Almanyada Eğitim için Acil Yardim isteyenler buraya lütfen!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 63
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2007-10-02 (13:21)
Ayşe Koca (cadıkazanı)
Ayşe Koca (cadıkazanı)
REd almamın nedeni, başvuru formuna kalacak yer olarak halamın adresini yazmış olmam Şok olmuş Yani orda tandığımın olması sebep.
Yani Alman polisi denen vatandaşlar orada kesin olarak kalma ihtimalim üzerine bir değerlendirme yapmışlar ve yanlış bir karar vermişler olacaklar ki, bana vize vermediler.
acill yardim 4 ekimde randevum var 2007-10-02 (13:48)
Murat Demir (mrtdmr58)
Murat Demir (mrtdmr58)
arkadaslar ben özgür arkadasımızın dediği tüm belgeleri tamamladım amakafama takılan bi kaç soru var cevaplarsanız sevinirim

1.babam almanyada çalısıo o kefil oldu bana onun auslanderbehörde den aldığı belge(verpflichtungserklarung)yeterli mi taahüt için?

2.ben 1984 dogumluyum askerlik belgesini isterlermi benden almancaya çevirteyimmi?

3.ben almanyada ilk zmnlarda ailemin yanında kalıcam ama bizim adres 15 ekim itibari ile değişecek yani başka yere taşınacak babam acaba o taşınacağı yerin adresini mi yasmalıyım?ayrıca taşınacağı yerin kira sözleşmesini götürmem yararlı olurmu?

4.ben almanyada AOK die bi sigorta şirketinden sigortalıyım onun belgelerini de eklesem bi avantajı olurmu?

5.son olarakta bana da bu saçma dil kursu geyiğini yaptılar ben önce dil kursu sonra master yapıcam girince kadınla nası bi diyoşağa geçmeliyim acaba

şimdiden saolunnn
2007-10-02 (15:05)
Kadir Gürel (1 on 1)
Kadir Gürel (1 on 1)
mrtdmr58 demiş ki:

1.babam almanyada çalısıo o kefil oldu bana onun auslanderbehörde den aldığı belge(verpflichtungserklarung)yeterli mi taahüt için?

2.ben 1984 dogumluyum askerlik belgesini isterlermi benden almancaya çevirteyimmi?

3.ben almanyada ilk zmnlarda ailemin yanında kalıcam ama bizim adres 15 ekim itibari ile değişecek yani başka yere taşınacak babam acaba o taşınacağı yerin adresini mi yasmalıyım?ayrıca taşınacağı yerin kira sözleşmesini götürmem yararlı olurmu?

4.ben almanyada AOK die bi sigorta şirketinden sigortalıyım onun belgelerini de eklesem bi avantajı olurmu?

5.son olarakta bana da bu saçma dil kursu geyiğini yaptılar ben önce dil kursu sonra master yapıcam girince kadınla nası bi diyoşağa geçmeliyim acaba

1.Evet
2.Telefonda randevu alırken söyledilerse götür,yoksa boşver lüzum görürlerse isterler o zaman götütürsün.
3.Yeni adresi yazman daha hayırlı olur..ama oradaki görevliye belirt burdalardı buraya taşındılar diye..
4.Sigortayı mutlaka götür,ama sigorta seyahat sağlık sigortası yerine geçiyor mu öğren..
5.Kadın sana soruyor ne amaçla gidiyorsun,sende önce dil kursu sonra master dersin..

hadi başarılar

ayrıca heryere aynı soruyu yazmana gerek yok bazı arkadaşlarda böyle yapıyor aynı soruyu kopyalayıp farklı başlıklarda soruyorlar,yapmayın bunu.. Çok kızmış
coook saoooll ve özürrrr 2007-10-02 (16:06)
Murat Demir (mrtdmr58)
Murat Demir (mrtdmr58)
öncelikle çook saol cevapların için ben 4 gündür soruyom ama kimse cevap vermio die öle yaptım bi daha yapmam...

ayrıca adres işini daad a sordum yasmana gerek yok şehir adı yeter dediler bende baktım formda gerçekten adresi varsa yasıo bende sadece kölnn yasdımm...

ayrıca bide iyi niyet mektubu yasayımmı .. nedersinis
2007-10-02 (19:23)
İlhan Matyar (ilhanistanbul)
arkadaşlar merhaba benimde kafama takılan bir kaç soru var...
Almanyada istediğimiz bölümü okuyabliyormuyuz? Yada burdaki bitirdiğimiz okula dengi bir bölüm okuyacaksak ve burda okudugumz bölüm almanyada yoksa ne olacak? Bu konuda herkes ayrı bir şey sdöylüyor..Lütfen yardımcı olun teşekkürler
2007-10-02 (21:49)
Erman Koçak (Rman)
Erman Koçak (Rman)
Arkadaşlar Duisbur-Essen uni.`den kabul e-maili geldi ve acilen çeviriye ihtiyacım var. Bu yazılanlarda ne denilmek istendiğini kısaca yazabilir misiniz ?

1.
Ihr Antrag auf Zulassung zum STUDIUM am CAMPUS ESSEN
ZUGANGSBESCHEID ZUM SPRACHKURS für das WS 2007/08
Studiengang: Chemie, Abschluss: Bachelor of Science
Geburtsdatum: 05.07.1982
Weitere Informationen siehe Internet: http://www.uni-due.de/international/deutschkurse.shtml
Sehr geehrte(r) Herr KOCAK,

hiermit bestätige ich Ihnen, dass Sie die fachlichen Voraussetzungen für den Zugang zum Studium im o. g. Studiengang nachgewiesen haben.

Ihre Deutschkenntnisse sind für den gewählten Studiengang nicht ausreichend. Beachten Sie dazu bitte die beiliegenden Informationen zu kostenpflichtigen Deutschkursangeboten (Anmeldung erforderlich). Sie können zum Sprachkurs eingeschrieben werden, nachdem Sie weitere Einschreibungsvoraussetzungen am Hochschulort erfüllt haben (siehe Checkliste http://www.uni-due.de/international/checkliste2.shtml). Dazu gehören:

o Teilnahmebestätigung des Sprachkurses,
o der Nachweis einer privaten Krankenversicherung in Deutschland für ein Semester,
o Ihr PASS (mit dem Sichtvermerk zum Zweck der Ausbildung) und
o die Vorlage Ihrer ORIGINALzeugnisse sowie Übersetzungen in deutsch oder englisch.

Die Zulassung zum Fachstudium bzw. zur Teilnahme an einem NC-Verfahren ist hiermit nicht gegeben, sondern muss erneut fristgerecht beantragt werden. Informationen hierzu erhalten Sie während des Deutschkurses. Bei Masterstudiengängen mit Eignungsprüfung erfolgt die Umschreibung zum Fachstudium erst nach der Eignungsprüfung.

Die Universität Duisburg-Essen erhebt nach Maßgabe ihrer Beitragssatzung pro Semester Studienbeiträge in Höhe von 500,00 Euro, die nach dem Wechsel ins Fachstudium fällig werden. Informationen finden Sie im Internet unter http://www.uni-due.de/international/studiengebuehren.shtml

Kopien dieses Bescheides dienen zur Vorlage bei Auslandsvertretungen der Bundesrepublik Deutschland zusammen mit dem Antrag auf Erteilung einer Aufenthaltserlaubnis in der Form des Sichtvermerks für Studierende und zur Vorlage bei einer privaten Krankenversicherung in Deutschland.
Diese Zulassung zum Sprachkurs ist für Chemie Bachelor ausgestellt. Die Überprüfung, ob die Voraussetzungen für den Master Chemie vorliegen, muss erneut beantragt werden.
Mit freundlichen Grüßen
für den Rektor der Kanzler
im Auftrag
Zaglov

Dieser Bescheid ist mit EDV erstellt und ohne Unterschrift gültig.

2.

Sehr geehrte(r) ERMAN KOCAK,

hiermit bestaetigen wir Ihnen den Eingang Ihrer Bewerbung am CAMPUS ESSEN. Ihr Antrag auf Zulassung wird in der Reihenfolge des Eingangs bearbeitet. Wir bemuehen uns um eine abschliessende Bearbeitung bis jeweils sechs bis acht Wochen nach Ablauf der Bewerbungsfrist. In zulassungsbeschraenkten Studiengaengen (Numerus Clausus) kann die Bearbeitung bis zum Semesterbeginn dauern.
Wir setzen uns dann in jedem Fall schriftlich mit Ihnen in Verbindung, entweder per E-Mail oder per Post.
Den Fortschritt Ihrer Bewerbung koennen Sie, FALLS Sie sich online beworben haben, auf Ihrer persönlichen Statusseite verfolgen.

Bitte geben Sie bei jeder weiteren Korrespondenz, auch wenn diese per E-Mail erfolgt, unbedingt immer Ihre >> Antragsnummer 723885 << an. Ohne Angabe Ihrer Antragsnummer kann Ihr Antrag nicht bearbeitet werden.

Wir werden Ihre Unterlagen nicht aufheben, wenn Sie nicht im beantragten Semester an der Universitaet Duisburg-Essen eingeschrieben werden oder auf Rueckfragen nicht innerhalb von zwei Monaten antworten.

Vielen Dank fuer Ihr Interesse, ein Studium an der Universitaet Duisburg-Essen aufzunehmen.

Mit freundlichen Gruessen
Akademisches Auslandsamt
Universitaet Duisburg-Essen
2007-10-02 (22:22)
mrtdmr58 demiş ki:

ayrıca bide iyi niyet mektubu yasayımmı .. nedersinis

bence yazmalısın cok faydası oluyor bende yazdım

şöyle düşün o yazdıklarını sadece görevli memur okumayacak. o evraklara bakan herkes okuyacak. yani durumunu anlatan ve ne yapmak istigini anlatan cok kısa vede cok uzun olmayan bir mektup yazmanı tavsiye ederim..

banada tavsiye etmişlerdi..

kadın onu okuyunca bana hiç soru sormadı cünkü hersey orda yazıyordu!

bol şans!
2007-10-02 (22:51)
Kadir Gürel (1 on 1)
Kadir Gürel (1 on 1)
ilhanistanbul demiş ki:
arkadaşlar merhaba benimde kafama takılan bir kaç soru var...
Almanyada istediğimiz bölümü okuyabliyormuyuz? Yada burdaki bitirdiğimiz okula dengi bir bölüm okuyacaksak ve burda okudugumz bölüm almanyada yoksa ne olacak? Bu konuda herkes ayrı bir şey sdöylüyor..Lütfen yardımcı olun teşekkürler

burada kazandığın bölümle alakalı bir bölüm okuyabilirsin diye biliyorum,tabi psikoloji kazanıp matematik mühendisliği okuyan vardır..kesin bir bilgi bnde yok,ama görüşmede kadın trde ne kazandın orada ne okuyacaksın diye soruyor,makul bölümler seçmek avantaj olacaktır..
2007-10-03 (15:38)
mesela kadına işletme deyip ordda başka bölüm okusak ne olur? yani bir nevi kandırmaca Gülümsüyor
2007-10-03 (17:19)
Kadir Gürel (1 on 1)
Kadir Gürel (1 on 1)
canın çok çekti ise dene..ama benden sana not; kadın oraya not alıyor,ne kazandığını ve ne okumak İSTEDİĞİNİ.. Göz kırpıyor
Sayfa / 63
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567 … Sonraki SayfaSon Sayfa