Duyuru FıkRa KöŞesİ
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 27
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

FıkRa KöŞesİ 2007-08-02 (15:32)
Er Sin (ersinbedir)
Er Sin (ersinbedir)
Bunu da açan ben oldum.. Çok mutlu

saygıdeğer modlarım buraya da bi çengelli iğne geçirip sabitleseler hiç fena olmaz sanırım ..
2007-08-02 (15:37)
Er Sin (ersinbedir)
Er Sin (ersinbedir)
Yenimisun

İngiliz, Temel ve Antartikalı uçağa binmiş.

Temel Antartikalıya dönüp,

-Ula sen yenimisun demiş
2007-08-02 (15:42)
Er Sin (ersinbedir)
Er Sin (ersinbedir)
ve işte 460 fıkranın en güzelleri Soğukkanlı

Gözlem

Çocuklar öğle yemeği için Katolik ilkokulunun kafeteryasında sıraya girmişlerdi. Masanın başında büyük bir elma yığını vardı. Rahibe bir not yazıp, elma tepsisinin üzerine asmıştı:

"Sadece bir tane alın. Tanrı izliyor"

Sırada biraz daha ilerleyince, masanın diğer ucunda büyük bir çikolatalı çörek yığını vardı. Bir çocuk not yazmıştı.

"İstediğiniz kadar alın. Tanrı elmaları gözlüyor"

Akıllı Berber

İş adamı tıraş olurken bir yandan da berberiyle sohbet ediyormuş. Berber, kapının önünden ağır ağır geçmekte olan paspal çocuğu görünce, iş adamının kulağına eğilerek:

- Bu çocuk var ya, dünyanın en aptal çocuklarından biridir! Bak, dikkat et şimdi.

Dedikten sonra, çocuğa seslenmiş:

- Ali, buraya gel...

Çocuk sakince dükkana girmiş ve berberi selamlamış. Bir elinde beş yüz bin, diğer elinde beş milyonluk bir banknot ile çocuğa sormuş:

- Hangisini istiyorsan alabilirsin?

Çocuk dalgın dalgın bir beş yüz bine bir de beş milyona bakıp, beş yüz binlik banknotu hızlıca çektikten sonra yüzünde büyük bir mutluluk ile selam verip, berberden çıkmış. Berber işadamına dönmüş:

- Gördün mü? Sana söylemiştim.

Tıraş bitince işadamı sokağa çıkmış ve az ileride kendi kendine oynayan Ali'yi görmüş. Yanına giderek, neden beş milyonluk değil de, beş yüz binlik banknotu aldığını sormuş. Çocuk yavaşça başını kaldırmış:

- Eğer beş milyonluğu alırsam oyun biter!

Kayıp Arama

İki adam mağazada karılarını kaybetmiş hararetle aranıyorlarmış. Ortada koşuşturup dururken birbirlerine çarpmışlar. Ne oluyor birader demeye kalmamış, birisi:

- Kardeş kusura bakma karımı kaybettim de onu arıyorum, demiş. Diğeri :

- Asıl sen kusura bakma, ben de karımı arıyorum, demiş.

Daha sonra madem ikimiz de karılarımızı arıyoruz, karılarımızın tipini birbirimize tarif edelim ve ayrı ayrı yerlerde aramaya başlayalım. Eğer rastlarsak birbirimize haber veririz demişler. Bir tanesi başlamış karısını tarif etmeye:

- Benim karım, sarışın, mavi gözlü, 21 yaşında, 1. 75 boyunda, 60 kg, topuklu beyaz ayakkabı ve kırmızı mini etekli tek parça elbise giyiyor, demiş. Sonra da, peki senin karın nasıl biri ? diye sormuş. Diğer adam biraz düşündükten sonra :

- Boş ver benimkini, seninkini arayalım...

Pilav

Lokantada, müşterilerden biri garsona seslenmiş:
- Bakar mısın evladım, bana bir pilav, üstüne de biraz et.

Az ötede masada Borazan Tevfik oturuyormuş. Yemeğinden başını kaldırıp o da garsona dönmüş :

- Bana da bir pilav. Ama sakın üstüne etme!

Zenci

Amerika'da bir fuar açılmıştı. Fuarda zencileri beyaza dönüştüren bir makine tanıtılıyordu. Denemek 10 dolardı. İki zenci fuarı gezerken bu makineyi gördüler ve denemeye karar verdiler. Birinin 11 doları diğerinin ise 9 doları vardı. 9 doları olan arkadaşına dönüp :

-Sen 1 dolarını bana ver. Gidip birlikte beyaz olalım. dedi. Arkadaşı ise :

-Dur! Önce ben gireyim, deneyeyim. Eğer memnun kalırsam sana 1 dolarımı veririm. Sen de beyaz olursun. dedi. Anlaştılar. Zenci gidip makineye girdi ve bir süre sonra beyaz olarak çıktı. Dışarıda kalan zenci duruma çok sevinmiş olarak arkadaşının yanına gidip :

-Hadi dedi. 1 doları ver ben de beyaz olayım.

-Hadi oradan pis zenci!

Ne Şehittir Ne Gazi

Yaşlı bir adam torunlarını yanına almış askerlik anılarını anlatıyormuş :

- Bir gün bizim taburu düşman esir aldı ve bize 'Ya hepinizi öldüreceğiz ya da tecavüz edeceğiz' dediler. Torunlardan biri :

- Eee dede, sonra ne oldu ? Yaşlı adam :

- Hepimizi öldürdüler!!!

Fadime Çıplak

Temel bir gün eve gelmiş, Fadime çırılçıplak.

- Uy fadime nedir bu halin, niye çıplaksun ? diye sormuş. Fadime de:

- Temelciğum, sen bana elbise alıyor musun ki, demiş.

Temel açmış dolabı, saymaya başlamış:

- Bak fadime, al fistan, mor fistan, merhaba Osman, sarı fistan.

Leonardo

Amerika'da zencinin biri pasaportunu kaybetmiş. Tamda Turkiye'ye tatile gidecegi gun. Aksilik bu ya... Uçagı kaçıracak, kara kara düşünürken yolda bir pasaport bulmasın mı!.. Hemen almış yerden, bir bakmış ki Leanardo di Caprio'nun pasaportu. "Ne olursa olsun" demiş ve şansını denemeye karar vermiş. Çıkarmış Leonardo'nun fotografını, kendi fotografını yapıştırmış.. Uçmuş Türkiye'ye. Atatürk Hava Limanında görevli gümrük memurunun karşısına geçmiş.. Kim olabilir memur.. Tabi ki Temel... Almış pasaportu eline Temel,adamın ismine bakmış "Leonardo di Caprio", fotografa bakmış, bir zenci. Adama bakmış aynı zenci... Bir kaç şaşkın bakıştan sonra Temel öbür masaya seslenmiş,
"-Ula Cemal, bu Titanik batmış mıydı, yanmış mıydı?

Serçe Kazası

Serçenin bir tanesi bahar günü dalgın dalgın uçuyormuş. Bir anda farketmiş ki, bir yolun üstünde uçuyor ve karşıdan da motorsikletli bir adam geliyor. Her ikisi de çarpışmayı engellemek için ellerinden geleni yapmışlar ama nafile...

Serçe "çotaaank" diye kaska çarpıp düşmüş. Şimdi, motorcu arkadaşımız, Allahı var sıkı bir hayvansever. Doğal olarak hemen atlamış motordan; koşmuş serçenin yanına. Serçe baygın yatıyo.. Kıyamamış, bırakamamış yolda; almış getirmiş eve. Eskiden kalma bi de kafesi var evde.. Baygın serçeyi kafesin içine güzelce yerleştirmiş. Yanına da az biraz su, az biraz ekmek koymuş, vurmuş kafayı yatmış. Bizim serçe bi müddet sonra ayılmaya başlamış. Daha tam seçemiyor ortalığı. Hafif bulanıklık var yani. Bir bakmış parmaklık, ekmek, su falan var bulunduğu yerde...
Birden dank etmiş vaziyet:

- Hasss****, motorcuyu öldürmüşüz beaaa !!!!!!
2007-08-02 (17:09)
Son Perde (son_perde)
Son Perde (son_perde)
hadi yine iyisin ersin Soğukkanlı
2007-08-02 (17:22)
Er Sin (ersinbedir)
Er Sin (ersinbedir)
abi duyuru deil de sabit olması gerkmiyo muydu ki Çok mutlu Mr. Green
2007-08-02 (19:56)
Hakan Karagöl (_EMPEROR_)
Hakan Karagöl (_EMPEROR_)
fıkralar iimiş Çok mutlu saol ersin Göz kırpıyor
2007-08-02 (21:53)
Hewal (hewal 85)
Hewal (hewal 85)
temel trenle yolculuktayken karsısında bir zenci görür ve siz zenci misiniz diye sorar.
-zenci ewet der nerden anladınız? temel;
-şiwenizden!!
2007-08-02 (22:13)
Son Perde (son_perde)
Son Perde (son_perde)
"ersinbedir" demiş ki:
abi duyuru deil de sabit olması gerkmiyo muydu ki Çok mutlu Mr. Green

bilere duyuru yaptim sabit oldugu zaman altta yer aliyor, duyuru oldugu zaman en üstte Göz kırpıyor ..
sana kiyagim olsun Soğukkanlı
2007-08-02 (23:10)
Er Sin (ersinbedir)
Er Sin (ersinbedir)
teşekkür ederim abi o zaman

yarın çalışmalara devam ederim ben
2007-08-08 (15:20)
Nehir Ercan (rihen)
Nehir Ercan (rihen)
bir kaç fıkrada benden

BIR SAZAN OLAYI
Otobüsle giderken, Bolu Dagi'nda verilen molada hemen tuvalete kosturdu.
Korkunç sikismisti. Sansina bos kabin bulup kendini oraya atti...
Tam oturmustu ki yan kabinden bir ses "merhaba" dedi.
Adam saskin "Merhaba" diye cevap verdi.
Ses devam etti: "Nasilsin?"
Ilk defa basina böyle bir sey geliyordu...
Yine saskin saskin yanitladi: "Sag ol, iyiyim, sen nasilsin?"
Ses sordu: "Ne yapiyorsun?"
Bir an tereddüt geçirdi. Adam onun tuvalette oldugunu bildigi
için mutlaka ne yaptigini da biliyordu. Düsündü ve yanitladi:
"Ben" dedi
"Istanbul'dan Ankara'ya gidiyorum. Sen nereye gidiyorsun?"
Adamin sonraki cümlesi bu muhabbeti sona erdirdi.

"Hayatim, telefonu kapatiyorum.Yandaki tuvalette bir gerizekali var.
Sana sordugum sorulara yanit verip duruyor.
Ben seni sonra ararim..." der.Gülümsüyor

PILOT KEYFI

Bütün koltuklar dolu, hava açik, rüzgarsiz. Ama uçak taklalar atiyor, alçalip yükseliyor.
Bir yolcu dayanamayip pilot kabinine girdi. Pilotun kahkahalarla güldügünü görünce kendini tutamadi:
- Yolcular heyecan içinde sallanip duruyor, siz burada keyifle gülüyorsunuz.
- Siz benim neden güldügümü biliyor musunuz?
- Yoo...
- Timarhaneden kaçtigimi ögrendiklerinde suratlarinin ne hale gelecegini düsünüyorum da...

PARDON...

Adam evine telefon açar, telefonu yabanci bir bayan açar. Adam karsidaki sesi duyunca sasirir - "Sen kimsin?" Kiz cevaplar: - "Evin hizmetçisiyim." - "Iyi de bizim hizmetçimiz yok ki!" - "Evin hanimi beni bu sabah ise aldi." - "Ya. Öyle mi? Ben de evin beyiyim. Hanimi cagirir misin?" - "Haniminiz su an yatak odasinda kocasi sandigim bir adamla beraber." Adam sasirir, sinirlenerek, - "Elli bin dolar kazanmak istermisin?" Kiz, - "Tabii ki isterim.Kim istemez..." - "O zaman çekmeçedeki silahi al, yukari çikip o cadi ile o sümsük herifi vur!" Once ayak sesleri duyulur, sonra iki el silah sesi. Hizmetçi telefona geri gelir: - "Öldürdüm efendim, cesetleri ne yapayim?" Adam, - "Cesetleri havuza at." Kadin duraklar: - "Ama burada havuz yok ki?" Adam bir süre düsünür ve cevap verir: - "Orasi 112 43 44 degil mi? - "Hayir!!!!! - "Pardon! Yanlis numarayi aramisim!!!!!"
Sayfa / 27
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa