Merhaba arkadaşlar Aksaray Üniversitesinin mühendislik fakültesi ilk mezunlarından biri olarak hertürlü sorularınıza yardımcı olmak isterim.
Aksaray görüldüğü gibi korkunç bi yer değildir ancak büyük şehirlerden gelen arkadaşların alışması biraz süre alabilir.
Burs konusuna gelince Aksaray'da ilk yıl sonunda belirli sayıda başarılı olabilen öğrencilere üniversite tarafından cuzii miktarda burs veriliyodu ancak şimdi nedir durum bilmiyorum. Bunun haricinde burs için Aksaray'da heveslenmeyin derim. Daha önce belediye veriyodu ancak bi kaç sene evvel onuda kaldırdılar. Siz yinede kendi bulunduğunuz şehirlerin belediye v.b. vakıflarını araştırın derim burs için.
Yatay geçiş konusuna gelince Aksaray'a gelen öğrencilerin hemen hemen hepsinin kafasındaki düşünce ilk sene yatay geçiş yapmak olmadı ikinci sene ise üniversite sınavına tekrar girerek kurtulmaktır ancak malesef her iki düşüncede genelde hayal olarak kalmaktadır. Sonrasında bu düşünce yerini okulumu zamanında bir an önce bitirip kurtuluyum halini almaktadır ki burada uzun süre kalıp arkadaşlıklar edindikçe burayı sevmeye başlanır ve bu heveste çabucak unutulur.
Aksaray'lı ve Aksaray Üni. mezunu olarak söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Sevgilerle...
azlem
Türkiye, Aksaray
Aksaray Üniversitesi
yatay geçiş meçiş yok 4 sene burdayım.darısı başıma 4 yıl çabuk geçer inşllh
hamim
Türkiye, Aksaray
Aksaray Üniversitesi
arkadaşlar bakıyorum aksaray hakkında atmışınız madem o kadar sevmediniz neden orda okuyorsunuz anlamdım?bende aksaray mezunuyum ve aksaraylıyım işletme mezunuyum ama şimdi polisim.ve yanımda eğitim mezunları birsürü.önemli olan kendinizi yetiştirmek aksaray güzeldir tabi sen efendi olduğun sürece güzeldir
okul diyorsanız çok güzel küçük olmasınından faydalanın unutmayın çok değerli hocalar vardır