Mimarlık bölümü ile duyduklarımı söyleyeyim..
Bir kere çok kaliteli Türkiyedeki üniversitelerle bile yarışacak hatta bu yarışta iyi bir yer edinen bir bölüm.. Dersler ingilizce görlüyor her bölümde olduğu gibi.. İngilizce öğretmenliği okumama rağmen zaman zaman mimarlık jürilerine katılırım.. Gerçekten çok kaliteli işler çıkıyor ve hocalar gerçekten sağlam.. İsmini yanlış yazıyor olabilirim ancak Mobbig isminde önemli bir mimarlık toplantısı da okulumuzda gerçekleşmiştir. Eğer iyi bir mimar olmak istiyorsan ve ben bu işi zorlarım, yaparım diyorsan hiç düşünme derim.. Eğer kendini yetiştirir ve çabalarsan mezun olduğunda çok iyi derecede ingilizcen de olacaktır. Ama diyorsan ki ben zora gelemem o zaman mimarlık seçme derim..
Okula gelince.. Yanlış hatırlamıyorsam okulun 3600 öğrencisi vardı. Küçük bir okul kısacası.. Denize 200 metre uzaklıkta küçük bir kampüsü var. Sıcak ortamı vardır lefkenin.. Ancak şunu da söyleyeyim sanırım istanbulda yaşıyorsun eğer ki gece hayatın varsa, hopbidik zıpbidik

oynamayı eğlenmeyi seviyorsan bunu Lefke'de nadir yaşarsın.. Küçük bir yerdir.. kafası dank etmiş ve kendini akedemik eğitimine verenler (ineklerden bahsetmiyorum) için idealdir.. Her ne kadar çoğu öğrencinin fikri benimle zıt olsa da benim Lefke'de keyfim yerinde.. Sosyal bir insan olduktan sonra yapacak şey çok
Okulun kampüsü de küçük ancak söylediğim gibi bu sıcak bir ortam sağlıyor. ve okul her geçen an biraz daha gelişiyor..
www.lefke.edu.tr adresinden takip edebileceğin üzre okulumuzda spor salonu da bitmiş bulunuyor..
Kalacak yer düşünüyorsan ben Kampüsün hemen yanında 2 kişilik Akdeniz Evlerinde kalıyorum. Ev arkadaşı da arıyorum.. İlgilenirsen detaylarını anlatırım sana. Okul yurtları ile ilgili olarak detaylı bilgiyi okulun web sitesinden alabilirsin.. Ama eminim ikinci dönem yurttan çıkmanın yollarını arayacaksın
Puanın nedir bilmem ama Kıbrıstaki diğer üniversitelerden de arkadaşım var.. Sorsalar tekrar hangisini tercih ederdin diye gözüm kapalı Lefke derdim.. Ancak tekrar hatırlatıyorum herkesin fikri benim gibi değildir.. Lefke'ye "Cehennemin Kıbrıs Şubesi" diyen de var.

Sadece benim söylediklerimle hareket etme..
Daha detaylı bilgi istiyorsan daha spesifik sorular sorabilirsin

Hatta mimarlıkta okuyan arkadaşlarıma da yönlendiririm seni ciddi ciddi düşünüyorsan lefkeyi..
Aaa bir de şu var.. Türkiye Cumhuriye'ti vatandaşlarına 1000$ burs var bu sene.. Bir de ham puan bursları var. Araştır.. Hangisi daha uygunsa sana onu seçersin.. Sana daha sonra okulun iletişim merkezi telefonlarını da vereceğim oradan da sana fazlasıyla yardımcı olacaklardır..