Duyuru FıkRa KöŞesİ
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 27
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 2021222324 … Sonraki SayfaSon Sayfa

TeMeL 2008-06-29 (20:57)
Zehra Kubat (JuNo)
Zehra Kubat (JuNo)
Temel in dişi ağrıyormuş. Ağrısını gidermek için dişçiye gitmiş...

-Dişçi : ''Ben evde karımın koynuna giriyorum ağrım şıp diye kesiliyor'' demiş.

-Temel: ''Ha şimdu karun evdemidur?''....

Gülüyor
JET SKİ 2008-06-30 (01:34)
Hakan Başkentli (06angaralı06)
Hakan Başkentli (06angaralı06)
ADAMIN BİRİ EŞİYLE BERABER TATİLE GİDİYOR NEYSE SAHİLE İNİP Bİ JET SKİ KİRALIYOR VE AÇILIYOLAR DENİZE BAYAGI AÇILDIKTAN SONRA TENHA Bİ SAHİL KIYISINDA JET SKİ ARIZA YAPIYO ADAM EŞİNE
-HANIM BEN TAMİR ETMEYE ÇALIŞIRKEN SENDE YUKARILARA BAKIVER Bİ TAMİRCİ BULURSAN GETİR DİYOR
KADIN HALİYLE BİKİNİLİ TEPEYİ ÇIKTIKTAN SONRA Bİ KÖY GÖRÜYO KÖYÜN KAHVESİNİN ÖNÜNDE OTURAN İHTİYARA
-AMCA BURALARDA JET SKİ Cİ VARMI DİYOR
YAŞLI AMCA:
-KIZIM SEN KÖYE DOGRU Bİ BAKIVER EGER BULAMAZSAN BİZ AGIR AGIR...
Mr. Green Mr. Green Mr. Green
2008-07-06 (19:27)
Çiğdem Doğru (selam söyle)
Erzurum fıkralarından bir demeç..

1)Erzurumlu kadının kocası ölür.ve ağıt yakmaya başlar:ingilizce bilirdiii,almanca bilirdiii,fıransızca bilirdii,arapça bilirdiii,...... kaynı hemen araya girer:yenge niye yalan söylirsen hiçbirinide bilmirdi.
-i he bilmirdi bilmirdi de gayret edirdi.
(bu olay gerçektir)

2)Bir ramazan günü Erzurumlu olmayan üniversite öğrencilerinden biri, arkadaşları olan bir grubun üniversitede oruç kontrolü yaptığını ve oruç tutmayanlarla dalaştıklarını görür. Dinine bağlı olan genç kendi kendine
-“bunlar dinine bağlı ben bunlarla arkadaşlık yapmaya devam edeyim der.
Ertesi gün bu grubun kaldığı eve gider birde ne görsün sofraya kurulmuş afiyetle yemeklerini yemektedirler. Ramazan günü olması hesabıyla bunlara sorar:
-"siz herkese oruç tutması için baskı yaptığınız halde niye oruç tutmuyorsunuz."
içlerinden biri cevap verir:
-"oğlum biz oruç tutmiriğ, tuttuririğ"

3)Öğretmeni Antalya'da bir okulda orta okul son sınıfta okuyan Erzurumlu bir öğrenciyi kaldırır tahtaya ve sorar:
-Yavrum Erzurum'un bitki örtüsünü anlat bize.
Öğrenci başlar:
-"Canım çıha * Erzurum dokkuz ay gış iki ay yağmur bir ay da yazi görir görmir bidaha gışa dönir."
*Canım çıha : Canım cıksın (Bir acıma duygusu ifadesi)

4)Erzurum'un soyuğ bir memleket olduğuni herkes bilir.Erzurum'un ilçelerinden birisine aşşağıki memleketlerden bir kaymakam gelir.Bu kaymakam bir gün köylerden birine gider.Herkesin halini hatrıni sorarken bir anda kaymakami bi titreme tutar.Tabii köyün yaşlı bir kadını heç tereddütsüz cevabi yapıştırır.
"Vışş kor olaydım gaymağam beg niye ele it kimin titirirsen" demiş.

5)Erzurumlu bir gün sevgilisiyle buluşur.Sevgilisi dadaşa güzel bir kol saati hediye eder.Dadaş nişanlısının bu kibarlığı altındakalmak istemez ve sorar.
''Sen benden ne istersin?''
Kız cevap verir:
''Bene bi tene çiçeg al yeter''
Dadaş yüzünü ekşitir:
''Manyağmısan gız.Amburdan bi çilo elma alim beraber yiyah
müslüman.. 2008-07-06 (19:30)
Erzurum'da ermenilerin olduğu dönemde, kurban bayramı. Erzurumlular kurban kesiyorlar, bunu gören ermeninin biri arkadaşına;

- Ben de kurban kesmek istiyorum, der.

- Olur mu saçmalama. Sen müslüman değilsin, kurbanı niye keseceksin ki? diye karşı çıkar arkadaşı.

Tabi ermeni kararlı, gidip bir inek satın alır ve eline bıçağı alıp ineğin başına gelir. Elindeki bıçakla ineği ve kendini kan revan içinde bırakır ama bir türlü ineğin canı çıkmaz. Bunun üzerine ermeninin arkadaşı yanına gelip;

- Ya bu kadar işkence çekeceğine git şu karşıdaki müslüman kahvesine bir tanesinden rica et gelip kessin, der.

Ermeni elinde bıçak üstü başı kan içinde kahveye girer.

- Bir müslüman arıyorum, der.

Kahve halkından biri korkudan 'Ca..ca..camiye gittiler, burada müslüman yok' der.

Adam camiye gelir ve içeri girip, ' Müslümanlar buradaymış, öyle mi? ' der. Cemaatte çıt yok. Sonunda dayanamayıp arkası dönük olan hocayı gösterirler. Ermeni hocanın karşısına dikilir; 'Burada tek müslüman sensin heralde'. Hoca kanlı bıçağa bakar ve 'Çim? Ben? ... Bene müslüman diyenin celmişini ceşmişini....'
2008-07-07 (17:08)
Yeter Calayir (yeter calayir)
Yeter Calayir (yeter calayir)
aynı gün ve saatte iki kişi vefat etmiş.ahirete girdiklerinde bir nur yüzlü adamla karşılaşırlar.....adam her ikisinede cenneti ve cehennemi izletir.cennetin içinde normal bir yaşam var.her yer yamyeşil ,yayla gibi bir yer.lüxsüz bir hayat.fakat cehennemde deniz kenarında güzel kızlar her tarafr ışıl ışıl.herşey lüx ötesi.
adam sormuş:
-cennet mi yoksa cehennemmi?
biri cennet diğeri cehennem demiş.
sonra bunlar mekanlarına gönderilmiş.
cehenneme yaklaşan ateşin sıcaklığını hissetmeye başlamış.
varınca cehenneme kapılar açılmış.ve adam dönüp yanındaki meleğe sormuş:
hani kızlar ,deniz ,güneş,
melek cevap vermiş:
-onlar reklamlardı şimdi dizi başlıyor
Gülümsüyor
2008-07-08 (00:32)
Zehra Kubat (JuNo)
Zehra Kubat (JuNo)
selam söyle demiş ki:
Erzurum'da ermenilerin olduğu dönemde, kurban bayramı. Erzurumlular kurban kesiyorlar, bunu gören ermeninin biri arkadaşına;

- Ben de kurban kesmek istiyorum, der.

- Olur mu saçmalama. Sen müslüman değilsin, kurbanı niye keseceksin ki? diye karşı çıkar arkadaşı.

Tabi ermeni kararlı, gidip bir inek satın alır ve eline bıçağı alıp ineğin başına gelir. Elindeki bıçakla ineği ve kendini kan revan içinde bırakır ama bir türlü ineğin canı çıkmaz. Bunun üzerine ermeninin arkadaşı yanına gelip;

- Ya bu kadar işkence çekeceğine git şu karşıdaki müslüman kahvesine bir tanesinden rica et gelip kessin, der.

Ermeni elinde bıçak üstü başı kan içinde kahveye girer.

- Bir müslüman arıyorum, der.

Kahve halkından biri korkudan 'Ca..ca..camiye gittiler, burada müslüman yok' der.

Adam camiye gelir ve içeri girip, ' Müslümanlar buradaymış, öyle mi? ' der. Cemaatte çıt yok. Sonunda dayanamayıp arkası dönük olan hocayı gösterirler. Ermeni hocanın karşısına dikilir; 'Burada tek müslüman sensin heralde'. Hoca kanlı bıçağa bakar ve 'Çim? Ben? ... Bene müslüman diyenin celmişini ceşmişini....'

yaa süpersin vallaha ilahi çok güldüm yahu hala da gülüyom o derece Gülüyor eline saglık
2008-07-11 (16:42)
Sezgin Ustabas (sersericapkin)
Sezgin Ustabas (sersericapkin)
Ali Mısır'da okuyan bir öğrenci. Sınavlar bitmiş ve yaz tatiline girecekler.. Babası Ali'ye telefon eder ve sınavların nasıl geçtiğini sorar. Ali de bilmediği halde "çok iyi geçti" der ve bunu üzerine babası onu İstanbul'a işlerinde yardım etmesi için çağırır. Ali gidecektir İstanbul'a ve arkadaşına son olarak şöyle der; "Ahmet sen notlarımı öğrenirsin ve beni ararsın. Eğer telefona babam çıkarsa Muhammed'in Ali'ye selamı var dersin; ben anlarım bir tane zayıfım olduğunu." Ahmet notları öğrenir ve arar. Telefona babası çıkar ve Ahmet şöyle der: - Amcacım Ali'ye söyle ona bütün Ümmed-i Muhammed'in selamı var...
2008-07-13 (16:09)
Hazal Can (yezdann)
Hazal Can (yezdann)
18 yasindaki kiz, annesine iki aydir hastalanamadigini soyler.
>
>
> Annesi, cok tedirgin olur ve eczaneye bir hamilelik testi almaya gider ve sonuclar kizin hamile oldugunu gosterir.
>
>
> Anne cildirmistir, bagirir cagirir ve 'bunu yapan hangi domuz, bilmek istiyorum' der.
>
>
> Kiz telefon acar ve yarim saat icinde bir Ferrari evin onunde durur, icinden hafif kirlasmis saclari ve
>
> cok pahali bir elbisenin icinde manyak yakisikli bir iner ve kapidan iceri girer.
>
>
> Anne baba ve kizla beraber otururlar.
>
>
> Adam, ' Kizimiz durumu anlatti' der 'kisisel durumumdan Dolayi kizinizla evlenemem.' der,
>
>
> 'Ancak tum sorumlulugu aliyorum' der.
>
>
> Eger bir kiz cocugu dogarsa ;
>
>
> -Annesine bir ev, bir Yazlik villa ve 1 milyon dolarlik bir banka hesabi,
>
>
> Eger bir erkek cocuk olursa;
-Birkac fabrika ve bir milyon dolarlik bir hesap,

> Eger ikiz dogarsa;

> -Her ikisine de 500 bin dolarlik hesap ve birer fabrika verecegim,' der.
> 'Ancak dusuk olursa....'
O zamana kadar sessizce bekleyen baba Elini dostca adamin omzuna koyar.

> Ve ' O zaman tekrar denersiniz evladim ' der.

Mr. Green
:) 2008-07-13 (22:01)
Hazal Can (yezdann)
Hazal Can (yezdann)
Ünlü diş hekimi Sam ve eşi 50. evlilik yıldönümlerini kutluyorlardı.
Sam birden eşine bir soru sordu :
-"Sevgilim, bu elli yıl içinde beni hiç aldattın mı?"
-"O da nerden çıktı?" diye sinirlendi eşi, cevabı öğrenmek istemezsin herhalde" dedi. -"İsterim" dedi Sam. "Lütfen anlat."

-"Madem öğrenmek istiyorsun, evet, seni üç kez aldattım diye cevap verdi eşi.
-"Kimlerdi bunlar?" diye sordu Sam.

-"İlki" diye anlatmaya başladı eşi "hani sen 30 yaşındaydın ve kendi kliniğini kurmak istiyordun da hiçbir banka sana kredi açmıyordu.Sonra bir banka müdürü eve geldi; hiçbir şey sormadan tüm kağıtları imzaladı ve sen en modern aletlerle kliniğini açabildin..."

-"Canım benim. Benim için kendini feda ettin demek. Benim sevgili karıcığım" dedi Sam.

"Peki ikincisi?

" -Hani 50 yaşında kalp krizi geçirmiştin ya, kritik bir by-pass ameliyatı olman gerekiyordu, hiçbir doktor o cesareti gösteremiyordu. Her an ölebilirdin. Dr. Halery onca yoldan kalktı geldi, ameliyatını yaptı. Sen hayata döndün" dedi eşi.

-"Ah benim sevgili karım. Hayatımı kurtarmak için kendini bir kez daha feda ettin, öyle mi Peki üçüncü aldatışın?

" -"Hatırlıyor musun, yıllar önce diş hekimleri odası başkanı olmak istemiştin de 247 oy eksikti...'
- OHAAAAA....!!!
2008-07-19 (14:38)
Cansu Yılmaz (cannnsuuu)
Cansu Yılmaz (cannnsuuu)
filin biri karınca yuvasına basar.tüm karıncalar çok sinirlenir.içlerinden biri filin tepesine doğru tırmanmaya baslar.sonra birara gözgöze gelirler ve asık olurlar.fil karıncayı babasından ister fakat baba vermez derken karınca file kacar.baba karınca eline bir tüfek alır vefile doğrultur.tam vuracakkenkarınca filin önüne gecer.dur baba der arkamdaki file acımıyorsan karnımdaki file acı Gülümsüyor Gülümsüyor
Sayfa / 27
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 2021222324 … Sonraki SayfaSon Sayfa