Sabit VIZE BASVURUSUNDA ISTENEBILECEK EVRAKLAR!!!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 17
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1314151617

2008-07-25 (23:02)
Burak Özarmut (mecengburak)
arkadaşlar ben ruhr uniden computational engineering için kabul aldım,şimdi haftaya pasaportu alacağım inşallah ama vize için tam olarak bulundurmam gereken belgeleri anlayamadım Gözlerini yuvarlıyor okuldan kabul belgem geldi,uni diplomasıda hazır elimde...
öss sonuç belgesine ihtiyacım varmı?
aile nufus kaydı falan denmiş gereklimi?
sağlık sigortası yaptırmak lazımmış bunu ankarada en kolay ve ucuz nerde yaptırabilirim?
ailenin ikametgahının almancaya çevrilmişi falan?

finansman olarak almanyadan bir akrabam davetiye yollayacak ama sanırım maaşının iyi olması lazımmış yani mesela en az ne kadar olsa vize başvurusu riske girmez?

bir tanıdık verpfichtungserklaerung diye bir form alıp onu yollamalı dedi akrabam için...

bu arada yurdu ayarladım ondanda kağıtlarım geldi...

yani nedir ne değildir bu olay Çok üzgün, ağlıyor
2008-07-26 (21:19)
Cengiz Kahraman (yolcu54)
mecengburak demiş ki:
arkadaşlar ben ruhr uniden computational engineering için kabul aldım,şimdi haftaya pasaportu alacağım inşallah ama vize için tam olarak bulundurmam gereken belgeleri anlayamadım Gözlerini yuvarlıyor okuldan kabul belgem geldi,uni diplomasıda hazır elimde...
öss sonuç belgesine ihtiyacım varmı?
aile nufus kaydı falan denmiş gereklimi?
sağlık sigortası yaptırmak lazımmış bunu ankarada en kolay ve ucuz nerde yaptırabilirim?
ailenin ikametgahının almancaya çevrilmişi falan?

finansman olarak almanyadan bir akrabam davetiye yollayacak ama sanırım maaşının iyi olması lazımmış yani mesela en az ne kadar olsa vize başvurusu riske girmez?

bir tanıdık verpfichtungserklaerung diye bir form alıp onu yollamalı dedi akrabam için...

bu arada yurdu ayarladım ondanda kağıtlarım geldi...

yani nedir ne değildir bu olay Çok üzgün, ağlıyor

anladigim kadari ile master icin basvurmussun. hayirli olsun.
öss kagidina ihtiyacin olmaz vize basvurusunda ama ben senin yerinde olsam lise diplomasini ve ösym belgesinide tercüme ettiridim. belki almanyada lazim olur. aile nüfus kayit örnegini ben yaptirmistim. ne olur ne olmasz diye. seyahat saglik sigortasini bir yilligini garanti bankasindan 30€ yaptirabilirsin. galiba en ucuzu orasi. ben daha ucuzunu bulamadim. sigortayi es gecme bence. iks bu belgeyi söylemiyor ama sen onu kesin götür. zaten ingilizceside oldgundan cevirmenede gerek yok.
garantörün almanyadan yada bloke hesapsa ikametgah kagidi cikarmana gerek yok.(ailenin bireylerinin). zaten almanyadan mis garantörün gerek yok bence. kafani takma onu. aylik maas olarak sunu diyorlar genelde sana garantör olacak kisi kendi giderlerinin hepsini cikardiginda gelirinden kalan para 600€ civari olmasi gerekiyor. mesela sosyal yardim aliyorsa tabiki olmaz. bence 2000€ felan olmasi gerekir. tabi bu bir tahmin. eger o belgeyi aldiysa kafani takma. zaten o kagidi aldimi demekki bakabiliyor anlamina gelir. denesin verdilermi sorun yoktur demek.
iyi günler
2008-07-27 (02:47)
valla 1500-2000 euro arası alan bir dayım var birde mühendis kuzenim var ki o da 2000'nin üzerinde alıyordur ama işte aile bağları pek kuvvetli değil Çok üzgün, ağlıyor

bu arada şunu anlamadım garantörün o kağıdı almanyadan alabilmesi içinde orada problem oluyormu yani her isteyene vermiyorlar gibi bir anlam çıkardım doğrumu?

birde bu davetiyeyi ne ile yollasalar en hızlı gelir yani 10-15 gün sürer falan diyorlar tırstım biraz zamanı geçmesin?
2008-07-27 (17:00)
dogru anlam cikarmissin. her önüne gelene o kagidi vermiyorlar. postayla 10 gün icinde geliyor. 2 -3 kere denedim ben. 8 gün felan sürdü benim postalar. ama kargo 5 gün sürmeden gelir yada gider
BEYANNAME YARDIM 2008-07-30 (14:33)
İsaylin Demir (isAylin)
İsaylin Demir (isAylin)
slm arkadaslar
vize randevusunda hazır bulundurmam gerken bellgeler
1. [ ] Müracaat şahsen yapılmak zorunda
2. [ ] 2 adet İkamet Müsadesi vize başvuru formu
3. [ ] 3 adet Biometrik vesikalık resim
4. [ ] 1 adet beyanname
5. [ ] En az 12 ay geçerli Pasaport
6. [ ] Almanyadan, Eğitim Taahütnamesi aslı ve fotokopisi
7. [ ] Seyahat ve Sağlık Sigortası aslı ve fotokopisi
8. [ ] Dil Kursu kayıt belgesi aslı ve iki fotokopisi
9. [ ] Türkiyeden, Diploma / Öğrenci belgesi / Karne aslı ve iki fotokopisi
10. [ ] Vize İşlem ücreti, 60 Euro dur

iyi güzelde 4.madde yane beyanname olayına acıklık getireck bi arkadas warmıdr?
şimdiden tesekurler
=)
2008-07-31 (15:13)
beyanname basvuru formuyla beraber veriliyor. internetten indirdigin belgelerin yada fotokopilerin son sayfasindaki beynname oluyor.
2008-08-18 (17:50)
İpek Sm (ipeksm)
İpek Sm (ipeksm)
Sigortayı garantiden yaptırdım bugün 65€ olmuş. Vizeye başvuranlar ona göre yani..
SeLam 2008-08-20 (21:45)
Hasan Hasan (utkanhasan)
Hasan Hasan (utkanhasan)
arkadaşlar selam acil yardımınıza ihtiyacım var Ben Öss sınavında Kıbrıs turizm ve Otel işLetmeciliğini Kazandım Ama Almanyada okumak istiyorum Ne yapmam gerekıyor Almanyada garantiranörümde var bana yolluycak davetiye ama tercuman burosu 1500 euor istiyor ve hannoverde bir dil kursu 245 euro istiyor aylık ne yapmam lazım kendim halledemezmiyim bu işleri ???
İsteyen ekleyebilir uttkan@hotmail.com
2008-10-09 (18:19)
Ahmet Goktan (samsa)
Ahmet Goktan (samsa)
arkadaslar vize basvurusu sırasında alman uni kabul yada teyit belgesi gerekli mi?
onsuzda gitsek bisey olurmu?
2008-10-16 (00:21)
Kitty Kitty (kitty26)
Kitty Kitty (kitty26)
ahmet arkadaşım bende dün başvuru yaptım ...dil kursu ve sonrasında master yapıcam dedim.teyit belgesi yada kabul belgesi istemediler.sadece ilgilendiğim ve gitmeyi düşündüğüm okulun internetten çıktısını koydum ben bu okulla ilgileniyorum diye..sen pozitif olmaya ve onları gerçekten okumaya gittiğine inandır yeter
Sayfa / 17
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1314151617