HARZEMSAH
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gazimağusa
Doğu Akdeniz Üniversitesi
ya ben kıbrısta okuyorum (dau) ben de buraya gelmeden önce turkstudent ten bilgi almaya çalıştım ama hep karamsar şeyler yazılıydı her neyse sonra dau hukuka geldim diğer okulları bilmem ama bizim okulumuz çok güsel ayrıca öğrenciye müşteri gözüyle baktığı yok yani kasten sınıfta bırakmak die bişi yok hatta ben hazırlığı yarım dönemde bitirdim. bide dau hazırlığı zor olan bi yer olduğu için sıfır ingilizce ile gelseniz biraz zorlana biliriniz ama tabii çalışarak üstesinden gelinir her neyse ben okulumdan çoook memnunum herkezede tavsiye ederim bilgi almak isteyenlere yardımcı ola bilirim
pesimistfirat@hotmail.com
aslıbyrk
Türkiye, Kocaeli
Gebze Sarkuysan Lisesi
bende eczacılık bölümü okumak istiorum neler gerekli bilmiorum çoğu kişi de karamsar yazılar yazmış..çok kararsız kaldım
HARZEMSAH
mm umarım istediğin gibi olur. ewet dediğim gibi bende buraya gelmeden önce çook korktum herkez gelmeyin ceheneme gelmeyin falan diodu ama emin ol ben hallimden çok memnunum ve okulumu çoook sewiyorum. eczacılık bölümüne gelince sanırın (emin değilim ) kıbrısta bitek yakın doğuda war gerçi bu sene tıp ta açtılar diş hekimliğide war bölümler hakkında bişi söleyemem ama emin ol okullar çok kaliteli. ama tabi duğu akdeniz daha kaliteli (doğu akdeniz)

eger eczacılık dışında herhangi bi sayısal bölüm düşüneceksen daü yü tek geç neyse yardımcı olabileceğim başka bi konu warsa elimden gelini yaparım..
pythagorean
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Girne
Girne Amerikan Üniversitesi
Türkiye de bi okul kazanmaya bakın bence.Buralara hayallerle gelipte ondan sonra kahrolmayın.Gidiş-geliş problem olur özellikle de istanbul ankara izmir adana da oturmuyosanız.Dersler ingilizcedir.Hava acaip sıcak olur.Yaz okuluna kalırsanız ayvayı yersiniz.Zaten tüm üniversitelerde yaz okulu uygulaması vardır öğrenciyi bırakıp yazında parasını alırlar.
aslıbyrk
Türkiye, Kocaeli
Gebze Sarkuysan Lisesi
ben zaten sadece kıbrısı araştırmıorum ama türkiyede eczacılık okumam imkansız meslek lisesinde okuorum.bikaç ülke daha araştırıorum..kafam çok karışık.hiçbiyerden net cvplar alamıorum.yani bi tek yakın doğuda var ama ondanda emiin diilsiniz.peki kayıt olabilmem için neler gerekli oluor öss puanımı diploma notumu?
merver
Türkiye, Antalya
Antalya Gazi Lisesi
Bence Kıbrısı aklınızdan çıkarın artık. Öğrenciyi sömüren zihniyetin avucuna düşmeyin!.
http://www.youtube.com/watch?v=dL5ANJ7ogag
,
undertaker88
Doğu akdeniz üniversitesindeyim 2007 kayıtlıyım yani ilk senem adaya gelmeyi düşünen arkadaşlarımın dikkatli okuyunuz.
ilk olarak belirtmek isterimki doğu akdeniz in eğitimi gerçekten güzeldir öyle beleşe geçmek yok ingilizce bilmeyenler endişelenmesinler bende öyleydim ancak artık biliyorum eğitimi dediğim gibi güzelde size dezavantajından bahsedim
ilbaşlarda herşey güzel gelir kıbrıs deyince çünkü türkiye de akla gelen ilk şey gece hayatıdır ki dğrudur buradaki eğlence antalyaya eşdeğer diyebilirim.ancak unutmayınki siz burda 1 yıl hazırlıkla beraber minimum 5 yılınızı harcicaksınız buraya 1 haftalığına tatile gelmiyorsunuz.buraya ilk geldiğimde hep dışarı çıkarıdım ortam falan çok cazip gelmişti ama henüz 7 ay olmasına rağmen çok sıkıldım ki çevgremdeki arkadaşlarımdanda ike buraya gelmişim diyeninide görmedim bir düşünün ben hazırlığım dersim saat 15:20 de bitiyor arkadaşlarala biyerlere gidelim diyoruz sonra vazgeçiyoruz nedenmi çünkkü gidebileceğiniz yerkeler kısıtlı sabahları takılabileceğiniz adam gibi 5-6 cafe var(gazi mağusa şehri için konuşuyorum) akşam deseniz akşamlarıda çıkabileceğiniz 4-5 adam akıllı yer var.yahu dersten kaçıyoruz yurda gidiyoruz varmı böyle şey çünkü gidecek yer yok her taraf baydı.geçenlerde sıkıldık lefkoşaya gidelim dedik baktık orası mağusanda beter ben girneyide gördüm bi kalesi var onun dışında gezilecek bi yer yok.
buraya geldiğimden beri arkadaş ortamlarında hep bahsettik buraya nasıl geldiğimizden ve şimdiye kadar iyike gelmişim diyen 1 kişi var 100 kişiye sorduysam kıbrıstan memnunum diyenler %1. kısacası %99 umuz gelmez olaydık diyoruz.
öss ye ikinci kez girmiş ve burayı yazmak isteyen arkadaşlarım hiç tavsiye etmem bidaha deneyin öss yi.
size bi anımı anlatmak istiyorum burdaki arkadaşlarımdan birinin arkadaşı kıbrısata yapıyordu askerliğini onun yanına gitmiştik onun bize kurduğu cümle şuydu:'' hadi bizi 'enter' a basıp yolladılar bu adaya siz ne halt etmeye geldiniz'' inanın bana bu söze hak vermemek elde değil uzun lafın kısası GELMEYİN...
oerejo
diğer arkadaşlarında yazdığı gibi kıbrısa gelmeyin.birçok olumsuz yönü var.hayat pahalı.okul parasına zam kapıda.ha burslu gelirim diyosanız 2.75 ortalama istenio (daude)çoğu bolumde bu ortalamayı yapabılırsınız ama muhendislıkte zor.ozellikle elektrik elektronik muhendislığınde(!!!bu arada haydi kızlar daü elektrik elektronige!!!).iyi yonleri pek yok.gece hayatı çok ama gideride çok.tek iyi yonu içki baya ucuz.içki ucuz olunca yapçak bişede bulamayınca herkes paso içki içer.öğencilerin çoğu kendini bozar.
rehsen
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefke
Lefke Avrupa Üniversitesi
kımseye kıbrısı zorla begendıremessınız tamam bu kadar assagılayamassınız.bugun gelın gorun lefke avrupa unıversıtesını o zaman gorursun baskentını kampusunu, tamam gecmıste gelısmek ıstemıs ama olmamıs,sımdı kı durum cok farklı
Dinamo Tiflis
ya şurda milleti kandırmaya çalışmayın gerçekleri yazın kimse gelmesin kıbrısa işte.ne magosa ne girne ne lefkoşa nede lefke hepsi aynı bokun laciverti.ama yok arkadaş ben kalın kafalıyım sen ne dersen de kıbrısa gelcem diyosanız ebenizinkini görürsünüz sakın öyle bi salaklık yapmayın..