(ayri fi tiz le mo iftıhım)
yemeğinizde kıl çıktı veya başka istenmeyen bi nesne...
veya uçak biletiniz size hiç haber verilmeden başkasına satıldı.ve siz tam yolculuğa gelmişken öğreniyorsunuz bu durumu
veya 2048 die girdiğiniz internet café nin neti accayip yavaş.ama bi kere hesap açılmış artık. vs vs vs
soru basit
ne yaparsınız.
HESAP SORARIM..SESSİZ KALAMAM.
Basit ve canlı bi örnek vereyim...Banliyö treniyle evime gidiyordum..saatte 10.boş tren..yaşlı bi teyzem..orta yaşlı bir kadın ve oğlu..birkaçda bay vardı.
3 serseri. Toplum kuralları var herkes bilir.
Hareket halindeki trenin kapısını açıp, hoş olmayan davranışlar yapiyorlardı
birde sigara içiolar :S
bakiyorum insanlara..ses seda yok..belkide korkuyorlardı.
Acıkcası tırsmadım değil ama dayanamadım..kibar konusmak yaramaz bunlara.2 ağır laf.biraz tartışma.öbür abilerden de destek gelince paşa paşa birdahaki durakta indiler.
Koray'ın örneklere benzer gibi..
SESİMİZİ CIKARMALIYIZ...
"Karizmauncle" demiş ki:
HESAP SORARIM..SESSİZ KALAMAM.
Basit ve canlı bi örnek vereyim...Banliyö treniyle evime gidiyordum..saatte 10.boş tren..yaşlı bi teyzem..orta yaşlı bir kadın ve oğlu..birkaçda bay vardı.
3 serseri. Toplum kuralları var herkes bilir.
Hareket halindeki trenin kapısını açıp, hoş olmayan davranışlar yapiyorlardı
birde sigara içiolar :S
bakiyorum insanlara..ses seda yok..belkide korkuyorlardı.
Acıkcası tırsmadım değil ama dayanamadım..kibar konusmak yaramaz bunlara.2 ağır laf.biraz tartışma.öbür abilerden de destek gelince paşa paşa birdahaki durakta indiler.
Koray'ın örneklere benzer gibi..
SESİMİZİ CIKARMALIYIZ...
işte bu.
kavga değil.ama biz bunlara sesimizi çıkarmadığımız sürece bunları hak ediyoruz demektir.herkes kendi değerini kendi belrler.
başka örnekler ve sonuçlar.....arkadaşlar biraz hayattan konuşalım.geyiğin boynuzu çok uzadı bu sitede..hepimizbirbirimizi çok seviyoruz ama ne yapıyoruz.geçek işler bekliyoruz arkadaşlar.
örneğin için teşekkürler mustafacım.
geçen taksiye bindim.a dan b ye ne kadara gideriz dedim.adam bişeyler yaparız dedi..eyw.
bindim arabaya taksimetreyi açtı.taksimetreyi kapat dedim.10 ytl ye gidiyosan gelirim .yoksa inerim.adam lafı dolandırıyo bi türlü kapatmıyo.neyse varacağım yere vardım.taksimetre 14 yazdı.çıkardım 50ytl.bana 40 ytl ver dedim.abi taksimetre ne yazdıysa odur.o mudur dedim.budur dedi abi.
14 ü ödemediğim gibi 10 ytl yi de ödemiyorum dedim.polis çağır.mahkemeye ver.abi sen ne diyon .falan.bela geliyorum demez ya gelir.abi ödeyeceksin dedi.ben de tek başımayım ya.bulmuş.ödemiyorum.arabadan çıktım.pois çağır dedim.adamkolumu tuttu.erkeksn devamını getir dedim.sonunu getiremeyeceğin işe kalkışma...
adam bi afalladı.gittim parayı bozdurdum.cebimde artık 1o ytl de var.ben gidiyorum dedim.nereye gidiyorsun.hiç arkama bakmadan yürüdüm gittim.bu arkamdan bağırıp çağırıyo umrumda mı.o yaptığını ancak turisler yer.kusura bakmasın.
sonra durağına gittim ,bu adamı şikayet ettim.durk amirine ,10 ytl yi de bırakıp çıktım.adam zaten sorunluymuş.ve bu ilk vukuatı değilmiş.
taksicilerle çok anım var.hele otobüs anıları...
özeleştiri.geyikten başka bişi yazmaz millet...
hade yanıltın beni.
herkes içinden....o andaki haksızlığa mutlaka kızar " su hanzoya yada su ayıya bak" der içinden ama sesini cıkartmaz.öle bi milletiz..korkar olduk artık sesimizi cıkarmayaa...
"Karizmauncle" demiş ki:
hade yanıltın beni....
bunu ben yazsam varya

ne yaparım...aslında karsımdaki insana bağlı bişey bu...ama ben de SESSİZ KALAMAM...
ama çevremde sunu görüyorum bugünlerde millet yorulmuş artık...hiçbişeyi umursamıyolar...mesela bizim aptda karsıda int cafe var...önünde de gençler...işte gülüp eğleniyolar..saat 11...gece...bi tane adam çıktı bağırmaya başladı...ne yalan sölimm korktum gece gece...tamam rahatsız olabilirsin ama senin bizi rahatsız etmeye ne hakkın var...ne farkın kaldı onlardan?...kimse de cıkıp bişe demedi adama...cok tuhaf bi millet olduk çıktık...
"eslem" demiş ki:
"Karizmauncle" demiş ki:
hade yanıltın beni....
bunu ben yazsam varya

-1
Koray yaw..Belediyelerle ilgili başlığı sildin mi
2 satır yazacaktım ya : (
bir tane de benden..
benim yegeni buraya ünv ye getiriyorum..yegen ankara da bir yerde tercüme yaptirip bana evraklari yolladim...
evraklarda apostil(ülkeler arasi anlasma geregi vurulan damga) yerleri yanlis tercüme edilmis..evragin aslinda damag yeri izmir, tercümesinde trabzon..
birde noter de bunlari onaylamis hic kontrol etmeden..bu evraklari hic okula getirmedim adamlar bana gülecek biliyorum bir sinirliyim bir sinirliyim..
yegen daha liseyi yeni bitirmis yol yordam bilmez baktim tercümenin üstünde tercümanin numarsi filan var..
aradim iyi günler, iyi günler ben dedim avusturya dan ariyorum benim yegen size geldi ve yanlis tercüme yaptiniz..
adam piskinlige vurdu olur öyle seyler, bunlar mühim degil sorun etmeyin..
ben delirdim simdi beni dinleyin dedim..
ben hukuk ögrencisiyim ve hukugu gayet iyi bilirim sizin yaptiginiz suc ve bu sucun cezasini ödeyeceksiniz..sizin yüzünüzden benim yegenim bir dönem kaybediyor ve bunu size ödettirecegim..
hem türk makamlarinda hemde avrupa makamlarinda hakkimi arayacagim..
cünkü ortada hic özen gösterilmeden yapilmis bir tercüme ve affedilemez hatalar var..
az önce bana piskinlik yapan eleman bu sözlerimden sonra titrek sesle aman beyefendi bir sorun olmus ben yoktum büroda elemanlar vardi ne egrek avr mahkemeye filan anlasiriz filan..
ben hayir anlasma filan istemiyorum ben hakkimi arayacagim dedim resmi makamlarinda kapanmasina 1-2 saat var..
ben ona eger bu islemler bugün yetismezse o zaman olacaklari az cok hukugu biliyorsan kestirirsiniz dedim..ama cok diplomatik bir dille konusuyorum..
adam sorun degil yetistiririz lafimi olur dedi..
yolladim yegeni oraya yegen anlatiyor... bir ikram, bir karsilama adam cay, kahve ikram etmis taksiyle notere yetistirmis 200 milyon luk tercümeden tek kurus almamis, noter paralarini kendisi ödemis ve o tercümeler yetisti..
acikcasi ben en ufak olayda olsa hakkimi aramadan yapamam belki yasadigim ülkede böyle alistim bilemiyorum ama hakk konusunda cok inatciyimdir..