Mesaj Panosu

Sabit Vize görüşmeleri bu başlıkta toplanıyor!!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /54Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2007-09-06 (17:39)
1 on 1
Bay
1 on 1
Almanya, Kiel
Renovatio öncelikle hayırlı olsun,bence kafana hiç takma zaten italyadan vize almışsın bu güzel bir avantaj..ayrıca yolcu nunda dediği gibi "keşke" kelimesini gidip-gelme açısından söylemiştir..hadi başarılar,sıkma canını

Alıntı:

inşallah renovatio sende, yolcu54 kaderşte, 1on1 da alacaksınız vizeleri. bu ara oqqan kardeşin vizesini bekliyoruz bakalım.

cemcim iyi dileklerin için saol..sanada iyi uçuşlar Çok mutlu
2007-09-06 (18:03)
Renovatio
Bay
Renovatio
Almanya, Köln
Universität zu Köln
saolun arkadaslar ama insan ister istemez takiyor kafaya.1 saat evel DAAD i aradim.dil kursu vizeleri icn konsoloslugun bakis acisi nasildir diye bana dedilerki almanyaya nicin gittigin onemli almanca ogrenmek icinn gidenlere sorun cikabiliyor yani konsolosluk diyormuski niye almancayi trde ogrenmiyorsun filan.arkadaslar size bir kere daha soylicem benim gorusmemdeki bayan galiba bana yardimci olmak icin elinden geleni yapti cunku bayan kendisi bana dediki sen almancayi egitimin icin istiyorsun dime dedi bende evet dedim ve oyle not aldi yani almanca ogrenip egitimine devam edicek diye bayan istese oyle yazmayabilirdi sadece almanca ogrenmek istiyo diyede yazabilirdi ama kendisi sanki boyle yazmanin daha iyi olucakmis gibi kendi cevapladi.ama hala kafam karisik ve moralim bozuk simdi isin yoksa bide bekle babam bekle.
ben bu vize yolunda darbe yiyebilirim.kalan saglar bizimdir...oqqaaannnn hadi kardesim su senin guzel haberlerini alalim bari moralimiz yerine gelsin.
2007-09-06 (18:30)
oqqan
Bay
oqqan
Almanya, Augsburg
Universität Augsburg
Renovatio once hayirlisi olsun dilegimle girişimi yapayım yazıya. Sen görüşmede iken ben aradım konsolosluğu ama açan olmadı Çok mutlu Senin kadar karamsar değilim hatta çok iyimserim görüşmenden. Birincisi okuldan öğrencimizdir yazısı ile transkriptlerini götürdün. Ogrenci olduğun belli. İkincisi kadın sana: ''vizen halka devam ediyor iyi, bu bizim için onemli'' demiş. Bence bu olumlu bakman için fazlasıyla yeterli. Almanya'da da işlerin normalden hızlı yürüyeceğinden(!) benden once vizeyi alabileceğini bile düşünüyorum. Çünkü ben bu sabah aradım konsolosluğu ve daha onay gelmemiş dedi kadın. Daha onayım gelecek de vizeyi basacaklar. Tabii çıkarsa...Olme eşşeğim olme. 31. gün bitti.

Bu arada son_perde tek başlık altına almışsın ama benim vizem çıkarsa eğer ben o sevinçle koca koca ''OLEEY ÇIKTI'' diye bir başlık açarım herhalde. Silersen başlığı, Avusturya'ya gelirken bebeğe bir çift ayakkabı getirmem bak ına göre Çok mutlu

Yok ya herhalde getiririm yine ben ona kıyamam (: Çok tatlı be, maşallah.
2007-09-06 (21:32)
son_perde
Bay
son_perde
Avusturya, Niederösterreich
oqqan demiş ki:

Bu arada son_perde tek başlık altına almışsın ama benim vizem çıkarsa eğer ben o sevinçle koca koca ''OLEEY ÇIKTI'' diye bir başlık açarım herhalde. Silersen başlığı, Avusturya'ya gelirken bebeğe bir çift ayakkabı getirmem bak ına göre Çok mutlu

Yok ya herhalde getiririm yine ben ona kıyamam (: Çok tatlı be, maşallah.

kardes farkettiysen senin basligida kilitledim.. Gülümsüyor ..yok bizde öyle torpil filan ama sen al vizeni biz "oqqan da vize aldi, ne olacak bu almanya nin hali" diye sabit bir baslik acariz senin icin Çok mutlu Çok mutlu ..
bende vize stresini yasadim gerci ben sabah verdim evraklari, aksam aldim ama sonucta yasadik iste o stresi Çok mutlu o yüzden sizleri cok iyi anliyorum..
hele ki almanya gibi kasacak yer arayan bir ülkeden vize beklemek dahada zor bir is o yüzden simdiden bütün arkadaslar en basta bol bol sabir diliyorum..
cünkü sabir size bu asamada en cok lazim olacak seydir..sabirli olunmadigi zaman acaleyle yapilacak isler veya acele verilen kararlar bütün isleri arapsacina döndürebilir..
bu baglamda bende forumda islerin hizlanmasi adina bütün vizeyle alakali konularin bu baslikta toplanmasini yegledim..
cünkü acilan basliklar bir müddet sonra arka sayfalara kayiyor ama vizede basinizdan gecenler burada yer alirsa yeni basvuracak arkadaslara yol gösterme konusunda yardimci olabilecegi kanaatindeyim...
simdiden bütün arkadaslara vize maratonunda basarilar diliyorum..
insallah hayalleriniz hayal olmaktan cikar ve gercege dönüsür Göz kırpıyor
2007-09-06 (22:22)
oqqan
Bay
oqqan
Almanya, Augsburg
Universität Augsburg
Forum, yazarlar kaale alınmadan değiştirildiğinde daha yeni moderator olmuştun ve yalakalık yapmadan yazarların yanında olman ile, yöneticilerin ne büyük hata yaptığını moderatör sıfatı ile söylemenle forumda kalmamın en büyük nedeni oldun. Bundan sonra beni 'yer'sen bile tüm başlıklarının arkasındayım (:

Ekleme: Geçen Avusturya'da eğitim başlığına göz attım. 6 ay bekleyen birini gördüm. Oranın da Almanya'dan eksik kalır bir yanı yok gibi.
Selamlar! 2007-09-07 (09:20)
narnianboy
Bay
narnianboy
Türkiye, İstanbul
Benim acip daha anlamli takibati icin hep oraya ayni konu uzerinde yazdigim konu heralde silinmis. Herneyse konuyu bir araya toplamak istediginiz icin buraya yaziyim dedim.

Arkadaslar, Agustos sonu vize basvurusunda bulunup olmadik nedenden dolayi 2,3 gun sonra red almistim. Simdi tekrardan basvuracagim. Yanliz alabildigim en erken vize gorusme tarihi 25 eylul. Ayrica universite kabul belgemde okul kayit tarihi 4,5 Ekim diyor. Ve programin web sitesinde dersleri takip etmek zorunlulugu yoktur diyor. Simdi, vaktinde vize almis bir arkadasim diyorki ; konsolosluk vize basvurusunu kayit tarihinden en az 3 hafta once yapilmasi gerektiriyor. Hatta o da ilk gorusmesinde bu nedenle red almis.

>> O zaman benim okuldan 4,5 Ekimden gec tarihte kayit yaptirabilme durumumun olup olmadigini sormam lazim. Bu durum mumkunmu sizce?

>> Eger evet dese belge istemem lazim, alabilirmiyim, bu belgenin adi varmi? Orn: "Bu cocuk 31 Ekime kadar kayit yaptirabilir" gibisinden.

>> Ayni yerde tekrar basvuru yapacagimdan, ilk basvurumu onlar red ettiklerinden, yukaridaki sart aranirmi? Yani sen 3 hafta once basvurmaliydin derlermi? Nasil olsa ben basvurdum amam redi ceken onlar!

>> Konsoloslukta vizeyi hizlandirmak icin almanya yabancilar polisini arayabilecegimi soylediler. Bu mumkunmu, yapan varmi?

Tesekurler hepinize, BOL SANSLAR!
2007-09-11 (17:19)
qwqwqwrt
Bay
qwqwqwrt
Türkiye, İstanbul
İstanbul Teknik Üniversitesi
Herkese merhaba arkadaşlari yazılarınızı okudum, umarım hepiniz vizelerini alır ve almanyaya gidersiniz. Ben de İAESTE ile almanyaya staja gideceğim önümüzdeki ay başında kısmetse. Bazı sorularım olacak bilgili arkadaşlara.

1- 1 ekim stajımın başlangıç tarihi. Öğrenci pasaportu için bugün gittim emniyete, ama saat geç olduğundan yarın sabah gitcem. Pasaport için gerekli belgelerim tamam, kontrol ettirdim emniyette. 1 gün içinde çıkıyormuş pasaport idye okudum, peki 1 ekime kadar vizem yetişir mi sizce? Daha uçak biletini falan da ayarlamadım.

2- Uçak biletini vize çıktıktan sonra mı ayarlamalıyım? yoksa şimdiden ayırttırıp bikaç gün ileri geri alma yapabilir miyim? Bir de hangi havayolu şirketini tavsiye edersiniz?

Sorularıma yanıterenlere çok teşekkür ederim. İlk defa yutdışına çıkacağım için bilgisizim bu konularda:( İnşallah herkesin istediği gibi olur arkadaşlar.Cevaplarınızı bekliyorum
2007-09-11 (17:52)
oezguer
Bay
oezguer
Almanya, Essen
1ekime yetismez biletini vizen ciktiginda cunku her ertelediginde para vermen gerek. ucuzluk bakimindan ogerturtur,germanwings,ltu
2007-09-11 (20:57)
qwqwqwrt
Bay
qwqwqwrt
Türkiye, İstanbul
oezguer demiş ki:
1ekime yetismez biletini vizen ciktiginda cunku her ertelediginde para vermen gerek. ucuzluk bakimindan ogerturtur,germanwings,ltu

cevap için teşekkürler.herkese kolay gelsin.
2007-09-12 (00:14)
qwqwqwrt
Bay
qwqwqwrt
Türkiye, İstanbul
Ben birşey daha soracaktım. Vize için 9 euro bankaya yatırılıp randevu alındığını ya da şahsen giderek randevu alındığını okumuştum. Hangisi daha kısa sürede ve sıkıntısız oluyor?Hangisini tavsiye edersiniz? Teşekkürler.

Sayfa /54Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol