DAU KIBRIS demiş ki:
ya bu başlık yukarıya yapışkan konu olsa iyi olur aslında. herkes avusturya hakkında merak ettiklerini sorabilir böylece kirlilkte olmaz.
avusturyada yaşam ve merak edilenler bu başlıkta sorulsun hatta baslık AVUSTURYA HAKKINDA MERAK EDİLENLER OLARAK değiştilse daha bı hos olur

senimi kiracacagiz gürkan kardes..
evet arkadaslar bu basligi sabitliyoruz bu baslik genel konularin konusuldugu baslik olacak..
avusturya hakkinda herseyi sorabileceginiz,avusturya hakkinda bildiklerinizi paylasabileceginiz bir baslik olacak...
bu baslik disinda acilan gereksiz basliklar silinecektir...baslik altinda kesinlikle tartismaya, hakarete ve gereksiz mesajlara müsade edilmeyecektir...
herkese iyi paylasimlar..bende daha önce yazmis oldugum bir kac avusturya ile ilgili yaziyi bu baslik altina tasiyarak basliga katkida bulunmak istiyorum..
herkese iyi paylasimlar..
bu arada bir notda düseyim arkadaslar forumda en fazla bilgi iceren bölüm avusturya bölümü desem abarti olmaz herhalde 
viyana hakkinda aradiginiz herseyi bu baslik altinda bulabilirsiniz...
http://www.turkstudent.net/board/topic/41360
viyana hakkında bilgi alınabilecek bir kaç site;
http://www.jobwohnen.at/
YURT & EV;
http://www.home4students.at/deutsch/index.php
http://www.wihast.at/index.en.html
http://www.akademikerhilfe.at/
kolay gelsin...
son_perde demiş ki:
bu arada bir notda düseyim arkadaslar forumda en fazla bilgi iceren bölüm avusturya bölümü desem abarti olmaz herhalde [/b]

abi bari bu sefer biraz araştırma yaparsa arkadaşlar çok güzel olacak. okumadan soruyolar. çok hazırcı milletiz çok...

1 defa değiştirildi
En Son: 2007-08-24 17:12:37
öncelikle söyle gecmise yolculuk yaparak baslayalim...
avusturyaya türk ögrenci akini 90 li yillarin sonuna denk gelir ..öyle bir akin baslarki dönemde 300-400 ögrenci gelmeye baslar ve bugün gelinen noktada bu ögrenci sayisi 3500 e ulasmistir o ögrenci akini hizini azaltmis hatta geri dönüslerde baslamistir..
bu geri dönüslerinin sebebleri arasinda cesitli nedenler siralanabilir..
bunlardan en basta geleni maddi sebebler.. bilindigi gibi 2004 yili ortasina kadar avusturyaki üniversiteler türk ögrencilere ücretsizdi ama avusturya hükümeti bir bahane bularak okullari parali yapti..
herkes okullarin neden parali olduguna bir kilif buldu.. YÖK türkiyede 50 avusturyadan harc aldi buna misilleme olarakta avusturya böyle bir uygulamaya gecti.. hatta degisik komplo teorileri üreteden oldu ama sorun farkliydi avusturya tarafi bu ögrenci akinini durdurmak adina bir nevi bu karari cikarmisti ve o o hiz azalmisti ikinci nedende artik avusturyada üniversiteler özerkti yani kendi yaglariyla kavrulmak zorundaydi ve türk ögrenciler avusturya üniversiteleri iyi bir gelir kaynagiydi ve öylede oldu..
evet ilk neden maddi demistik, ikincisi ise hayal kirikligi yani insanlarin buraya gelmeden önce hayal ettikleri avusturya(avrupa) ile burada gördükleri tezat olusturuyordu...
oturuduklari evden tutun sosyal cevrelerine kadar cok farkli bir avrupa ile karsilasabiliyorlar.. türkiyede az türkce konusulacak sanilarak buraya geliniyor ama tam tersi almancayi resmi kurumlar disinda neredeyse hic kullanmayacak bir durumla karsilasabiliyoruz(istisnalar kesinlikle var)
daha sonraki önemli sorun dil sorunu diyebiliriz.. almanca cok komple bir dil yani ögrenilmesi zor bir dil bu yüzden sonradan gelen birisi hic bir zaman tam olarak almancaya hakim olamiyor böyle oluncada okulda zorlaniyor..
ve simdi daha degisik sorunlar bas gösteriyor.. daha avusturyaya gelmeden cile cekilmeye baslaniyor forumdan da takip ettigim kadariyla vize almadan baslayan cile bu..ben bundan 3,5 sene önceyi gözümün önüne getiriyorum tam yarim saatte vizemi almistim evraklarimi getirdim ve vizemi bana vermislerdi ama her sene dahada zorlastiriyorlar..
ve diger bir sorun kabul alma sorunu mesela benim okudugum viyana üniversitesi..
her sene cikarmis oldugu yeniliklerle kabul almayi zorlastiriyor ben okula basvuru yaparken orjinal evrek yollamamistim ama simdi öyle bir duruma geldik ki orjinali birakin, orjinalin apostillisini bile neredeyse kabul etmeyecekler..
almanca kurslari ayri bir muhabbet mesela ben size bir örnek vereyim önceden WIHOK denilen kursun f2 kademisini bitiren TU(teknik ünv) ya direkt basvurabiliyordu simdi birakin f2 yi yakin zamanda f3 ü bitirende bir sinava tabi tutulacak..
en kaliteli kurs olan VWU kursunu girisleri her gecen zorlastiriyorlar yani artik "ipe un sermeye" de basladilar..
simdi diyeceksiniz kardesim ne bu icimizi karartmaktan baska birsey yapmadin hicmi olumlu bir gelisme olmuyor..
yok diyemeyiz bir is yasasi cikardilar güya ögrenciler calisabiliyor ama sadece sözde kaldi icraatta yine yok..oda ele alinacak ayri bir konu..
su siralar avusturyada üniversitelerde yer sorunu bas gösterdi üniversiteler doldu tasti bunda da en büyük neden almanyadan gelen ögrenciler..
ve hükümet bunun icin yeni bir karar cikarark kontejan sistemini hayata geciriyor ve püf nokta surada...! Türkiyeninde icinde bulunan AB disi ülkelere ayrilan kontejan yüzde 5.. bu su anlama geliyor ilk basvuran kabulu alir ama buda cözüm olmayacak gibi görünüyor yakinda yeni kararlarin cikmasida bekleniyor..
peki üniversitelerde ki durumlar ne alemde diye sorarsaniz orasi ayri bir analiz konusu..
neyse arkadaslar bu kadar uzun bir yaziyi okuma zahmeti gösterdiginiz icin tesekkürler diyorum ve asagida yukarida yazida belirttigim bazi haberleri sizlerle paylasmak istiyorum..
son_perde(2006)
1 defa değiştirildi
En Son: 2007-08-25 15:59:52
Avusturya da neler oluyor basligi...yararli bilgiler var

..
http://www.turkstudent.net/board/topic/42382/page/1
KKTCUA
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefkoşa
avusturyada ırkçılık war mı

türklere karşı
remm
Türkiye, Bursa
Bursa Cumhuriyet Lisesi (Y.D.A.)
Viyana teknoloji universitesinde okuyan biri var mı???
lutfen bana yardim etsin sormak istediklerim var..
asdadasda
KKTCUA demiş ki:
avusturyada ırkçılık war mı

türklere karşı
var,bitecek gibide degil...ama sürekli huzurunu bozacak saldirilara maruz kalmazsin...
olcay881
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
nedir bu kotumserlik iyi tarafından bakın bıraz 1)dunyanın ilk 100 unisinde birinde okuyacaksın zorluklara degmez mi! 2)almancayı 1 yılda ogrenirsin tabi orada odana kapanmıyacan konusmaya calıscan milletle 3)hadi oda olmadı anlamadıgın derslerin turkiyede karsılıgı olan dersleri turkce calısacan arastir bulursun turkce anlatım