Mesaj Panosu

HUKUKÇU ARKADAŞLAR Bİ BAKIVERİN LÜÜÜÜTFEEEEN!!!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
HUKUKÇU ARKADAŞLAR Bİ BAKIVERİN LÜÜÜÜTFEEEEN!!! 2007-08-09 (12:58)
summer dream
Bayan
summer dream
Zimbabwe
Arkadaşlar şu sorularımı cevaplandırırsanız çooooooook büyük sevaba girceksiniz:

[*][/*]İdari hakimlik sınavında şansımı denemek istiyorum ama nasıl çalışmam gerekiyo. Gözlerini yuvarlıyor (kanun maddelerini okuyarak mı kitaptan çalışarak mı yoksa her ikisi birden olsa daha mı iyi olur)Vakit kaybı olmayacak bi yöntem ?

[*][/*]soru bankaları va konu anlatımlı kitaplar ne kadar güvenilir.

[*][/*]yoksa prof.lerin kitaplarıylamı hazırlanmak gerekiyo.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.tavsiyelerinizi ve kaynak önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden çok çok çok teşekürler Gülüyor
selamlar 2007-08-28 (15:14)
lawyerertas
Bay
lawyerertas
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
merhabalar summerdream,
idari yargı sınavı için yardım istiyorsunuz sanırım. sınava çalışırken özellikle kanunları okursanız daha iyi olur.profların kitaplarına çalışmanızı tavsiye etmem.
2007-12-19 (21:02)
SRK06
Bay
SRK06
Türkiye, Ankara
eğer İİBF öğrencisiysen farklı mesleklere de yönelmende fayda var zira idari hakim olabilmek için %80 hukuk mezunu %20 ibf mezunu alınacak! Kararın haklılığı tartışılır tabi..
hukukları nasıl çalışacağına gelince kişiye göre değişir çeşitli yöntemleri var anlatırım bi ara Göz kırpıyor
2008-01-09 (22:12)
THEFAHRENHEİT
Bay
THEFAHRENHEİT
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
Çankaya üniv, Ankara üniv. ve Gazi üniversitesinin hukuk profesorlerinin kitapları sınavlara hazırlanırken faydalanabileceğin, gerçekten kaliteli kaynaklar.Bide sadece kitaptan çalışmak yetmiyo soru bankalarındaki konuyla ilgili testlerle destekleyeceksin.Yargı yayınevi ve Gazi Kitabevinin kaynaklarını araştır derim ben.Bidee memurlar.net var tabii çok kaliteli sohbetler oluyo istediğin her sorunun cevabını bulabilirsin.
Biraz geç oldu ama Gülümsüyor
2008-01-19 (22:51)
muratttt
Bay
muratttt
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
vakıt kaybı olmayacak bır yonetmden bahsediyorsun. Bence konu anlatımlı kıtaplar yeterlı olur. Okuldakı bılgıler zaten temel ıcın yeterlı. fazla derıne ınıp prof ların kıtaplarından hazırlanmak agır olabilir.
İdari Hakimlik 2008-02-17 (08:50)
tkyldz
Bay
tkyldz
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
Öncelikle arkadaşıma tavsiyem kendini İdari Hakimliğe değil de KPSS hukuk sorularına hazırlanıyor gibi motive etmen. Gerçekten de İdari Hakimliğe diğer fakülte mezunlarının girmesi zor. Çünkü kontenjan sınırlı. Olur ya hakimlik sınavını geçsen bile mülakatta elenme şansın yüksek. Elendin mi dünyan yıkılmasın, ümidin kaybolmasın. O yüzden çalışırken KPSS'ye hazırlanıyor gibi motive et. Zaten KPSS hukuku hallettin mi idari hakimlik sınavında çıkacak soruların çoğunu halletmiş olursun.

Kitaplar konusunda da Meslek Sınavlarına Hazırlık kitaplarını tavsiye ederim. Profların tuğla gibi kitapları hem vakit kaybına yol açar hem de o kitapların bir kısmı da sanki öğrencilerin o dersten başka dersleri yokmuş ,sanki o öğrenciler o ders hakkında bilgi birikimine sahipmiş gibi hazırlanan kitaplar. O yüzden en iyisi bence bahsettiğim Meslek Sınavlarına Hazırlık kitapları.

Kolay Gelsin

Onur TEKYILDIZ
slm 2008-03-22 (22:25)
nurperi
Bayan
nurperi
Türkiye, Sivas
Cumhuriyet Üniversitesi
merabalar

benimde bir sorum var.Ben belcikada hukuk okucam ama bilmek istiyorum ikinci senemde ankara universitesine yada anadoluya gecebilirmiyim.Mumkunmu bilgisi olan cevaplasin lutttfen Tarafsız
2008-03-22 (22:31)
Eniskaraali
Bay
Eniskaraali
Almanya, Hamburg
Technische Universität Hamburg-Harburg
nurperi demiş ki:
merabalar

benimde bir sorum var.Ben belcikada hukuk okucam ama bilmek istiyorum ikinci senemde ankara universitesine yada anadoluya gecebilirmiyim.Mumkunmu bilgisi olan cevaplasin lutttfen Tarafsız

Üniversiteleri tek tek incele hangisinin bir türk üniversitesiyle değişim programı varsa onu değerlendirirsin.
Değişim programı ile yatay geçiş farklı 2008-03-23 (03:43)
tkyldz
Bay
tkyldz
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
Arkadaş bir ya da iki dönem için Türkiye'ye gelmeyi düşünmüyor. İstediği temelli gelmek. Üniversitesi ile Türk hukuk fakültelerinin Erasmus anlaşmasının olması onun yatay geçiş yapabileceği anlamına gelmez.
Ücretsiz Kayıt Ol