Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.
Red geldiğinde konsoloslukla irtibata geçtip şikayetimizi bildirdik. Aradan 2hafta geçti ve bugün yanıt geldi. Reddedilme olayının nedeni kurs veya tarzı bir sebepten ötürü değilmiş. Kalacak yer olarak başvuru formuna halamın adresini yazmıştım, onlar orada yaşıyorlar ve alman vatandaşları ve o adres olduğu için red almışım (devamlı kalma gibi bir olay olacağından), şayet ki oraya üçkağıtçılık yapıp yurt ya da hostel adresi yazsaydım bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Tekrar başvurmayacağım, afedersiniz ama alsınlar ülkelerini başlarına çalsınlar diyorum!
Alıntı:
Bence yazildigin dil kursundan dolayi red vermis olabilirler.Sen Hangi Kursa Yazilmistin?
Hartnackschule'ye kayıt yaptırmıştım ve haftada 25 saatlik kaydetmişlerdi.
Alıntı:
ama evrakların nelerdi... bunları yazarmısın dil kursu taahhüt edenin özellikle...
Bütün evraklarım tamdı, hatta orada görüşmeden önce düzenleyen kişi, "ilk defa tam evraklar görüyorum tebrik ederim" demişti. Başvuru formu, Kurs kayıt belgesi, elçiliğe yazılmış bir dilekçe kurs tarafından, resim, 2senelik pasaport (daha önceden de amerika vizem vardı), diploma. Taahüt eden kişi yani garantör annemdi, toplu para gösterdim, ayrıca kira kontratı ve emeklilik maaş cüzdanı. Görüştüğüm bayan da olumsuz birşey söylemedi. Bu arada tapuları kabul etmediler, şöyle ki devam eden gelir istiyorlar, kiradaki ev, arsa ya da iş yeri gibi. . Başvuracak arkadaşların dikkatine.
RED aldığımın Almanya tarafından görüleceğini biliyorum ama başka bi ülke pasaportumu değiştirsem gene de görebilir veya öğrenebilir mi bu reddi, bilen varsa ve cevap yazarsa çoook sevinirim.