4 yıllık univ bitti yurt dışına gitcem tecil belgesi lazımmış???
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
4 yıllık univ bitti yurt dışına gitcem tecil belgesi lazımmış??? 2007-08-10 (21:43)
Onder Karr (onner)
Onder Karr (onner)
1) mrb 4 yıllık univ bu hafta bitiyo askerlik durumumu nerden ogrenebilirm ??? ayrıca okulumun bilgi işleminden bu durumumu öğrenilebilirmiyim sonuçta onlar tecil ettiriyordu ben okuor iken universitede
2) ingilterede dil okuluna gideceğim vize için askerlik durum belgesi istiyorlar.okulum eger tecilimi bu ekime kadar uzattıysa mesela bu belgeyi koyup vize başvurusu yapabilirmiyim 6 aydan fazla vize için tecilim illa dil okulumun suresini kapsamalımı yoksa atıorum sonra orda ingilterede tecil edebilirmiyim.vize için bir sorun olurmu.
3) her yeni univ. mezunu hiç bir okula kayıt olmadan 1 yıl tecil etme hakkı varmı yoksa bu bir hurafe mi??
4) diyelim illa bir okula kayıt olmalıyız farzedelim ozaman ben ingilterede dil okuluna gitcem tecilimi yaparmısınız diyebilirmiym.dedikten sonra güzel bir tecil belgesi alabilirmiyim.
2007-08-14 (11:53)
Murat Önal (bifist)
Murat Önal (bifist)
dostum askerliğin kendin tecil ettrimen gerekiyo askerlik şubesinden.
maalesef otomatik olarak olmuyo.doktor muayenesinden geçmen üniversite diplomanı falan vermen gerekiyo.
bunun için en yakın askerlik şubesine müracatını yapmalısın geç kalmadan.
ben de senin durmunda olduğum için biliyorum bunları.
kolay gele..
2007-08-19 (13:40)
Mehmet Doğan (mehmedcik)
Mehmet Doğan (mehmedcik)
Üniversite lisans öğrencilerinin tecil işlemlerini yerine getirmekte olup mezuniyetle birlikte durumu askerlik şubene bildiriyor ve görevi sona eriyor.
Bundan sonra yapılacak tecil işlemleri yükümlü olarak tarafından yapılmak gerekiyor. Tecil ile ilgili konularda yakınsa kendi askerlik şubenden ya da başkaca bir askerlik şubesinden en net cevabı alabilirsin.
Yurtdışına çıkışla ilgili olarak daha önce pratiği olan arkadaşlar aydınlatıcı bilgi vereceklerdir.
Kolaylıklar.
bende de aynı sorun var 2007-08-24 (14:16)
Beyti Özgür (RovingBlue)
Beyti Özgür (RovingBlue)
merhabalar..bende bu sene mezun oldum lisanstan ve ingiltereye dil okuluna gidicem eylül sonunda askerlik şubemi aradım bana; onaylı 2 çıktı belgesi ,birkaç fotoğraf ile gelip doktor kontrolünden geçmem gerektiğini söylediler,bunuda 10 eylül den itibaren yapabileceğimi söylediler ...dil okuluna da bu arada 1,5 yıl veriyorlarmış ve en fazla 29 yaşına kadar ..eğer orada master yaparsam bu sürenin 32 yaşına kadar uzatılabileceğini söylediler..saygılar