Sabit VIZE BASVURUSUNDA ISTENEBILECEK EVRAKLAR!!!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 17
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1314151617 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-02-03 (03:30)
Uur Uur (joesadriabi)
Uur Uur (joesadriabi)
selcuk0101 demiş ki:
Alıntı:
( Resmi sitedeki pdf dosyasında 5 sayfadan oluşan "İKAMET MÜSAADESİ İÇİN DİLEKÇE" ve "Vize Müracaat Formuna Ek" sayfası bulunuyor)

dostum ikamet formu 4 sayfa 2adet çıktı birde beyan 9 sayfa özgürün söylediği gibi birde seyahat sağlık sigortası ek beyanı var ondan 2 tane götürmüştüm 1 tanesi iş görürmü ilk başvuru nedense olumsuz geldi haftaya tekrar başvurucam

olumsuz mu geldi?
hiç bir fikrin yok mu neden olumsuz geldiğine dair ?
ne kadar süre aldı olumsuz haberinin gelmesi başvurudan itibaren?

"seyahat sağlık sigortası ek beyanı" sadece Ankarada başvuracaklar için geçerli ek bir beyan değil mi? Zaten sadece büyükelçilik(Ankara) sitesindeki istenen belgeler arasında var. Konsolosluk (istanbul) Ankara ile aynı belgeleri istemiyor. Bu yüzden bir çok belgeyi götürmek gereksiz oalbiliyor. Bunları bana iks yi arayıp randevu alırken bayan azarlarcasına söyledi.
Bu mantığı çözemedim şu an için.
2008-02-21 (23:36)
Gökçen Kovancı (cuvaldiz)
Gökçen Kovancı (cuvaldiz)
merhaba arkadaşlar
ben 29 subat'a randevu aldım.
en az 1 yıllık pasaport gerekli ibaresi var ya bende gittim 1 yıllık pasaport cıkardım.
ama bugün randevu alma işi esnasında karsıdaki adam bana demesinmi 1 yıllık süre vize veriliş tarihinden itibaren gecerli diye.
valla ben bu konuyu anlayamadım. şimdi ben nerden bilebilirim ki bana verilecek olan vizenin ne zmana verileceğini. 2 gün önce pasaport cıkardık, şimdi git uzat diyolar bana.
gerci yeni cıkarılan bir pasaport hiç kullanılmadan uzatılabilir mi onuda bilmiyorum yaa. deneyecez şansımızı.
bu konuda bilgisi olan varsa benimle paylaşsın nolur.
bu işler kafamı allak bullak etti.
herkese bol şans...
2008-06-20 (15:09)
Tarık Cörüt (tarikcorut)
Tarık Cörüt (tarikcorut)
Merhaba arkadaşlar,
ben de dil kursu vizesi için randevu aldım.
Asıl amacım dil kursu + master idi.
Üniversite diplomamı agustosta alabiliyorum, bu sebeple master için bir üniversiteye başvurmadım. Ayrıca önce dil kursu alıp, sonra master için üniversiteleri orada araştırıp mastera başlamak istiyordum.
Dil kursu + master için başvurmak istediğimi belirttiğimde, üniversiteden kabul belgesi almadan başvuramayacağımı söylediler. Ancak dil kursu için başvurabilirmişim.
Daha sonra dil kursu tamamlandığında da master için tekrar başvuracakmışım.
Her neyse bu o kadar dert değil.
Neyse dil kursu için randevu aldım. Randevu tarihini evraklar tamamlanmaz hemen diye geç bir tarihe almıştım, fakat erken hallettim ve randevuyu erken bir tarihe aldırmak için tekrar konsoloslugu aradım.
Yardımcı olan kişi, işyerimin mi beni dil kursuna gönderdiğini sordu. Hayır, kendim gidiyorum beni işyeri göndermiyor dedim. Burada iki yıldır bir firmada çalışıyorum. Bloke hesap açtırıp para da yatırdım. Kendi ayaklarımın üzerindeyim fakat telefonda senin işin olmaz işyerin göndermiyorsa gibi bir izlenim aldım. Dediğim gibi asıl maksadım master. Fakat master için şuanda başvuru yapamıyorum. Vize çıkarsa, çıkma tarihinden birkaç hafta önce ancak diplomamı alabilecegim.
Sizlerle paylaşmak istedim. Ne yapmam gerek? Olurmu olmazmı benim işim? Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Kolay gelsin.
2008-06-22 (20:39)
Cengiz Kahraman (yolcu54)
arkadasim bence sen diplomanin geldigi tarihe uygun bir vize randevusu alsan daha iyi olur. isyeri ile ugrasma derdi olmaz neden dersen. bende master icin burdayim ama henüz dil kursundayim. senin yapman gereken bence üni diplomasi elinde olacak sekilde randevu gününe git. orada sana sorarlarsa neden almanya ne yapacan orda felan sorularina master yapacam dersin dil kursundan sonra. ben öyle yaptim sahsen.
is yeri felan isin icine girerse tabi onun icin birsey diyemem. öyle gidenler varsa senle paylassinlar. aldigin randevuyuda kafana takma. hicbir sorun olmaz vize icin. ben 3. randevuma gittim. yeniden bir randevu alirsin. 18 ytl en gider o kadar
2008-06-23 (11:45)
Ahmet Nuri (ahmetnr1)
Ahmet Nuri (ahmetnr1)
herkese merhabalar.
bende yeni mezun oldum ve planım dil kursu + master.merak ettiğim konu şu bloke para meselesi ile ilgili.dil kursum 6 ay sürecek.bu nedenle parayı 6 x 585 euro mu yatırmalıyım yoksa bir yıllık yani 7020 (12 x 585) euro olması şart mı?.şimdiden teşekkürler.
ben kıbrıstan başvurucam..... 2008-06-24 (22:37)
Ugur Avsan (turko27)
Ugur Avsan (turko27)
bende erasmusu araştırıyordum ama aratıştırmamayayım artık kıbrısta erasmusa başvurucaktım ama bizim burda kıbrıs üni ögrencileri sınava girmeksizin istedigi bölüme gidebiliyor yani öss felan yok hemden lisede sosyal bölümünden mezun olsa bile benim gibi elektirik mühendisligi okuya biliyor......... Çok mutlu Çok mutlu
2008-06-28 (14:16)
Hakan Hakan (erhanhakan)
Hakan Hakan (erhanhakan)
Merhaba arkadaşlar

almanya'ya master için gitmeyi düşünüyorum. ama anlamadığım bir husus var. şimdi benim lisans diploması'nın bir yerinde türkçe bir yerinde ingilizce yazıyor bilgiler. şimdi ben bunu almanca'ya tercüme ettirdiğimde hem türkçeyi hem ingilizceyi kadın almanca'ya çevirmeyecek mi? böyle olunca diploma'daki bilgiler iki kez yazılmış olmayacak mı? peki bu saçma olmayacak mıGülümsüyor bu durumda olan arkadaşlar varsa lütfen yardımGülümsüyor

bir de başvuru formunu almanca doldurmak zorunda mıyız? ben ingilizce mastera gitmeyi planlıyorum, ve ankara'daki kapı görevlisi bana istediğin dilde doldurabilirsin ikisini de dedi, sorun olmaz dedi. bir bilgisi olan var mı bu konuda?

bir de bana çıkan burs için ayrıca bir kağıt vermediler. yalnızca kabul belgesi var ve bu tek sayfada burs alacağım miktar da yazıyor. ekstradan burs için bir belge olmaması sorun çıkarır mı?

eğer yardım ederseniz vizeyi alabileceğim, lütfen yardım edin:)
2008-06-29 (00:24)
diplomanda ingilizce yazıyorsa çevirmene gerek olmaz sanırım.
Form ile ilgili 2008-07-11 (23:34)
Hakan Hakan (erhanhakan)
Hakan Hakan (erhanhakan)
Merhaba arkadaşlar,

ikamet müsadesi için dilekçe adlı formu dolduruyordum ama aklıma bir kaç şey takıldı.

1.Öncelikle din kısmı zorunlu değil denmiş, acaba yazsak mı yoksa yazmasak mı daha kolay vizeyi alabiliriz? Yoksa nüfus kağıdında yazanı yazmak daha iyi mi olur?

2. Pasaportu veren makam olarak atıyorum Antalya valiliği görünüyor. Fakat ben daha sonra pasaportu başka bir ilçede temdit ettirdim, uzattırdım. Şimdi pasaportu "düzenleyen makam" kısmına antalya mı yazacağım yoksa o ilçeyi mi yazacağım?

3. En arka sayfada ...................................den...........................
..........................................................

diye bir kısım var, oraya ne yazacağımı şaşırdım, bir fikri olan var mı?

teşekkürler
2008-07-13 (14:07)
din kismini kafana takma. yaz korkma müslümanligindan. ayrica böyle seyleri alman makamlar takmazlar. bizim ülkemizde böyle konular maalesef gündem oluyor. pasaportun ön sayfasinda (yanlis yazmis olabilirim) gouverment of antalya yazar onu yazsan yeter. zaten pasaportun gecerliligi 1 yilsa sorun olmaz. en son soruna ben ne yazmistim hatirlayamadim maalesef
Sayfa / 17
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1314151617 Sonraki SayfaSon Sayfa