Merhaba Champker,
Aslında sürekli tecil belgesi dediğimiz belge "askerlik durum belgesi"dir. Uygulamada ve artık adı "tecil belgesi" olarak kalmıştır. Aslında askerlik yükümlülüğüne ilişkin durumunu belirten belgesir bu. Dolayısıyla sana verilen askerlik durum belgesi okulun senden istediği tecil belgesinin ta kendisidir.
İkinci sorunun yanıtı da sevindirici... Yasa uyarınca lisans eğitimi yapan tüm askerlik yükümlülerinin erteleme işlemleri üni tarafından resen(kendiliğinden), öğrenciden bir talep beklenmeksizin yapılır. Yani sen 31.10.2007 tarihinden önce okula kayıt yaptırdığın takdirde lisans eğitimi için 29 yaşına kadar üni senin adına erteleme işlemleri ile ilgili yazışmaları askerlik şubenle yapacak ve ertelemeyi sağlayacaktır.
Mehmet
Champker demiş ki:
Açıköğretimde okumuş olduğumdan dolayı her yıl askerliğim tecil ediliyor. Bu sene ÖSS'ye girip Örgün bir öğretime girdim. AOF'yi iptal edeceğim.
Fakat, üniversite ilk kayıtlarında tecil belgesi vermem gerekiyor. Askerlik şubesine uğrayıp durumu anlattım ve bana durum belgesi verdiler. Erteleme bitim tarihi ise "31/10/2007" şeklinde yazıyor.
İlk sorum, bu durum belgesi ile tecil belgesi arasında bir fark var mıdır? Üniversiteye kayıt sırasında bu belgeyi kullanabilir miyim?
İkinci sorum ise ertelemenin bitim tarihi ile ilgili: Bu tarih çok yakın ve AOF tarafından ertelenme işlemine tabii tutuluyor. Fakat ben AOF'yi iptal edeceğimden yeni kayıt olduğum üniversitenin bu işlemi yapması gerekiyor. Yeni kayıt yaptığımdan dolayı bu tecil işlemini (bu yıl için) üniversite kendisi yapacak mıdır?
Kayıt için tek günüm var ve bir sorun yaşamak istemiyorum.
Bu konuda bilginiz varsa ve cevaplarsanız memnun olurum.