Forumu epeyidir takip ediyorum, en sonunda bir danışmanlık şirketi aracılığı ile başvurumu yaptım, beklemedeyim...
Ben lisans egitimimi Hacettepe Universitesinde tamamladim. Master icin V.Teknik Un. basvurdum, M.I.S. bakalim insallah kabul görür...
Forumu okumak icimi epeyi bi karartti, karartan bolumler; 1-)Adaptasyon, 2-)Turklerin imaji, 3-) Dil sorunu, 4-) Kısıtlı maddi imkanlar,...
1-)Adaptasyon, bu sorun yasi kucuk olan ve gelenk gorenek soku yasayanlara mahsus... Yasam tarzi ile alakali buluyorum bir de birikim. (Beni hic ama hic ilgilendirmiyor

)
2-)Turklerin imaji, hehee dunyanin neresinde iyi ki... sosyal hayata kabul sizin kalitenize bagli kanimca, yasam tarzin batili gibi ise sorun yok, resmi islemlerde sıkıntı cekeceksiniz, cekecem bu uzucu
3-) Dil sorunu, yatkinlikla ilgisi var... Ingilizceniz varsa cok cok zorluycani sanmiyorum, iyi bir incilizcem var ve Almanca ogranmekten korkmuyorum..
4-) Kısıtlı maddi imkanlar, benim imkanlarim sizlerinkinden cok daha kisitli olacak, bunu biliyorum

Hatta ilk yilimdan sonra kendi ayaklarim ustunde durmak zorunda kalacam
a) Çalisma imkani, liseyi bitirmis bir kimsenin gecim saglayacak bir is bulması zor skill=0 fakat uni. mezunu olmanin belki bir avantaji olur diye dusunuyorum ve buna guveniyorum. Ben is bulabilecegimi tahmin ediyorum ama calisma ve okul beni zorlayacak bunu da biliyorum...
Bunlar su anlik evdeki hesaplar olarak gozukuyor, carsiya tutmayabilir
Arkadaslar bence en onemli sey sinirlarinizi bilmeniz, ne kadar yuku kaldırabileceginiz ile alakali bir is bu bir de deneyemlerinizle ilgili birsey. Cevremde bircok kisi yurt dısina egitime cikti, kimileri tamalayamadi (ki bunlardan biri abim

) kimileri de cok basarili olup gittikleri ulkelerde kaldi. Bunlardan biri liseden sinif arkadasim, A.B.D. de ac kaldi resmen ama tirmaladi, secenegi yoktu

Benim de baska secenegim yok. Trimalamak zorundayim, okul bitti, Turkiye sartlari cok berbat, cok surundum, inaniyorum ki basima gelebilecek en kotu durum tTurkeye deki su anki halim olacaktir.
Ben kararimi verdim, hem okul hem is... her ikisini de birden goturecem her ne pahasina olursa olsun...
Gitmeyi dusunen maddi zorluklar ceken tum lisans mezunlarina tavsiyem birikimlerini (skill de dahil) ve kisiliklerini iyi tartsınlar ve biraz pozitif olsunlar, benim icin karar vermek cok zor oldu, binlerce kez dusundum tarttim ve gitmeye karar verdim...
Herkese hayat okulunda basariler...