Mesaj Panosu

hukuk ogrencılerıne vu tum arkadaslara..sızın fıkrınız?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /8Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 45678

2007-07-30 (09:45)
Levent20
Bay
Levent20
Mozambik
"kızıl34" demiş ki:
cvp vermeyen bendım Şaşkın neyse uyanamamıssın

yaa sende bi anormallik olduğunu anlıyordum da, bu kadar olacağını tahmin etmiyordum... Şaşkın Şaşkın

daha ne yazdığından haberin yok, Niyeti kötü
2007-07-30 (10:02)
kızıl34
Bayan
kızıl34
Türkiye, İstanbul
İstanbul Bilgi Üniversitesi
=)neyse..
2007-07-30 (12:25)
serkan 1303
Bay
serkan 1303
Türkiye, İstanbul
"Levent20" demiş ki:
"serkan 1303" demiş ki:
Levent20,
1- Üskül'ün ifadelerine katılmayan kişileri cahil olarak görmek sizin o mükemmel demokrasinizi gösterir.

serkan 1303 lafının nereye gideceğine dikkat et...bu forumda benim demokratlığıma kimse laf edemez...mümtaz hoca siyaset bilimcidir akademisyendir...

ayrıca kızıl cevap alamıyorsan fazla zorlama ıkınma...cevap vermek zorunda değilim..

levent 20, ben "sizin" kelimesini sana ithafen kullanmamıştım. dikkat ettiysen, ben sen ve siz gibi kelimeleri karşımda biri varmış biri kullanırım. umarım ne demek istediğimi anlatabiliyorum. ayrıca, eğer farkında olmayıp yanlış bir kelime kullandıysam da özürlerime sonraki yazımda yer verdim.
ayrıca, bu kadar sert konuşmana bir anlam veremiyorum. neden? mümtaz akademisyen demişsin. her akademisyenin söylediğini doğru diye kabul mü edeceğiz? söylediğimi de tekrar ediyorum, önceden yer verdiğin o uzun yazıdaki düşünceler kanuna aykırıdır ve asla saygıyı hakketmez. ben bu yazılara yer verilmesininde zararlı olduğunu düşünüyorum ve bunu söyleme hakkınıda kendimde buluyorum.
saygılarımla
2007-07-30 (12:44)
Levent20
Bay
Levent20
Mozambik
serkan 1303 mümtaz hoca akademisyense onun söylediklerini kabul edeceksin diye bir kural yok...ama bu adam bir fikir ortaya atıyorsa insanlara bunun yanlış olduğuna inandır...yuvarlak laflar etme...neye göre kanunlara aykırı,neden bu forumda böyle yazılara yer verilmeyecek...korkunuz mu var...ya sev ya terket lafı yabancı ülkelerin çoğunda korkaklığı ifade eder...neden bu konular tartışılmayacak...o zaman bu adamı hapise atın, eğer kanuna aykırı laflar ediyorsa...bu kadar kolay değil bu işler...

ismet inönüyü milli şef ilan eden faşist zihniyeti hoş görmek zorunda değilim....ismet inönünün faşist kürt reailtesini ve diğer faşist düşüncelerini ben onaylamak zorunda hissetmiyorum kendimi...bu faşist anlayışın kanunlara yansımasını da istemem benim fikrimdir...demokrasi anlayışın nedir bilemeyeceğim ama yine söylüyorum, kanunlara aykırı, bu yazılar yanlış gibi laflarla bu işleri halledemezsiniz...

forumda fazla kalamayacağım son dakikalarımı yaşıyorum, onun için fikirlerinizi anlayışla ve cesurlukla belirtiniz...slmlar
2007-07-30 (12:53)
serkan 1303
Bay
serkan 1303
Türkiye, İstanbul
Gündemden:

1-Milli Savunma Bakanlığı (MSB) lojmanlarında oturan askerler ve yakınlarının da yoğunlukla oy kullandığı Aşağı Dikmen Mahallesi Rauf Orbay İlköğretim Okulu ve Kazım Özalp Mahallesi Tınaztepe İlköğretim Okulu’nda AKP üçüncü parti oldu. CHP birinci, MHP üçüncü oldu.

* Yarın çıkarlar TSK siyasete müdahale ediyor diye kıyamet koparırlar. TSK tek bir görüş bildirmedi, ama halen daha seçim ve TSK arasında iişki kurmaya çalışıyorlar. yazık..

2-DTP'nin desteklediği 19 bağımsız milletvekili dün TBMM'ye toplu halde gelerek kayıt yaptırdı. DTP'li bağımsızlardan aralarında eski genel başkan Ahmet Türk'ün de bulunduğu bir bölümü milletvekili bilgi formunu doldururken 'bildiğiniz yabancı diller' bölümüne 'Türkçe' yazdı.

* Ondan sonra herkes birbirine sorar: bu ülkede terör neden bitmiyor diye? bu ülkede terörün varolması bir talihsizlik değildir. eğer mecliste bunlar oluyorsa, kimse tepki vermiyorsa, bu ülkede şehitlerin olması da bir talihsizlik değildir. şehitlere, gazilere yazık.

3-Mardin'de, güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada, 1 uzman çavuş şehit oldu. Çatışmada, 2 er de yaralandı.

*geçen gün de giresunda bir şehit vardı. mardin değil, hakkari değil, giresun!! şimdi de yeni şehit mardinde. artık yaralı askerleri duyunca şükrediyoruz şehit olmadığı için. ne hale geldik?

4-Şehit askerin eşi 25 yaşındaki Aslı Karaca, ağlayarak,“Senin emanetini gururla taşıyacağım” dedi.

* özür dilerim ama sevgili şehit eşi, sen gurur duymanın yanında çok acı çekeceksin. otobüse bindiğin ve şehit kartını gösterdiğin zaman bilet almadığın için azar işitmekten, senin eşini şehit edenlerin bu ülkede mevki sahibi olduğunu görmekten, eşinin ve arkadaşlarının vatanını savunmak için yaptığı operasyonlarını provakasyon olarak yorumlayanları tvlerde görmekten kahrolduğun zaman, senin için zorlukların yeni başladığının farkında olacaksın. sana da yazık. bu millet senin kocana layık olamadığı için yazık.

5-
Evinde fuhuş yaptıkları iddiasıyla mahalleli tarafından taşlanan Halime Erkul, ilaç içerek canına kıydı.

Kızların okula gönderilmesine engel olan nedenler: Okuldan birini severse, namus cinayetine kurban gider. Dedesi, ninesi, amcası ne der? Okumayıp çalışan kız eve ayda 200 YTL getirir.

*mükemmel aktif vatandaşlık, ileri görüşlülük ve anne-babalık. bu vatandaş ülkesini ne kadar çok seviyor???? mükemmel geçmişe ve değerlere sahip olan bu devlete böyle vatandaşlar lazım. ondn sonra biz halk iradesinden bahsediyoruz, teörrü silmekten, ülkeyi kalkındırmaktan söz ediyoruz. bence ilk başta bu ülkeye layık vatandaşları üretmemiz lazım. yazık...
2007-07-30 (12:55)
Levent20
Bay
Levent20
Mozambik
serkan abi yine başa döndük, şehitler, askerler, ordu, vatan, millet...kimse bu dediklerini ayaklar altına almaz bu forumda merak etmeyin...
2007-07-30 (13:04)
serkan 1303
Bay
serkan 1303
Türkiye, İstanbul
sevgili levent, ben niye ve neden korkayım? evet, ben mümtazın söylediklerine katılmak zorunda değilim, sende benim söylediklerime... ama şöyle bir gerçek var, herkesin düşüncelerini özgürce açıklaması demek, her istediğini söyleyebileceği demek değildir. eğer söylenen sözler gerçekleri yansıtmıyorsa, ben tabiki ona karşı çıkarım. bu tezin ne kadar yanlış olduğunu ve çaptırıldığını ben önceki bir yzımda açıkladım. bir daha bu konulara yer vererek forumda yer kaplamak istemiyorum. ben yuvarlak laflar etmiyorum, düşüncelerim gayet açık ve net. bu tür yazılara sadece bu formunda değil, hiçbir yerde yer verilmemeli. bu da benim şahsi düşüncem. çünkü bu yazılarda gerçekler yer almıyor.
ismet inönüyü milli şef ilan eden faşist zihniyetten söz etmişsin halen daha. bence sen bu adamın düşüncelerine karşı yazdığım cevabımı oku ve onları çürüterek bu damın düşüncelerini savunmaya çalış. ismet inönünün yaptığı hareketler beni hiç ilgilendirmez. beni bütün ilgilendirir. ayrıca bana kanunda faşizme yönelik küçük bir ipucu göster, ben bu forumda yazmayacam bir adaha ve sana teşekkür edeceğim.
2007-07-30 (13:06)
serkan 1303
Bay
serkan 1303
Türkiye, İstanbul
"Levent20" demiş ki:
serkan abi yine başa döndük, şehitler, askerler, ordu, vatan, millet...kimse bu dediklerini ayaklar altına almaz bu forumda merak etmeyin...

bu fürumda bu değerlerin ayaklar altına alındığını ya da senin bu değerlere karşı geldiğini hiçbir zaman düşünmedim. sadece gündemdeki gelişmelere yönelik düşüncelerimi açıklamak istedim.
2007-07-30 (14:04)
Levent20
Bay
Levent20
Mozambik
"serkan 1303" demiş ki:
ismet inönünün yaptığı hareketler beni hiç ilgilendirmez. beni bütün ilgilendirir. ayrıca bana kanunda faşizme yönelik küçük bir ipucu göster, ben bu forumda yazmayacam bir adaha ve sana teşekkür edeceğim.

işlerim çıktığından zamanında cevap yazamadım...

ismet inönün yaptığı hareketler beni hiiç ilgilendirmez diyorsan zaten yasalarda faşizmin kol gezdiğini kabul etmen gerekir...çünkü atatürkün ölümünden sonra cumhrubaşkanı seçilen ismet inönü kendisini atatürkün yerine koyarak zaten kemalizmin birçok yönüyle ters düşmüştür....ve kemalizmi değiştirici politikalar uygulamıştır...

burada konuşulması gereken ismet inönünün atatürkün ölümünden sonra kemalizmle ters düşen politikalar izlemesidir...bakın bu konuda bir arkadaşım internetten bazı bilgiler bulmuş..ve bana bilgi mahiyetinde kullanmam için bir mail attı:

Kemalizm İle Uyuşmayacak Tutumlar :

1 ) Recep Peker ile birlikte, Alman ve İtalyan faşizmine eğilim içindeki bir raporun, partinin ideolojik tutumunu belirleyecek öneriler olarak Atatürk' e sunulması

2 ) 1949 yılında, ABD li bir heyetin, Milli Eğitim Komisyonu' nda, Türk delegelerle eşit sayıda temsil edilmesini ve karar almada, oyların eşit çıkması durumunda, ABD delegasyon başkanının oyunun sonucu belirleyeceğini öngören Fullbright Antlaşması.

3 ) Marshall yardımı çerçevesinde, ABD' den alınan silahların, parası ödenmiş olmasına rağmen ( silahlar kullanılmış olduğu için ödenen miktar düşüktü ) kullanımının, ABD iznine bağlanmış olması.

4 ) II. Dünya Savaşı sırasında dolan hazinenin, yatırım için kullanılmaması.Devlet sosyalizmi anlayışından devlet kapitalizmine geçiş.

5 ) 1946 seçimlerinde, açık oy gizli sayım ilkesinin uygulanması ve yolsuzlukla malul bir seçim gerçekleştirilmesi.

6 ) Toprak ve eğitim reformlarında kararlı bir tutumun izlenmemiş olması.

7 ) DP Batıcılığının oluşumuna temel hazırlanması, milliyetçiliğin dışa değil içe dönük gerici misyon üstlenmesinin başlangıç noktasının CHP iktidarına rastlaması.

Bilgisi olan bu maddeleri daha da çoğaltabiir...

zaten atatürkten sonra kendisinin fikirleri yasalarla korunamaz bir hale gelmiştir...82 anayasasındaki ibarelerinde yeterli olduğu söylenemez..
2007-07-30 (15:35)
serkan 1303
Bay
serkan 1303
Türkiye, İstanbul
Merhaba levent20,

ismet inönünün yaptığı hareketlerin beni ilgilendirmiyor demem, benim sadece 1-2 kişinin izlediği yolla türkiye cumhuriyetinin tümünü bağdaştırmamam demektir. faşizmi kabul etmemle bunun arasında en küçük alaka yoktur. şimdi ben diyorum, erdoğanın yaptığı işleri ben türkiyeye mal etmem, çünkü o devlet değil, o devlette bir siyasetçi. şimdi onun eylemlerini türkiyeyle özdeşleştirmemem faşizmi kabul etmem anlamına mı geliyor?
ismet inönünün kendisini atatürkün yerine koymaya çalışmasını bende duydum ama bu konuda kesin kanıta rastlamadığım için bu konuda ne dersem yanlış olur. ayrıca, ismet inönün bu tür davranışlarda bulunmasını faşist bir tutum olarak değerlendirmek ve kemalizmi değiştirmeye çalışması ile kemalizmin anayasadan çıkarılması aynı şey değildir. eğer, kemalizmin o dönemde değişikliğe uğradığını iddia ediliyor ve bu yüzden anayasadan çıkarılması gerektiği savunuluyorsa, benim tavsiyem, atatürkçülüğü olduğu gibi yorumlamaktır. yani madem değiştirildi, o zaman tarihi kaynaklara dönülüp bu zarar telafi edilebilir. ama bence değişme durumu yok.
sevgili levent, az önce de dediğim gibi, atatürkün ölümünden sonra ismet inönünün kemalizme ters düşen politikasının olması, kemalizmi hatalı ya da suçlu duruma sokmaz. adı üzerinde kemalizme ters düşmek!!! aşağıdaki bu gelişmeler kemazlizme ters düşüyorsa, o zaman bu durumdan kemalizmin teorilerinin noksanlığı yoktur. bu nedenle kemalizmin anaysadan çıkarılmasına da gerekçe yoktur. çünkü, bunlar kemalizme ters düşen politikalar çerveside yapılmış, atatürkçü politikayla yapılmamış. bu maddelere gelince, bunlardan sadece 1. ve 7. maddesi konularımızla alakalı, bu yüzden diğerleri hakkında yorum yapmayacağım.

1- bu maddede öneriler atatürke sunulmuş, peki atatürk kabul etmiş mi? hayır!! o zaman sorun yok. ayrıca kabul edilmiş olsaydı türk dış ve iç politikalarında bunun izleri görülürdü. dış politikaya bakınız: türkiye almanya ne de italya ile birlikte savaşa girmedi. iç politika: ne ermeni ne de rum katletmedi ki,o zaman bu azınlıklarla türk toplumu çatışma içerisindeydi. ermenilerin ve rumların çıkardığı isyanları inkar edecek kimse yok herhalde. buna rağmen tek bir faşist eğilim gösteren davranış olmamıştır. bu kadar net kanıtlar varken, ben türkiyenin faşist bir tutumdan etkilendiği söylenemez.
7- eğer faşizm ile parti politikalarını bir tutuyorsan ve gerçekten haklılık payın varsa, bunun sorunu kemalizm değildir, kemalizmi uygulamamaktır.

bu çerçevede değerlendirdiğimde, kemalizmin anayasadan çıkarılmasını çok gereksiz olarak görüyorum. kendin söylüyorsun, atatükün fikirleri yasalarla korunamamış diye. korunamıyor diye, onu yasalardan çıkaracak mıyız yoksa onu yasalarla daha korunur hale mi getireceğiz. o zaman şikayet konusu olan kapkaççılığı engelleyemediğimiz için, onu caydırıcılığını yasalarla korumak yerine, onun suç oluşunu yasalardan çıkaralım. nasıl olsa, kapkaççılığın engellenmesi yasalarla sağlanamıyor!!!!

Sayfa /8Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 45678

Ücretsiz Kayıt Ol