Almanyada Eğitim için Acil Yardim isteyenler buraya lütfen!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 63
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 23456 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2007-09-29 (05:23)
İsmail Demir (demir22)
İsmail Demir (demir22)
HİÇ BİR SORUNUN OLMAZ KAFANI YORMA KARDEŞ... AMA DEDİĞİ PASAPORTUNU BİR KONTROL ETMİŞİN Kİ ZATEN YASAĞIN FALAN OLSA POLİSLER ORADA ALAŞAĞI EDERLERDİ SENİGülümsüyor GEREKİRSE MALİYEDEN BORCU YOKTUR İSTE BAKALIM BİRDE...
2007-09-29 (11:29)
Engin Çevak (qwqwqwrt)
Engin Çevak (qwqwqwrt)
teşekkürler demir22.
garantörlük belgesi 2007-09-29 (13:51)
Murat Demir (mrtdmr58)
Murat Demir (mrtdmr58)
arkadaşlar bana almanyadan babam garantör oldu acaba auslanderbehörde den alınan verpflikungserklarung tan başka bi belge alması gerekiyormu...mesela konsolosluktan ayrıca gidip bir garantörlük belgesi alması gerekiyormu cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Red aldım 2007-10-01 (00:58)
Ayşe Koca (cadıkazanı)
Ayşe Koca (cadıkazanı)
Üniversiteden 3ay önce mezun oldum ve geçen ay Almanya'da 6 aylık dil kursu eğitimi için vizeye başvurdum. Ancak herhangi bir sebep belirtmeden ve açıkçası geçerli bir sebebim de olmadığı halde "RED" aldım. Ne evraklarda eksik vardı, ne de maddi durumda, kayıtlarım kalacak yerim herşeyim hazırdı ve 1 ay sonra red geldi..

Red üzerine bütün planlarım altüst oldu. Şuan da başka bir ülkeye gitmek için evraklarımı hazırlıyorum. Ancak pasaportumda "red damgası" yok. SAdece vizeler bölümüne "başvuru gözden geçirildi" tarzında bir damga vurmuşlar.
Pasaportumu değiştirip başka bir ülkeye vize için müracat etmek istiyorum ve bu sefer sorun çıksın istemiyorum. Pasaportumu değiştirsem de başka bir ülke bunu öğrenebilir mi ya da öğrenme ihtimali var mı? ALmanya bu tarz şeyleri kayıt altında tutup başka ülkelere bilgi veriyor mu? Ya da pasaportu değiştirmeme gerek var mı?

Birçok yere sordum ancak kimsenin bir fikri yok. Yardımcı olabilecek ya da konu hakkında bilgisi olan varsa, yazarsa çok sevinirim.
2007-10-01 (03:22)
Onur Keskin (Onsn55)
Onur Keskin (Onsn55)
Cadikazani,
Arkadasim öncelikle cok gecmis olsun.Bence yazildigin dil kursundan dolayi red vermis olabilirler.Sen Hangi Kursa Yazilmistin? Ben de bu sene 28 Subatta Mezun Oldum Daha ögrenciyken 15 Martta baslayan 3 aylik dil kursu ici basvurdum hersey düzgünken ve daha öncesinde defalarca almanyaya gittigim halde Red verdiler.Eger DHS veya Testdaf kursu degilse senin kursun öyüzden vermemis olabilirler vizeni.Ayrica haftada en az 20 saatlik bir dil kursu olmasi gerekiyor.Alman konsoloslugu pasaportunu nekadar degstirirsen degistir red aldigini bilgisayardan görüyorlar.Bence 1 senelik DSH hazirlik kursuna yazil ve tekrar dene.Tekrar gecmis olsun.
2007-10-01 (03:39)
İsmail Demir (demir22)
İsmail Demir (demir22)
Merhaba cadıkazanı... öncelikle geçiş olsun diyorum... evraklarının tam olduğunu yazmışın red verilirken konsolosluk yasada yazan bir maddeden ötürü açıklama yapmıyor... şayet itiraz dilekçesi vereni falan duydum herneyse... ama evrakların nelerdi... bunları yazarmısın dil kursu taahhüt edenin özellikle...
Kaiserslautern kalacak yer.. 2007-10-01 (14:50)
Eralp Akalp (eralpakalp)
Eralp Akalp (eralpakalp)
Ben WS2007/08 itibarıyla TU Kaiserslautern de okumaya başlayacağım. İnternetten kendi imkanlarım ölçüsünde kalacak biryerler arıyorum fakat kolay olmuyor. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı acaba?
Red aldım 2007-10-01 (18:40)
Ayşe Koca (cadıkazanı)
Ayşe Koca (cadıkazanı)
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.

Red geldiğinde konsoloslukla irtibata geçtip şikayetimizi bildirdik. Aradan 2hafta geçti ve bugün yanıt geldi. Reddedilme olayının nedeni kurs veya tarzı bir sebepten ötürü değilmiş. Kalacak yer olarak başvuru formuna halamın adresini yazmıştım, onlar orada yaşıyorlar ve alman vatandaşları ve o adres olduğu için red almışım (devamlı kalma gibi bir olay olacağından), şayet ki oraya üçkağıtçılık yapıp yurt ya da hostel adresi yazsaydım bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Tekrar başvurmayacağım, afedersiniz ama alsınlar ülkelerini başlarına çalsınlar diyorum!

Alıntı:
Bence yazildigin dil kursundan dolayi red vermis olabilirler.Sen Hangi Kursa Yazilmistin?

Hartnackschule'ye kayıt yaptırmıştım ve haftada 25 saatlik kaydetmişlerdi.

Alıntı:
ama evrakların nelerdi... bunları yazarmısın dil kursu taahhüt edenin özellikle...

Bütün evraklarım tamdı, hatta orada görüşmeden önce düzenleyen kişi, "ilk defa tam evraklar görüyorum tebrik ederim" demişti. Başvuru formu, Kurs kayıt belgesi, elçiliğe yazılmış bir dilekçe kurs tarafından, resim, 2senelik pasaport (daha önceden de amerika vizem vardı), diploma. Taahüt eden kişi yani garantör annemdi, toplu para gösterdim, ayrıca kira kontratı ve emeklilik maaş cüzdanı. Görüştüğüm bayan da olumsuz birşey söylemedi. Bu arada tapuları kabul etmediler, şöyle ki devam eden gelir istiyorlar, kiradaki ev, arsa ya da iş yeri gibi. . Başvuracak arkadaşların dikkatine.

RED aldığımın Almanya tarafından görüleceğini biliyorum ama başka bi ülke pasaportumu değiştirsem gene de görebilir veya öğrenebilir mi bu reddi, bilen varsa ve cevap yazarsa çoook sevinirim.
2007-10-02 (10:36)
Hakan Aydın (hakanalmanya)
Hakan Aydın (hakanalmanya)
eralpakalp demiş ki:
Ben WS2007/08 itibarıyla TU Kaiserslautern de okumaya başlayacağım. İnternetten kendi imkanlarım ölçüsünde kalacak biryerler arıyorum fakat kolay olmuyor. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı acaba?

var ben sana yardimci olabilirim . bizim ögrenci evimiz var istersen orda kalabilirsin. ama ilk önce seni tanimaliyiz. kendini tanit. bana öm den özel mesaj yoluyla ulasabilirsin. ben sana e- mail adresimide veririm. konusuruz. olurmu.
2007-10-02 (11:13)
Kadir Gürel (1 on 1)
Kadir Gürel (1 on 1)
cadıkazanı demiş ki:
Kalacak yer olarak başvuru formuna halamın adresini yazmıştım, onlar orada yaşıyorlar ve alman vatandaşları ve o adres olduğu için red almışım (devamlı kalma gibi bir olay olacağından), şayet ki oraya üçkağıtçılık yapıp yurt ya da hostel adresi yazsaydım bir sorun çıkacağını sanmıyorum.

Geçmiş olsun arkadaşım,bir daha denemekte haklısın inşallah bu sefer olur.. ->
ya kusura bakma ama ben reddin nedenini anlayamadım??? Şaşkın biraz daha açıklarmısın..
Sayfa / 63
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 23456 … Sonraki SayfaSon Sayfa