Londra da Bisiklet Kullanımı Hakkında Ne düşünüyorsunuz?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa

Londra da Bisiklet Kullanımı Hakkında Ne düşünüyorsunuz? 2007-09-20 (08:19)
Şefika Soyisim (daylight35)
Merhaba Arkadaşlar,
Londrada ulaşım metro,otobüs,tren vasıtası ile yapılabilmekte ancak bir de bisiklet seçeneğimiz var.Çünkü yanlış bilmiyorsam londrada özel olarak ayrılmış alanlar var bisiklet için (bisiklet yolları) Gumtree yi incelediğime görede kullanılmış bisikletler o kadar da pahalı değil mesela zone 2 den zone 1 e bir haftalık oyster kart fiyatına bisiklet bile var.Orada olan arkadaşlardan bu konuya bir açıklık getirmelerini rica ediyorum
Oraya Gelince bisiklet kullanabilir miyiz?Kullanan var mı?
Şimdiden Teşekkürler...
2007-09-20 (14:35)
Ahmet Veli (ahmetveli)
Ahmet Veli (ahmetveli)
iyi arastirmissin! yazdiklarinin hepsi dogru! kulanabilirsin! ozellikle bisiklet kullananlar sabah ve aksam is saatlerinde cok yogun. ama ozel bisiklet yollari almanya daki kadar fazla degil! bu yollarin sayisini artirmaya calisiyorlarmis gibi bir duyum aldim! ama kullanmak isteyen kullaniyor merak etme!
2007-09-20 (15:50)
Merhabalar Arkadaşlar,
ahmetveli cevap için teşekkürler en azından bisikleti seven arkadaşlar yada ulaşıma daha az para ödemek isteyen arkadaşlar(bunlar arasında bende varım) bu yolu kullanabilir dur bakalım ben oraya gidince deneyeceğim bu olayı ayrıntıları yazarım.
2007-09-21 (00:08)
Taşkın Kahya (takis)
Taşkın Kahya (takis)
hem dönerkende satarsın bisikleti kelepir fiyatına, zarar etmezsin Gülümsüyor
2007-09-21 (02:21)
A. Emre Yuksel (Londoner)
Soruyu soran arkadasima tesekkur ediyorum. Forumda her soru guzel ve cevaplanmaya deger, ama bazi sorular daha da orijinal bence..Mesela bu onlardan biri.Bize de bir iki kelime bir sey yazmak duser..

Londra, bisikletle ulasimin yaygin oldugu bir sehirdir. Bisikletler, motorlu araclar gibi ulasim araci sayilir.Bunun dogal sonucu olarak da bisikletler, cogu zaman, motorlu vasitalarla ayni yolu kullanirlar. Bazen de yolun kenarinda bisikletler icin ayrilmis yesil renkli bisiklet seritleri vardir. Fakat bisiklet seritleri ile motorlu vasitalarin kullandigi kisim, cogu zaman, bir kaldirim tasi ile birbirinden ayrilmamistir. Ancak istisnaen bisiklet seritlerinin motorlu vasitalarin giremeyecegi sekilde bir duvarla ayrildigini da gormekteyiz (Mesela British Museum ve University of London civari)

Trafik isaretleri de Londra yi bir bisiklet sehri yapmaya yetecek kadar coktur Londra da..Trafik isaretlerinin coklugu, bisikletlerin uymalari gereken kurallarin oldugunu hatirlatir. Mesela kaldirimda bisiklete binmek yasaktir, cezasi £80 dur.(Bugunlerde maalesef pek cok bisikletli yeterince onemsemiyor bu kurali. kac kere tehlikeli sekilde kaldirimda bisiklete binenler gordum, halen de gormekteyim. Iyi ki de gordum, yoksa kaldirimda cignenmistim.Buranin da civisi cikmaya baslamis galiba Gülümsüyor)

Simdi yazimizin geri kalan bolumlerinde Londra da bisikletle ulasimin avantajlarindan ve dezavantajlarindan bahsedelim:

Once Avantajlari:
Londra da bisiklet kullanimi genel olarak zevklidir, ozellikle tarihi ve turistik degeri olan yerlerde bisiklete binmek ayri bir zevktir. Zira Londra duz bir araziye kurulmus oldugundan yorucu yokuslar bir kac yer haric neredeyse bulunmaz (Archway den Highgate ve Muswell Hill tarafina giden yol ender yokuslardan biridir. Sahsen o yokusu bisikletle cikmis birisi olarak suruculeri bu konuda uyariyorum Gülümsüyor )

Eger her gun bisiklet kullanirsaniz, ulasima hic para vermezsiniz. Bisiklet almak (ozellikle ikinci el) kolay ve ucuz oldugundan bisikletin parasini toplu tasimaya para vermeyerek bir kac hafta icinde rahatlikla cikarabilirsiniz.

Genel olarak daha saglikli bir ulasim yoludur. Genel olarak diyorum; cunku araclarin egzos dumanlarina yakin olmak pek de hos olmuyor. Bu sebeple maske kullanimi elzem gibi gorunuyor. (O zaman da uzayli yaratiklar gibi gorunme ihtimaliniz yuksek tabii Gülümsüyor Bu sakincasi haric, bisikletle ulasim bizim zinde kalmamizi saglar.

Size bagimsizlik duygusu verir. Kendi arabaniz varmis gibi istediginiz yere pedala basip gidersiniz.

Londra Belediyesi bisikletle ulasimi ozendirmek icin elinden geleni yapmaktadir. Bisiklet yollarini ve bisikletler icin guvenli olan kestirme yollari gosteren cok sayida harita ve yol levhalari mevcuttur.

Bisiklet ile ulasim, bazen otobus ile ulasimdan daha suratli olmaktadir.

Bisikletler icin ayrilmis ozel park yerleri vardir.

Simdi de dezavantajlarina bir bakalim:

Bisikletler her ne kadar motorlu araclar gibi birer vasita kabul edilmislerse de, bazen dikkatsiz ve saygisiz suruculer bisikletliler icin buyuk tehlike teskil etmektedirler. Maalesef, gorelim veya gormeyelim, her gun bisiklet kazalari olmaktadir. Gurbete dil ogrenmeye gelip, bir de is bulup calismak zorundayken hic istemeyecegimiz sey, bir kazada- Allah Korusun- yaralanip isinden gucunden ve de okulundan uzak kalmaktir. Bu sebeple eger bisiklet tercih edilecekse, mutlaka kask kullanilmasini, ve bisikletin aksesuar bakimindan tam tekmil olmasini siddetle tavsiye ederim (ayna, lamba, parlak renkli serit ve isaretler)

Bisiklet ve "Bisiklet parcasi hirsizligi" bu sehirde pek cok insanin gecim kaynagidir. Bu kisiler, tum bisikleti calmaya muktedir olamazlarsa, bisikletin on tekerini, selesini veya diger parcalarini cok kisa bir surede ustalikla sokup goturerek eve yaya donmenize sebep olmaktadirlar Gülümsüyor On tekeri calinmis bisikletinize on teker aramak, okeye dorduncu bulmaktan daha zordur. Gülümsüyor Bu sebeple, mutlaka iki tekeri de kilitleyin, koltugunuzu da mumkunse yaninizda goturun, yoksa eve donerken bisikletinizi ayakta surmek zorunda kalirsiniz..Gülümsüyor Bilmem anlatabildim mi? Gülümsüyor

Sonuc olarak; Eger cok dikkatli olacaksaniz,
Londra nin trafik duzenine alismis iseniz, (artik karsidan karsiya gecerken ters tarafa bakmiyorsaniz)
Guvenliginiz icin tum tedbirleri alacaksaniz (kask vs)
Sportmen bir ruhunuz varsa
Trafik isiklarinda beklemekten sıkılmayacaksanız,
O zaman bisiklet sizin icin cazip olabilir.Aksi takdirde tavsiye etmem, cunku "olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi" misali, kaza gecirme ihtimaliniz olabilir.

Ilgilenenler icin soyleyeyeim, en uygun fiyatla ikinci el bisiklet bulabileceginiz yer bana gore, Liverpool Street station yakinindaki Brick Lane Market tir. Ben orada £35 a satilan bir bisikleti Cinli arkadasimin pazarlik gucu sayesinde £32.50 ye almistim. Orasi yedek parca acisindan da iyidir, mesela bisikletimin on tekeri calindiginda yine oradan bulmustum Gülümsüyor Ama sunu da soyleyeyim, orada satilan mallarin calinti olma ihtimali de vardir, bu sebeple belki icinize sinmeyebilir, benden hatirlatmasi..

Bu yazidan ilham alip Londra da bisiklet turu yapmak isteyen olursa yeni bir baslik acariz, ucuncu bulusmamizi da oyle yapariz belki belli mi olur? Göz kırpıyor

Emre
londinium.edu@hotmail.com
"Bir munasip zamanda, bisiklete binelim London da" Gülümsüyor
2007-09-21 (11:14)
Fuat Şahinler (IlikeThis)
Fuat Şahinler (IlikeThis)
birde buranin devamli yagis alan bir sehir oldugunu unutmayalim buda bisiklet kullananlar icin cok zorluk yaratmaktadir.emre arkadasimiz cok iyi aciklamis zati herseyi Gülümsüyor
2007-09-21 (11:16)
Merhabalar Arkadaşlar,
Londoner uzun ve açıklayıcı yazın için teşekkürler o zaman oraya gidince bir süre trafiği ve ortamı gözlemledikten sonra böyle bir olaya girişmek daha güzel ve güvenli olacak sanırsam. Tabiki sağlık,güvenlik üst düzeyde biz international öğrenciler için..
Teşekkürler Tekrardan.
2007-09-21 (22:06)
Murat Akkoc (London Bus)
Murat Akkoc (London Bus)
bu konuyu acan arkadasa ve genis bi aciklama yaparak, bizleri yeteri kadar bilgilendiren sevgili londonore tesekkur ederiz.

munasip bi zamanda londrada bisiklete binelim Gülümsüyor Gülümsüyor
London Bus
2007-09-24 (20:26)
Erkan Pars (erkank4)
Erkan Pars (erkank4)
daylight35 bu işi biliyor.nerede ne zamn ve şekilde sorular sorulacağını öğrettin valla bize...Gülümsüyor rastgele
2007-09-27 (18:54)
Tam da, "artik bu konuya son noktayi koyduk, artik baska yazilacak bir sey kalmadi " derken, bugun su meshur TNT dergisinde bir ilan gordum:

CYCLE COURIERS NEEDED! (Bisikletli kuryelere ihtiyac vardir)

Fakat maalesef bu ise muracaat etmek icin telefon numarasini almadim. Üzgün

Bu dergi bedava bir dergi ve mesela Charing Cross Tren istasyonunun ve Angel underground istasyonunun onundeki kirmizi kutulardan temin edilebilir.

Umarim bir-iki arkadasimiza buradan bir is imkani cikar.

Emre
londinium.edu@hotmail.com
"bir munasip zamanda, bulusalim london da" Gülümsüyor
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa