırlı günler.
2007-07-26 (23:24)
serhatbey22
Bay
serhatbey22
Avusturya, Tirol
evet kaybolma imkaniniz cok yok Gülümsüyor asagidaki linkten sehir planini inceleyebilirsiniz...

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&q=insbruck&sll=37.0625,-95.677068&sspn=35.357014,81.738281&ie=UTF8&ll=47.263912,11.405783&spn=0.029589,0.079823&z=14&om=1

hediye konusuna gelecek olursak ; bu da cok degisken bir durum ama koordinatorunuz oradaki koordinatoru taniyor ve sana bunlari oneriyorsa bir bildigi vardir sanirim ...

muhakkak ki almancan pratik anlamda gelisme gosterecektir. muhakkak ki yarari olacaktir. sonuc olarak turkiyede ne kadar zorlarsaniz zorlayin belirli bir duzeyde yabanci dil ogrenirsiniz. bunu yabanci bir ulkede oldugunuzda daha net anlayacaginizdan eminim. o yuzden burada 1 yil gibi bir sure ile bulunmaniz size her zaman bu konuda artilar katacaktir.

guvenlik konusuna gelecek olursak ; sanirim istanbulda yasiyorsunuz Gülümsüyor yani burasi oralara gore cok cok cok hatta cok guvenlidir diyebilirim...

iyi calismalar

Uğur Genç
msn : ugur@ugurgenc.com
Ücretsiz Kayıt Ol