Mesaj Panosu

karar verme asmasındayım
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
karar verme asmasındayım 2007-07-29 (20:03)
tateta
Bayan
tateta
Türkiye, Ankara
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ - METU)
arkadaslar odtu psıkolojı tercıh etmek dusuncesındeyım.bolum ve bu bolumu odtude okumanın(varsa)avntajları hakkında bılgı rıca edıyorumm!!cvplarınızı beklıcemm..ayrıca boğazıcı rehberlıkmı odtu psıkoljımı desem ne dersınız.bılıorum farklı bolumler ama deısık ınsanların fıkırlerını ogrenmek ıstıorum..
Prikoloji 2007-08-01 (18:30)
rakisisesindekibalik
Bay
rakisisesindekibalik
Türkiye, Ankara
Avantajını en çok yüksek lisansa başvuracağın zaman görürsün yoksa kamuda çalışacaksan hiç bir artısı yoktur.
2007-08-01 (19:05)
sosyopsiko
Bayan
sosyopsiko
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
Ben ilk tercihimi odtü psikoloji yaptım ama 338 puanım ve gelceğini düşünmüyorum Üzgün bi de odtü de okumak beni çok korkutuyo.Sürekli tüm dersler ingilizce falan:(
2007-08-02 (15:24)
rakisisesindekibalik
Bay
rakisisesindekibalik
Türkiye, Ankara
Gözün hiç korkmasın ODTÜ'ye girebiliyorsan bitirebilme kapasitesine de sahipsin demektir. İngilizce konusunu ise çok takma yalnızca hazırlıkta proficiency sınavından sağlam bir not alıp daha sonra alman gereken 2 ingilizce dersinden de muaf olmaya çalış böylece ilk sene afallasan da not ortalaman yüksek olacağından kafadan 1 sene uzatmazsın. Bölüme geçtiğin zaman göreceksin ki ingilizce konusunda o kadar sıkı değiller özellikle beşeri bilimler hocaları, ki buna psikoloji, felsefe, sosyoloji hocaları giriyor okulun en sağlam hocalarıdır. Mühendislikteki götü kalkmış bazı asistan ve hocalar gibi insana hayatı zindan etmezler. Derste anlamasan dahi ofis saatleri içerisinde hocana sorabilirsin bu konuda hiç çekinme hiçbir hoca seni terslemeyecektir.

Eğer ODTÜ'ye girebilirsen mallık yapma sosyalleş. Öğrenci topluluklarına gir insiyatif al bunun yararını mezun olmaya yakın göreceksin topluluk etkinlikleri aracılığı ile tanıştığın insanlar sana çok iyi birer referans olacaklar. Topluluklarda ise başlangıçta siyasete çok bulaşmayan topluluklara gir. Sana apolitik ol demiyorum fakat bodoslama bir topluluğa girip öğrencilik hayatını ikinci plana itme. O topluluklara girebilmek için önünde uzun zaman olacak.

So olarak ODTÜlü olabilirsen bokunu çıkarma insanlara tepeden bakma unutma tek ayrıcalığın diğer okulda okuyanlara kıyasla daha iyi şartlarda öğrenim görmek. Sen kullanmadıktan sonra ha 5 kişiye bir bilgisayarın düştüğü bir okulda okumuşsun ha 100 kişiye bir bilgisayarın düştüğü. İngilizce konuşamadıktan sonra (evet ODTÜlü herkes ingilizce bilir ama ancak özel çaba sarfedenler tam anlamıyla konuşabilir) tüm dersleri ingilizce görmenin artısı yoktur. Adam ol adam gibi öğrencilik yaşa varsın insanlar ODTÜlü olmak ayrıcalık mıdır değilmidir tartışması yapsınlar yeterki yarın geçmişe baktığında aklına bir daha yaşamak isteyeceğin bir öğrencilik hayatı gör.
2007-08-02 (15:47)
piert34
Bay
piert34
Türkiye, İzmir
Ege Üniversitesi
rehberlik psikolojiden daha iyidir. biyoloji ile biyloji öğretmenliği gibi kıyaslayabilirsin bir bakıma ikisini.

pdr eğitim fakültesidir,bu yüzden hem meb de hem dershanede öğretmenlik hem devlette hem de özelde danışmanlık yapma avantajların var...

henüz tercih yapmamış arkadaşlara duyrulur.
Ücretsiz Kayıt Ol