Ogrenci olarak davetiyeyle Belcikaya gidebilme? lutfen yardm
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Ogrenci olarak davetiyeyle Belcikaya gidebilme? lutfen yardm 2007-07-26 (08:55)
Zenryou (Zenryou)
Zenryou (Zenryou)
Arkadaslar benim Belcikada dayimlar teyzemler var, ben Tr. de Acik İktisat okuyorum, orada dil kursuna yazilarak, ogrenci olarak nasil gidebilirim, vizem kabul edilir mi, ne yapmam lazim yardimci olursaniz cok sevinirim Yüzü kızarıyor ...
OGRENCI DAVETIYESI 2007-08-20 (02:30)
Osman Caliskan (TURBEY)
Osman Caliskan (TURBEY)
Birincisi senin Belcika ya ogrenci vizesi alabilmenin tek sarti var oda Belcika da her hangi bir yuksek okula ya da Universite ye kayit yaptirip kayit kagidinla beraber elcilige veyahut konsolosluga gidersen vize alabilirsin.

Gercek su ki; Belcika Elcili ya da Konsoloslugu sadece Belcika da dil kursuna kayit yaptirdin diye kesinlikle vize vermiyor.Teyzenler,dayinlar belcikada ise senin kaydin daha cabuk olur soyle;

Onlar okula kayit icin ne evraklar lazim diye sorarlar sana bildirirler,sende o evraklari tedarik edip belcikaya yollarsan olur.Bana sorarsan Herhangi bir Yuksek okula kayit yaptirmani oneririm cunku universiteler bazi sartlar ariyorlar lise notarin iyi olmali falan diyorlar.Zaten buradaki yuksek okullar Turkiyadeki gibi degil universite bitiren bir kisi ile yuksek okul bitiren bir kisi esit statude.Yani ha Turkiye de universite okumussun ha belcikada yuksek okul okumussun ayni degisen bir sey yok.

Ogrenci davetiyesine gelirsek,bu konuya ogrenci davetiyesi degilde elcilindedigi gibi bizde buna GARANTOR diyelim.Okuldan alcagin kabul kagidindan sonra artik en onemli olan sey Garantor olacak.Elcilik senden ya Turkiye den bulamamissan Belcika dan bir kisiyi senin kefilin olmasini istiyor,bu kefillik sadece parasal acidan.Yani senin Finansorun olacak sahis.Turkiye den bulursan Belcika ya gelmen biraz daha kisa surer fakat belcika dan bulursan biraz uzun suruyor.Daha fazla bilgi almak istiyorsan elcilikten ya da konsolosluktan bilgi alabilirsin,bir baska sorun olursa dilim dondugunce cevaplamaya calisirim.kolay gelsin.