Mesaj Panosu

alman dili ve edebiyati
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /212 Sonraki SayfaSon Sayfa

alman dili ve edebiyati 2007-09-17 (19:12)
caner06
Bay
caner06
Almanya, Duisburg
merhaba ben yaklasik 1 bucuk yildir almanyada dil kursu goruyorum

alman dili ve edebiyatinda okumak icin yapmam gerekenler gecmem gereken asamalar nelerdir arkadaslar bilgiler icin tesekkurler simdi
2007-09-18 (09:04)
elf pygmeé
Bayan
elf pygmeé
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
walla ben bu sene kazandım alman dilini.bildiğim kadarıyla yardım edeyim.bende almanyadan geldim ama bana bi faydası olmadı.çünkü durum şöyleymiş:eğer liseden almanyadan mezun olursan YÖSe (yabancıuyruklu öğrenci sınavı) girip rahatça geldiğin ülkenin diline girebiliyosun hatta öğretmenlik bile olabiliyo.ama lise diploman yabancı ülkeden olcak.ama liseden burda mezun olursan öss vede yds ye girip kazanmak zorundaymışsın.ben liseden burda mezun olduğum için (maalesef!)öss ve yds ye girdim.eğer almancan iyiyse yds ye almancadan girersin zor olmaz senin için.össyide iyi yaparsan hiç sorun kalmaz.yanımıza gelirsin.umarım yardımcı olmuşumdur.bekliyoruz dil tarih almancaya.
burda informatik okuycaktim 2007-09-18 (10:01)
caner06
Bay
caner06
Almanya, Duisburg
ama bu aralar her an ger donus yapabilirim ama iste sorun ben 2004 den beri herseyi unuttum oss ye nasil giricem onu bilmiyorum Üzgün kendime guvenebilsem bilgilerime guvenebilsem hemen gelicem de pek bi istenilen puan ne duzeyde yardimlarin tessekurler birde Gülümsüyor
2007-09-18 (13:49)
elf pygmeé
Bayan
elf pygmeé
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
türkiyeye geldiğinde öss ve yds başvuruları başlayınca herhangi bi liseden form alıcaksın.dolduracaksın.ve bankaya parayı yatırıp dekontunu alacaksın.sonra yine herhangi bi liseden randevu alacaksın.randevuya doldurulmuş form ve dekontla ve nüfus cüzdanınla gideceksin.orda görevli gerekli işlemi yapacak.resmin falan çekilecek internet ortamında başvurun yapılacak.sen sadece bilgilerin doğrumu diye doldurduğun formdan kontrol etceksin.sonra ev adresine sınav giriş kimliklerin gönderilecek.onları alıp sınava girceksin.ayrıntı bilgiler başvuru klavuzunda vardır.formu alırken verirler.burası bukadar.alman dili ve edebiyatı için puan çok uçuk değil mesela bizim bölümün taban puanı 315 miş bu sene.ama öğretmenliği bilemicem.bide şöle bi durum var ben liseden yabancı dil alanı mezunuyum.sanırım yabancı dil alanı olmayanlar için alan dışı tercih oluyo yabancı dil bölümleri yani bayağı puan düşüyo girmek imkansız gibi oluyo.yani eşit ağırlık sayısal yada sözelsen yabancı dil alanından mezun değilsen 0.3lük puanın alınıyo ki buda tam bi rezalet.meslek liselerinin uğradığı katsayı engeli yani.geçilmiyo.mesela bizde yabancı dil mezunları eşit ağırlık sayısal yada sözel bölümleri tercih edemiyoruz.sadece yabancı dil yazabiliyoruz.ve bide bazı ortak alanlar var onları.eğer yabancı dil alanı mezunuysan gerisi kolay.ben ingilizce mezunuydum oyüzden yds ye ingilizceden girmek zorunda kaldım.buda önemli bazı okullar ingilizce fransızca ve almanca bölümlere sadece o dilden sınava girenleri alıyor.mesela ben ingilizceden sınava girdiğim için sakarya üninin almancasını tercih edemezdim çünkü sadece almancadan sınava girenleri alıyodu.bu şekilde yani.öğretmenlik bölümleri çoğu okulda aynı sanırım kendi dilinden sınava girenleri alıyo.ama ankara üni ingilizceden girenleride alıyomuş almancaya gördükki.saten dil ve edebiyatlarda pek sorun olmuyo.herhangi bi dilden girmek yetiyo çoğu okulda.ya aslında bayağı prosedür var.yabancı dil alanı mezunuysan yds den 100 soruda 85 öss dende birinci bölümden toplamda en fazla 10 yanlış yapsan zannımca çok rahat girersin.öss de zaten sadece birinci bölüm zorunlu bize.ondada türkçe,tarih,coğrafya,felesefe,matematik var bide kimya fizik biyoloji var ama fazla puan getirmiyo yaparsan bikaç puan kazanırsın okadar.ama matematik çok önemli oldu bu senelerde çünkü diğer bölümleri bütün dilciler yapıyo herkes matematikte takılıyo onuda yapabilenler seçiliyo işte böylece.ama matematiktede 30 soruda bi 15-20 yapmak üni yolunu açabilir.şöle söyleyim bunun önemini: bi arkadaşımla aşağı yukarı aynı netleri yaptık diğer bölümlerde ama ben 19 net mat yaptım o 4 net yaptı.ve ben ankara üni almancadayım ama o istanbul üni yunancada.onun türkçeside biraz düşüktü ama mat bu senelerde harbi iyi puan oynatıyo.umarım yardımcı olmuştur bu bilgiler. karışık olmasın diye uğraştım ama inşallah gayet açıktır.yinede sormak istediğin bişe warsa yardım ederim.
2007-09-18 (13:57)
elf pygmeé
Bayan
elf pygmeé
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
offf destan gibi olmuş. ya biraz uzun ama. umarım faydam dokunur.
gayet acik olmus 2007-09-18 (13:57)
caner06
Bay
caner06
Almanya, Duisburg
tesskur ederim anlasilan benim icin imkansiz yapsam yapsam fizigi matematigi yaparim digerlerinden net bile cikarbailcegimi sanmiyorum Gülümsüyor anlasilan almanyada devam edicez yada tr ye gelip allah yolumuz acik etsin diyip askere gitcez
2007-09-18 (14:07)
elf pygmeé
Bayan
elf pygmeé
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
ya öle hemen vazgeçme.biz ne imkansızlar gördük.bu ülkede herşey imkansız.belki bi yolu vardır.sonuçta almanyadasın orda bi üniye başlasan buraya geçiş yaparsın. almanyadaki bi çok üninin burda dekliği var.ben araştırmıştım belki almanyaya gideriz geri diye.geçiş oluyo yani.mesela dortmund ,geothe,frankfurt ünileri falan hepsi kabul görüyo bu konuda.sen ordan bi araştır.bu iyi bi ihtimal.
burda 2007-09-18 (14:25)
caner06
Bay
caner06
Almanya, Duisburg
simdi benim karmasik burdaki isler o yuzden burda unilere basliyamiyorum birturlu dil kurslari yuzunden zamanim daraldi iyice bilmiyorum bakalim ne olcak
2007-09-18 (14:31)
elf pygmeé
Bayan
elf pygmeé
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
bilg. müh. niye yapmıyosun. eğer ille almanca diyosan az bişe oku geçiş yapamazsan yös le gelirsin sadece dil sınavı.kolay olur senin için. yabancı vatandaşsan tabi.çift vatandaşlıkta olur. sen işlerini düzenle vakit ayır hallet şunu gel. herkes bişe sanıyo ama almanya euro dan sonra battı.bizim oturduğumuz şehirde -en azından onu iyi biliyorum- hayat zordu.kalmadı bi zevki almanyanın.sanayileşmeside tamamlandı artık işde fazla yok.yani taşı toprağı altın değil.gel vatanımıza en güzel yer bura.bende hiç istememiştim dönmeyi ama şimdiki halini görünce almanyanın iyiki dönmüşüz diyorum.
2008-02-23 (00:07)
Magnolie
Bayan
Magnolie
Türkiye, İstanbul
Marmara Üniversitesi
selam Elif alman dili ile ilgili yazını okudum bende ing den gireceğim bu sene ama almancada istiyorum yalnız hani üniversiteler almancadan alıyo bilmiyorum mesela marmara 222 li bişi kesin almancadan alıyordur istanbul ise 317 lerde oda ingilizceden die bir kanı var herkeste bunu nasıl araştırabilirim yani almancadan alan yerleri ?

Sayfa /212 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol