SLM ARKADAŞLAR BEN AÖF 2 YILIK BİTİRDİM ŞİMDİ 3. SINIF OKUYORUM OKULUMU ALMANYADA OKUMAK İSTİYORUM BUNUN İÇİN NE YAPMAM GEREKİYOR. YADA SADECE DİL KURSUA GİDİP OKULU BİTİRDEKDEN SONRA MASTER YAPADABİLİRİM. BUNUN İÇİN DE KIŞIN ALMANYA YA GİDİP ALMANCA DİL KURSU GÖRMEK İSTİYORUM . BEN BURDA ALMANCA DİL KURSUNA GİTTİM 6 KUR BU BANA ORDA FAYDA SAĞLARMI YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM HEM ÜNİ. İÇİN HEMDE SADECE DİL KURSU İÇİN.
Arkadaşlar merhaba, benim vize alabilirsem(2 ekime randevu aldım konsolosluktan), en yakın zamanda Leipzig yakınlarındaki Halle'ye gitmem gerek. Sizce hangi havayoluyla nasıl gdersem en ucuz ve mantıklı olur? Mesela münih ya da berline kadar uçakla gidip ordan trenle gitme ihtimalim nasıl olur? Gidebilir miyim, olursa ne kadar sürer yaklaşık?Yoksa direk Leipzig'e aktarmalı da olsa uçak bileti alıp öyle mi gideyim? Açıkçası ilk defa yurtdışına çıkacağım için pek fazla bilgim yok ulaşım hakkında. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.Hepinize kolay gelsin.
qwqwqwrt demiş ki:
Arkadaşlar merhaba, benim vize alabilirsem(2 ekime randevu aldım konsolosluktan), en yakın zamanda Leipzig yakınlarındaki Halle'ye gitmem gerek. Sizce hangi havayoluyla nasıl gdersem en ucuz ve mantıklı olur? Mesela münih ya da berline kadar uçakla gidip ordan trenle gitme ihtimalim nasıl olur? Gidebilir miyim, olursa ne kadar sürer yaklaşık?Yoksa direk Leipzig'e aktarmalı da olsa uçak bileti alıp öyle mi gideyim? Açıkçası ilk defa yurtdışına çıkacağım için pek fazla bilgim yok ulaşım hakkında. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.Hepinize kolay gelsin.
ucak bileti fiyatlari sirketten sirkete cok degiskendir, aslinda hepsini arayip sormak lazim fiyatlari. cünkü kendilerine göre indirimleri fln olabiliyo yani su sirket cok uygun denemez
germanwings, ögertürk, onurair, thy gibi sirketleri arayip sor bence
Cevap için teşekkürler. Bikaç yere gidip fiyat aldım ama, vizem daha çıkmadığı için de bileti alamıyorum henüz. Aslında şimdiden oradaki trenle ulaşım imkanlarını falan bilen arkadaşlardan öğrenmek istemiştim.Kolay gelsin.
www.bahn.de adresini kullanıyorum ben.
tren olayi pahali almanyada onun yerine mitfahr la gidin baya bi kariniz olur mesela ben essen den stuttgarta tren bileti 70-118€ arasi degisiyo onun yerine mitfahr 100km de 5€ aliyorlar o yuzden mitfahrla geldim 20€ verdim 90€ cdbimde kaldi
mitfahr olayi mesela biri biryerden biryere gidiyo ve ilan veriyo nette suraya gidiyom 3bos yerim var arabamda ariyorsunuz bende gitmek istiyorum nekadar ucreti nerden kalkiyorsun surdan binip gidiyosunuz.
Teşekkürler arkadaşlar. Bu mitfahr olayını araştırıyım o zaman. Yine fikri olanlardan ya da mitfahr hakkında bilgisi olanlardan cevap bekliyorum. Hepinize kolay gelsin.
Arkadaşlar vize almada ya da yurtdışına çıkmada vergi borcu olması sorun çıkartır mı? Benim scooter var da, motorlu taşıtlar vergisini yatırırken bankadaki bayan fazla almıştı parayı. Ben de dilekçe verdim fazlası diğer vergi taksidine sayılsın tarzından. ama hala düzeltmemişler herhalde vergi dairesinden. Bu problem olur mu?Çok az bi miiktar ama.??
Eğer hakkında yasal bir takip, yakalama emri falan yoksa hiç korkma. Vergi borcunda çıkış yasağı için 25 milyardı sanırım limit. Fazlasına çıkış yasağı konuyor.
Tabii bizim devlet kurumlarına hiç güven olmaz. Hele maliye'nin başında Unakıtan gibi biri varken hiiiiiç belli olmaz. O yüzden sen en iyisi ara abi polisi, yahut git baktırt pasaportuna. Garantiye al kendini.
1 defa değiştirildi
En Son: 2007-09-28 21:12:48
Eyvallah oqqan. Zaten pasaportum yoktu yeni çıkarttırdım. Vergi dairesini aradım herkes başka bi numaraya yönlendiriyo en sonuncu da paso meşgul çalıyo. Delirmemek elde değil valla. Bi şekilde öğrencem artık. Zaten 30-40 YTL bi borç çıkar eğer verdiklerimi işlemedilerse, onu da yatırcaz artık. Tekrar teşekkürler.