Sabit VIZE BASVURUSUNDA ISTENEBILECEK EVRAKLAR!!!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 23
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

VIZE BASVURUSUNDA ISTENEBILECEK EVRAKLAR!!! 2007-08-24 (21:56)
Özgür Schen (oezguer)
Özgür Schen (oezguer)
merhaba arkadaslar...
burda yazan evraklarin bazilari sizden istenmeyebilir ama belli olmuyor iste kimden ne istenecegi o yuzden hepsini yaziyorum. iks ye gelirsek, sehre gore farkli evrakta getirmeniz gerektigi soylenebilir.

1- pasaport( en az bir yil gecerli)

2- 3adet biometrik resim(dikkat edin her biometrik cektirdiginiz resmi kabul etmeyebilirler. bu 3resimden tekini pasaporta ataclayin)

3- 2adet vize basvuru formu(almanca doldulmasi gerek. biometrik resimleri formlardaki gerekli yerlere yapistirin)

4- lise yada uni diplomasi

5- öss sonuc, ösys yerlesti belgesi, ögrenci belgesi yada transkript(hangilerini temin edebilirseniz goturun)

6- vukuatli nufus kayit ornegi

7- ikametkah senedi (sizinki annenizinki babanizinki)

8- askerlik tecil belgesi

9- sabika kaydi

10- saglik sigortasi (reklam gibi olmasin ama garati sigortada(garanti bankasi) yillik 31€ yapiyolar bu sigortayla almanyada vizemi bile uzattim ama yinede buraya gelince buraninkinden yaptirin cunku trdekileri pek kabul etmiyolar basiniz agirmasin saglik bu ne olur ne olmaz gerci bende 3aydir yaptircam sozde yaptiramadim bir turlu Gülümsüyor )

11- garantör yada bloke hesap evraklari (bloke hesap deutsch bank yada trden fortis bankta yapan arkadaslarda vardi ama deutsche bank en saglami

12- hesap cuzdanlariniz (varsa)

13- kira kontrati yada eviniz sizinse bunu gosteren belgeler veya adiniza kayitli olan mal mülk ne varsa iste...

14- iyi niyet mektubu (yazmadim ama yazanlar var. iste su planlarim var almanya soyle guze egitimi soyle kaliteli vs vs)

15- pasaportunuzda gozukmeyen daha onceki yurtdisina cikislariniza ait vizeler( soyleki mesela eskiden kucuklere vize yoktu annenizin pasapotuna kayitli olarak yurt disina ciktiysaniz annenizin pasaportunuda goturun) yada eski pasaportlariniz baska ulke vizeleri vs vs ne varsa iste...

16- dil kursu kayit, para yatirildi makbuzu( bazi kurslar ek kagitta yolluyo konsolos kolaylik saglasin diye tam bilmiyorum ama ilk olarak en az 2kur odeyin sorun olmasin zaten kursunuzda soyler)

17- varsa almanyadaki uniden kabul belgesi yada teyit belgesi (teyit belgesi: basvurunuz isleme alininca size gelen kagit yani basvurunz degerlendiriliyor yaziyor isteyin uniden gonderirler. ayrica suna dikkat edin teyit belgesiyle kosmayin konsolosa cunku belki red alirsiniz uniden konsolos bu teyit belgelerini arastiriyor mu bilmiyorum ne olur ne olmaz saglam yapin isinizi)bana red geldi o yuzden konsolosta unilere gidince basvurcam dedim Gülümsüyor

18- turkce olan butun kagitlarin almanca tercumeleri( noter tastigine gerek yok)

19- butun evraklarin 2ser fotokopisi

20- konsolosa giderken orjinal belgeleri ayri fotokopileri ayri koyun. vize basvuru formunun arasina fotokopileri yerlestirin. hani 2vize basvuru formu varya diger formun arasinada diger 2.fotokpileri yerlestirin. orjinali iceri vermeyin sorarsa gosterin. (bu fotokopilerin teki almanyada kalacak yer olarak gosterdiginiz yerin bagli oldugu yabancilar dairesine gidiyor)

21- ups ucretini yatirmayi unutmayin. (ben ups ile almak istemiyorum gelip kendim alirim gibi gereksiz tartismalara girmeyin konsolosta)

not: burda yazan butun evraklar tabiki sizden istenmeyebilir. ama yinede yazdim ne olur ne olmaz. (mesela sadece dil vizesine basvuranlarin almanyadan uni kabulune ihtiyaci olmadigi gibi...). eksik yazdiklarimda olabilir.

not2: ucak bileti alirken malum tek gelis alacaksiniz uzun sureli kalacaginiz icin. bazi uyanik bilet satan yerler gumrukte sorun olacagini soyleyip size donus biletide aldirmak isteyebilir alin sonra ileri tarihe atarsiniz gibilerinden! hepsi hikaye!!!....

not3: yurt disi cikis harci 15ytl.

not4: harcsiz pasaport olayi:

ÖĞRENCİ MEŞRUHATLI PASAPORT ALMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ;
Yurt dışına bilimsel, sosyal, kültürel ve spor etkinliklerine katılmak veya eğitim amacıyla yurt dışına çıkış yapan üniversite öğretim elamanları ile öğretmenler ve öğrencilerin yurt dışına çıkışlarında; Üniversite öğretim elemanları ve öğrencileri yurt dışına çıkışları için üniversitelerinin onayları ve yurt dışında kalacakları tarihleri ile ilgili yazıyı üniversitelerinden alacaklardır. Milli Eğitim Bakanlığından ayrıca bir yazı almalarına gerek kalmayacaktır. Üniversite öğretim elemanları ve örencileri haricindeki diğer öğrenim için gidecek öğretmen ve öğrencilere verilecek öğrenci meşruhatlı (harçsız) pasaport almak isteyenlerin Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğrenim Genel Müdürlüğü veya Dış İlişkiler Daire Başkanlığından alacakları belge ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların Avrupa Birliği Eğitim Programları ve diğer uluslar arası eğitim projeleri çerçevesinde yurt dışına çıkacak öğrencileri valilik onayı ile veya ÖSYM sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan yurt dışındaki üniversitelerde öğrenim için gideceklerin kayıt yaptırdıklarına dair belge veya ÖSS sonuç belgesinin aslı ile, ÖSYM sınavına göre öğrenci almayan üniversitelerin gönderecekleri okula kabul edildiklerine dair davet mektubu ile KKTC deki üniversitelere ÖSYM tarafından yerleştirilmeyip özel yetenek sınavı ile öğrenim görmeye hak kazanan veya öğrenim gören öğrencilerin özel yetenek sınavını kazandıklarına dair belge, KKTC deki üniversitelerinden aldıkları öğrenci belgesi veya üniversitelerinden çekilen ve Türkiye'deki irtibat bürolarınca onaylanan fax ile, Milli Eğitim Bakanlğına bağlı Endüstriyel Teknik okul ve kurumlarında öğrenci olanlar Valilik makamının onayı ile ÖĞRENCİ MEŞRUHATLI (harçsız) pasaport alabilirler.

bkz. http://www.iem.gov.tr/iem/?m=2&s=17

hepinize kolay gelsin arkadaslar...
2007-08-24 (23:26)
Cengiz Kahraman (yolcu54)
Cengiz Kahraman (yolcu54)
teşekkürler kardeş. bu işe yeni soyunanlar ve ekisğini bilmeyenler için çok faydalı olmuş
slm 2007-08-25 (01:00)
Caner Can (caner06)
Caner Can (caner06)
oss kazandi belgesinin , uni diplomasinin veya lise diplomasininin noter tasdigi de isteniyordu
2007-08-25 (01:11)
Okan Karaarslan (oqqan)
Okan Karaarslan (oqqan)
hayır. Şart olmadığına bizzat yaşayarak şahit oldum vize başvurusunda. Şart değil. Belki üni başvurusunda gerekli olabilir.
2007-08-25 (09:56)
Son Perde (son_perde)
Son Perde (son_perde)
Arkadaslar bu konuyu sabitliyorum..bunun gibi bir kac önemli konuyu daha zamanla sabitleyecegim...lütfen baslik acmadan önce bu konulardan yararlanalim..
gereksiz basliklar silinecektir..amacimiz sizlerin gerekli bilgilere daha kolayca ulasmanizi saglamak ancak devamli baslik acarak önemli konularin arkalara kaymasina neden oluyoruz...
bu nedenle forumdaki kirliligi önlemek adina önemli konulari iceren basliklari sabitleme karari aldim..
bu konudaki önerilerinizi bana özel mesajla iletebilirsiniz..
hepinize iyi paylasimlar..
TEŞEKKÜRLER 2007-08-28 (13:55)
Kadir Gürel (1 on 1)
Kadir Gürel (1 on 1)
Allah razı olsun vallahi süper olmuş oezguer kardeş..hem yeni üye olanlar için hemde acaba bi eksik var mı diye telaşlanan bizler için güzel bir başlık olmuş....
2007-08-29 (00:15)
Onur Keskin (Onsn55)
Onur Keskin (Onsn55)
Allah ne muradin varsa versin Allah Ragzi Olsun Arkadasim.Super bi konu acmissin.Biz konulari okuya okuya biseyler ogrenmeye calistik.Bu dokuman sayesinde ozellikle bilgisi olmayan yeni basvuracak arkadaslara cok yardimi dokuncak.Cok Tesekkurler Özgür.
3 soru. 2007-08-29 (10:46)
Uy Yu (narnianboy)
Uy Yu (narnianboy)
Merhaba!
Emeg'n icin sagol! Birkac sorum olacak:

1. Biometrik fotograflarin gecerli olup olmadigini nasil anlayacagim peki? Ben dun cektirdim sadece kafam cikti oylemi olacak.

2. Pasaport fotokopisi Renklimi olaak renksiz mi olacak?

3. Basvuru formunda Almanyada kalacak adresi soruyor ama benimki daha belli degil. Universite yurtlarinin adresini verdim buna ne dersiniz?

Saygilarimla,
bloke hesap açtırdıktan sonra kalıcak yer göstermek zorunda mıyız? 2007-08-29 (13:05)
Fulda Bardakcı (fulyabayrak)
Fulda Bardakcı (fulyabayrak)
arkadaşlar ben bloke hesap açtırmaya karar verdim,teyzemlerde kalıcam ama onlar garanti belgesi göndermeyecek.peki bu durumda kalıcak yer olarak onların adresini yazabilir miyim?yada ne yapmalıyım?
2007-08-29 (13:45)
Özgür Schen (oezguer)
Özgür Schen (oezguer)
link:
http://www.istanbul.diplo.de/Vertretung/istanbul/tr/04/Visa__Merkblaetter/Visaabteilung__UB.html

Dilekçe Başvuruları Hakkında „Genel Bilgi” Notu

Vize Ücretleri Hakkında Bilgi

IKS Firması Üzerinden Dilekçe Başvuruları ve Randevu Sistemi Hakkında Bilgi

Vize Dilekçe Başvuruları Hakkında Bilgi

Seyahat ve Sağlık Sigortası Yapan Kurumlar Listesi

Ticari Vize Amaçlı Dilekçe Başvuruları Hakkında Bilgi

Sözleşmeli İnşaat İşçisi Amaçlı Dilekçe Başvuruları Hakkında Bilgi

Turistik /Ziyaretçi Amaçlı Dilekçe Başvuruları Hakkında Bilgi

AB veya AES Ülkeleri (Avrupa Ekonomik Sahası) Vatandaşlarının Aile Bireylerine Ait Ziyaret Amaçlı Başvuruları Hakkında Bilgi

Transit Amaçlı Dilekçe Başvuruları Hakkında Bilgi

Schengen Ülkerinde Kalış Süresini Belgeleyen Bilgi Formu ve Beyanname

TIR Şoförü Vizesine İlişkin Dilekçe Başvuruları Hakkında Bilgi Notu

Kültürel Faaliyetlere Katılım Amaçlı Vize Amaçlı Dilekçe Başvuruları Hakkında Bilgi

Öğrenci Gruplarının Almanya Gezileri İle İlgili Dilekçe Başvuruları Hakkında Bilgi

Üniversite Öğrencileri / Üniversite Öğrenci Adayları Dilekçe Başvuruları Hakkında Bilgi

Yoğun Dil Kursu Eğitimi Amaçlı Dilekçe Başvuruları Hakkında Bilgi

Çalışma Amaçlı Vize Dilekçe Başvuruları Hakkında Bilgi

Erasmus-Öğrencileri ve Bursiyerler için Bilgi Notu

Au Pair Amaçlı Vize Dilekçe Başvuruları Hakkında Bilgi

Staj Amaçlı Dilekçe Başvuruları Hakkında Bilgi

Yurtdışında okuyanlara okudukları eğitim dalı ile bağlantılı Almanya'da staj imkanlarının sunulması hakkında bilgi

Öğrenim ve Geçim Masraflarının Karşılanması ile ilgili Bilgi Notu

Aile Birleşimi / Evlilik Amaçlı Dilekçe Başvuruları Hakkında Bilgi

Almanya’da bulunan eşle aile birleşimi yapacak kişilerde aranan basit düzeyde Almanca bilgisinin kanıtlanmasına ilişkin bilgi notu

Çocukların Aileleriyle Birleşimi Amaçlı Başvuruları Hakkında Bilgi

Pasaport Kaybı ve Oturma Müsaadesi Uzatımı Amaçlı Dilekçe Başvuruları Hakkında Bilgi

Almanya'ya Geri Dönüş Amaçlı Dilekçe Başvuruları Hakkında Bilgi
--------------------------------------------------------------------------------

Vize Başvuru Formları
Uyarı: Formları izleyebilmeniz ve çıktı alabilmeniz için Acrobat Reader'e ihtiyaç duymaktasınız. Eğer Acrobat Reader yüklenmemişse, şimdi yüklemelisiniz.

Ticari Vize Müracaatları için başvuru formu
Kısa süreli (3 aydan az) Turistik, Kültürel Faaliyetler yada Dil Kursu vizesi için başvuru formu
Çalışma amaçlı, Aile birleşimi, Evlilik, Geri Dönüş ve uzun süreli Eğitim ile Dil Kursu vizesi için başvuru formu
--------------------------------------------------------------------------------

Biometrik Vesikalık Resim Hakkında Bilgi
Pasaport ve vize etiketlerinin taklit edilmesini önlemek ve pasaport sahiplerine ait kimlik kontrollerinin kolaylaştırılması amacıyla vize müracaatları esnasında sadece biometrik özellik taşıyan vesikalıkları kabul edildiğini ve istenilen kriterlere uymayan vesikalık resim ekinde yapılan müracaatların kabul edilmediğine dikkatinizi çekmek isteriz.

Vize Müracaatçıları İçin Biometrik Vesikalık Resim Hakkında Bilgi
Biometrik vesikalık fotoğraf çekimi ile ilgili eğitim, şablon, poster ve teknik döküman için
Örnek Fotoraf Tablosu

Kırmızı, yeşil ve gri pasaport sahiplerinin dikkatine
Türk vatandaşlarının Almanya Federal Cumhuriyeti`ne giriş yapabilmeşleri için vize almaları gerekmektedir. Bunun için ise şahsen Almanya`nın kendileri için yetkili yurt dışı temsilciliğine başvurmalıdırlar.

Yalnızca Diplomatik (kırmızı), Hizmet (gri) ve Hususi (yeşil) pasaport sahipleri azami 90 günü geçmemek kaydıyla Almanya`da vizesiz bulunabilirler. Bu durum Almanya`da çalışma amacı olmayanlar için geçerlidir.
Sayfa / 23
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa