arkadaşlar malatyadaki cemaat yurtarı nasıl mekan olarak kurallar olarak bilgiye ihtiyacım var acilll yardım edin yaf..
ya millet lütfen ya bilgisi olan varsa aydınlatsın bizi.
gecen aylarda ihlas yurdu ogrencileri yayin evini basip 3kisi bogazladi. kurallar acik
arkadaşım o davanın yurtla ne alakası var.ben yapanları da tanıyorum.dinle imanla alakaları yok.yurt konusuna gelince.hügem dersanesine gidin.size her konuda yardımcı olular.bütün sorularınıza yanıt bulursunuz..
bende malatyada ozel yurtta kaldim ayrica malatyaliyim karaaslan yurdunda kaldim gayet iyi bir yurttu kimse kimseye karismazdi sahibide iyidi mudurler flan iyidi hepsi yok sen alevisin yok kürtsün türksün sünnisin oyle ayrim asla yapmiyorlardi cokta rahattim. ihlas yurdundanda bizim yurda bazi ogrenciler geldi sonra. adamlar sabah namaza kalkmiyor diye rahatsiz ediyorlarmis durmadan bilerek uyandirma olaylari sonra bizim arkadaslar bozagina atlayinca kavga cikmis atmislar yurttan. sebep yurt duzenini bozma. yani bumu duzen? sabahin korunde adam namaza kalkmiyo?
orda kirsal kesimden gelen liseye ortaokula dersaneye giden ogrencileride kendi akillarinca yontemlerince bir guzel yetistiriyorlar zaten.
1 defa değiştirildi
En Son: 2007-10-12 17:34:48
fikrican kardeşim
eminim şu an o bahsetmiş olduğun yurtlarda kalıyorsundur
Çünkü sen aramasan da o arkadaşlar gelip seni bulurlar
selamlar
Sen ciddi ciddi ben namaz kılmak istemiyorum dersen kimse sana zorla kıldıramaz.
Zorla kıldıran olursa üst makamlara şikayet et.
Kimse de seni hor görmez.Ama arada bazı arıza insanlar çıkarkıllık yapan onları da şikayet edersin çok rahatsız olursan.
Eğer çok haylaz ya da huzur bozucu bi tip değilsen rahat rahat geçinirsin çok sıkı kuralları yoktur.
Saygıyı kibarlığı elden bırakmadığın sürece belletmenlerle de iyi geçineceksindir.
Ama tabiki de bazı aksaklıklar olacaktır heryerde olduğu gibi herşeyi kafaya takmazsan heryerde rahat edesin.
Kuralların olduğu bir yer elbette düzensiz kuralsız bir yerden iyidir. İlk başta sana serbest arkadaşlarınla takılmak daha cazip gelebilir.Ama disiplin her zaman daha iyidir.
Ben yıllarca camaat yurtlarında kaldım ve okullarında okudum malatyalı deilim ama istediğin zaman yardımcı olurum bir sorun varsa.
O tip şiddet olaylarıyla gerçek cemaat insanalrının bi alakası yok.
Bazı kendini bilmezler bişeyler yapıyor suçu da malum medya iyi niyetli insanaların üstüne yıkıyor.
malatya da cemaat yurtları fazla sıkı değil zaten arkadaşlar diyo malatya cemaati cok acayip. evler ablasına göre değişiyo bazı ablalar fazla sıkmıyo bazılarıda... malum
5 kurus param olmasa gene orda kalmam