"serkan 1303" demiş ki:
ismet inönünün yaptığı hareketler beni hiç ilgilendirmez. beni bütün ilgilendirir. ayrıca bana kanunda faşizme yönelik küçük bir ipucu göster, ben bu forumda yazmayacam bir adaha ve sana teşekkür edeceğim.
işlerim çıktığından zamanında cevap yazamadım...
ismet inönün yaptığı hareketler beni hiiç ilgilendirmez diyorsan zaten yasalarda faşizmin kol gezdiğini kabul etmen gerekir...çünkü atatürkün ölümünden sonra cumhrubaşkanı seçilen ismet inönü kendisini atatürkün yerine koyarak zaten kemalizmin birçok yönüyle ters düşmüştür....ve kemalizmi değiştirici politikalar uygulamıştır...
burada konuşulması gereken ismet inönünün atatürkün ölümünden sonra kemalizmle ters düşen politikalar izlemesidir...bakın bu konuda bir arkadaşım internetten bazı bilgiler bulmuş..ve bana bilgi mahiyetinde kullanmam için bir mail attı:
Kemalizm İle Uyuşmayacak Tutumlar :
1 ) Recep Peker ile birlikte, Alman ve İtalyan faşizmine eğilim içindeki bir raporun, partinin ideolojik tutumunu belirleyecek öneriler olarak Atatürk' e sunulması
2 ) 1949 yılında, ABD li bir heyetin, Milli Eğitim Komisyonu' nda, Türk delegelerle eşit sayıda temsil edilmesini ve karar almada, oyların eşit çıkması durumunda, ABD delegasyon başkanının oyunun sonucu belirleyeceğini öngören Fullbright Antlaşması.
3 ) Marshall yardımı çerçevesinde, ABD' den alınan silahların, parası ödenmiş olmasına rağmen ( silahlar kullanılmış olduğu için ödenen miktar düşüktü ) kullanımının, ABD iznine bağlanmış olması.
4 ) II. Dünya Savaşı sırasında dolan hazinenin, yatırım için kullanılmaması.Devlet sosyalizmi anlayışından devlet kapitalizmine geçiş.
5 ) 1946 seçimlerinde, açık oy gizli sayım ilkesinin uygulanması ve yolsuzlukla malul bir seçim gerçekleştirilmesi.
6 ) Toprak ve eğitim reformlarında kararlı bir tutumun izlenmemiş olması.
7 ) DP Batıcılığının oluşumuna temel hazırlanması, milliyetçiliğin dışa değil içe dönük gerici misyon üstlenmesinin başlangıç noktasının CHP iktidarına rastlaması.
Bilgisi olan bu maddeleri daha da çoğaltabiir...
zaten atatürkten sonra kendisinin fikirleri yasalarla korunamaz bir hale gelmiştir...82 anayasasındaki ibarelerinde yeterli olduğu söylenemez..