Mesaj Panosu

Sabit Vize görüşmeleri bu başlıkta toplanıyor!!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /54Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 4950515253 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-06-12 (21:36)
mcumali6
Bay
mcumali6
Türkiye, İstanbul
Marmara Üniversitesi
evet onu diyorum en az masrafla vize alıp orada ortamı ayarlayıp daha sonra bunu uzatabiliriz depğil mi?
2008-06-13 (22:41)
omier
Bay
omier
Almanya, Kaiserslautern
Technische Universität Kaiserslautern
hocam iste buraya gelmen icin zaten sana turkiyeden oturum vermiyolar, vize veriyolar.. daha sonra buraya gelip onu oturuma donusturuyosun ama buraya dikkat!! bana dil kursu soyle bise dedi, oturum almak icin gidecegin zaman en fazla 3 ay verirler, sansliysan 6 verirler demisti.. yani sadece dil kursu okuyanlar icin bu gecerli.. benim bi universiteden teyit gibi bise vardi, kadin onu gordu 1 senelik verdi.. ogrenci olarak kalacagini somut olarak kanitlayabilirsen uzun uzun oturum verirler.. ama sadece dil icin 3 ay oturum verirler.. 3 aydan 3 aya uzatirsin.. ama almanyada bi yerde gecerli olan kural diger yerlerde de olmuo, degisiyo yani... sansina..
2008-06-13 (22:41)
omier
Bay
omier
Almanya, Kaiserslautern
hocam iste buraya gelmen icin zaten sana turkiyeden oturum vermiyolar, vize veriyolar.. daha sonra buraya gelip onu oturuma donusturuyosun ama buraya dikkat!! bana dil kursu soyle bise dedi, oturum almak icin gidecegin zaman en fazla 3 ay verirler, sansliysan 6 verirler demisti.. yani sadece dil kursu okuyanlar icin bu gecerli.. benim bi universiteden teyit gibi bise vardi, kadin onu gordu 1 senelik verdi.. ogrenci olarak kalacagini somut olarak kanitlayabilirsen uzun uzun oturum verirler.. ama sadece dil icin 3 ay oturum verirler.. 3 aydan 3 aya uzatirsin.. ama almanyada bi yerde gecerli olan kural diger yerlerde de olmuo, degisiyo yani... sansina..
merhaba 2008-06-15 (13:25)
mcumali6
Bay
mcumali6
Türkiye, İstanbul
Marmara Üniversitesi
merhaba;

işte ben almanyaya vize aldığım takdirde ne kadar masrafım olur.ytl bazında 1000 ytl mesala..

selamlar

cumali
2008-06-15 (13:29)
omier
Bay
omier
Almanya, Kaiserslautern
ben gelmeden once deutsche banktan bloke hesap actirmistim.. aylik 585€ limitim var ... yani bundan fazla para cekemiyorum.. adamlar bi ogrencinin harciyacagi deger olarak bunu uygun gormusler... ama eger kalacak yer sorunun yoksa bu paradan 300 350 € arasi bi fiyat dus kalan para harciyacagin paradir.. en cok para barinmaya gidio... gunde 5 euro harcasan aylik 150 euro yapr
hadi bunu 200 e tamamla.. tabi biraz tutumlu bi insansan bu dedigim gecerli bazi gun oluo cok harciyosun ...
ögrenci vizesi genel 2008-06-16 (23:35)
katustriz
Bay
katustriz
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
Merhaba,

soru 1: Ögrenci vizesi basvurusu 1 ekimde baslayacak kis sömestrine yetismesi icin ideal olarak ne zaman yapilmali?

soru 2: "DSH 3" sonucu vize basvurusunu etkiler mi?

soru 3: Basvurunun yapildigina ait ünilerden yollanacak olan teyit belgesinin fonksiyonu vize görüsmelerinde tam olarak nedir? Böyle bir belge olmasada, basvuruyu aldiklarini bildirdikleri E-Posta bu belge yerine gecer mi? Üniversiteye basvurduktan sonraki cevap bekleme asamasinda vize görüsmeleri nasil gercelesiyor?
2008-06-17 (09:48)
elitrophia
Bay
elitrophia
Türkiye, Adana
Adana Fen Lisesi
arkadaslar merhaba.ben 27 mayista dil kursu icin basvuruda bulundum..dil kursum 30 haziranda basliyor gorusmedeki bayan pasaportumun o tarihten once teslim edilecegini soyledi.ben daha once de dil kursu icn basvuruda bulunmustum ve red cevabi gelmisti 12 gunde.simdi basvurali 3 hafta oldu sizce bu vize vereceklerine bir isaret mi yoksa yogunluktan kaynakli bir gecikme mi? ayrica pasaportumun durumu hakkinda konsolosluktan bilgi alma imkani var mi? konsoloslugu surekli aramama ragmen bir turlu cevap veren cikmiyor.
Merhaba, vize görüşmesi hakkında 2008-06-22 (21:16)
erhanhakan
Bayan
erhanhakan
Türkiye, Denizli
Denizli Kazım Kaynak Lisesi
Merhaba arkadaşlar,

Eylül'ün sonunda başlamak üzere Almanya'da bir üniversiteye ingilizce eğitim veren bir master programına kabul aldım. aklıma malum bir sürü şey takılıyor. Öncelikle burs kazandım (600 euronun üstünde aylık).

Bir kaç sorum olacaktı arkadaşlar,

şimdi ben pasaportu meb'e başvurup beleşe getirmeye çalışıyorum. bildiğim kadarıyla öyle bir hakkımız var yani y.dışında okurken pasaport harçlarını onlar ödüyor. tabii aynı zamanda askerlik işlerini falan da hallediyorlar ki, izne rahat rahat gelebilelim. neyse arkadaşlar, ben şimdi diplomayı haziranın son günlerinde alıp hemen pasaporta başvuracağım. 5 günü bulur pasaport. ve almanya büyükelçiliğinden gün almak için 5 temmuz nasıl sizce? yani eylülün sonunda açılan okuluma yetişir miyim?

ikincisi almancam az, ama bölüm ingilizce olduğu için büyükelçilikteki ablalar sorun çıkartır mı senin almancan az diye?

üçüncüsü, şimdi ben başka ülkelerden de kabul aldım ama burs verdikleri için buraya gidiyorum. bunu sizce niyet mektubumda ve görüşmede belirtsem avantaj mı olur yoksa dezavantaj mı?

son olarak da ben geçen sene almanya'ya bu kazandığım üniversitenin bulunduğu şehre gitmiştim zaten. şimdi bu ablalar, benim oraya geçen sene gittiğimi duyarlarsa sorun çıkarırlar mı, senin almanya'ya bir takıntın var diyerek?

bir de sana red versem naparsın derseler, ben de tr de bu bölümü okurum veya başka ülkelere başvururum desem, güzel cevap olur mu, başka güzel cevap bilen arkadaş varsa yazsın lütfen, fena tırsıyorum.

arkadaşlar biraz uzun oldu ama cevap verirseniz eminim bir çok kişi yararlanacak cevaplarınızdan. sağolun varolun...
2008-07-04 (12:55)
CihanUcar25
Bay
CihanUcar25
Almanya, Essen
Universität Duisburg-Essen
Bugün tam 41 gün oldu vizeye gireli.Baya bi eksik belge istediler. En son 20 gün önce eksik evrakalrıda tamamladım. 9 temmuz tarihinde dil kursum başlayacak fakat hala olumlu veya olumsuz bir yanıt alamadım. Bugün dayanamadım artık telefon ettim vize bölümününe telefonda azarlamadıkları kalmıştı onuda yaptılar sağolsunlar ama boğazıma kadar gelmiş demek sinir bende patladım. Budefada bana dosyanızda henüz birşey görünmüyor dilekçe yazın dediler bana. Napayım sizce herkes farklı birşey söylüyor fakslasammı bahsedilen dilekçeyi yoksa pazartesiye kadar beklesemmi?
2008-07-04 (15:25)
caqlaryavuz
Bay
caqlaryavuz
Almanya, Dortmund
Universität Dortmund
Bu isin zaten pesini biraqmazsinda , ben gene diyim bu isin pesini biraqma eksik evreklarini keske vize gorusmesine giderken tam goturseydin daha temiz olurdu bole biraz ugrasman gerekiyo , ama oLsun senin evrakLarin tamsa bi probLem cikmasi gereqmiyo , dedikleri dilekceyi bence hemen yaz faxLa bekLemek senin aleyhine bu vize isinde , eger burasi evraklarin tam diyip olay baska bisey diyolarsa aLmanya dan biyerlerde onay bekliyodur eger böle diyolarsa almanyadaki yabancilar dairesini arattir demiyorum ki sana surekli bu isLe iLgiLen ama elin koLun bagLi durma duranLari taniyorum bisey yapmaq gerektigi akLina geLmese 1 yiL vizeyi bekLiyceq .. KoLay geLsin ..

Sayfa /54Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 4950515253 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol