Almanyada Eğitim için Acil Yardim isteyenler buraya lütfen!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 63
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 5960616263 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-05-31 (12:38)
Mehmet Ali Harbeli (mehmetaliharbeli)
Mehmet Ali Harbeli (mehmetaliharbeli)
merhaba ben bulgaristan plovdiv unv. hukuk fak. 1. sinif ogrencisiyim almanyaya gecis dusunuyorum 2. siniftan devam etme imkanim varmi TC vatandasiyim almanca bilmiyorum
acilen 2008-05-31 (12:58)
Samet Nacar (otto1988)
Samet Nacar (otto1988)
arkadaşlar köln veya neuwied de dil kursuna 12 ay gidecegim ama en iyi ve birazda ucuzu tabi yani bana dil sınavını kazandıracak kurs 12 aylıgı ne kadar dır bu iki şehirde ve de ulaşım günlük harcaman yani yeme içme ulaşım gibi ve kursda içine dahil olmak üzere toplam 12 ay boyunca ne kadar param çıkar merak ettim saygılarımla
2008-06-06 (16:49)
Ufuk Araz (ufktu)
Ufuk Araz (ufktu)
arkadaslar ben 1. sinif ogrencisiyim ve 3.sinifda almanyaya gecmek istiyorum...daha uni.ye basvurmadim...
sizce ne zaman basvurmliyim vize islemleri de dahil hepsi 1 seneyi asarmi...tskr Şaşkın:
Kurs fiyatlari 2008-06-06 (18:42)
Ali Dogan (DSI Kassel)
Ali Dogan (DSI Kassel)
Almanca kursu fiyatlari sehirden sehire ve okuldan okula degisiyor. Almanca bilmeyenlerin yaklasik 1 yil Almanca kursuna gitmesi ve 5 kur (800 - 1000) saat Almanca ögrenmesi gerekiyor. Bir kur (200 ders saati) icin bazi okullar 1000 - 1500 Euro istiyor, baska bir okul 400 - 700 Euro. En pahali kursun en iyi kurs olma garantisi maalesef yok.
Okul secerken, okulun kurslari düzenli olarak yapip yapmadigina da bakin. Yani bir kurs yapip bir ay tatile giiren okullaradan biraz uzak durun.
Alamnya'da ögrenci olarak yasayabilmek icin ayda 585 Euro gerekli diye hesaplaniyor. Bu para sigar icmeyenler, kendi yemeklerini kendisi pisirenler, kiralarin ucuz oldugu bir sehirde biraz düser.
Köln'de kalacak oda ve daireler icin ödenecek kiralar biraz fazla olur, biraz ararsaniz bir cok dil okulu bulursunuz. Neuwied'de sizi kisa sürede üniversitede okuyabilecek kadar Alamnca ögretecek bir okul bulmaniz zor olabilir. Ama civardaki bir sehirden digerine banliyö trenleriyle gidip gelmek zor degildir.

DSI Kassel
yardım 2008-06-24 (00:40)
Assad (assad)
Assad (assad)
ben turkıyede 2 yıllık uni okudum ve sımdı almanyada dewam etmek ıstıyorum nasıl yapacagım hakkında bı bılgısı olan varsa lutfen yardımcı olur mu
2008-09-18 (20:34)
Umut Guney (TopraktanBedene)
İsmail demir demişki :

peki arkadasim ben sana birsey sorayim saygisizlik olarak algilama bitte...

acikogretim diye yaziyormu diplomanin uzerinde bakarmisin bellimi yani senin.. anlatabildim sanirim....

Diplomada yazan distance of learnin' ne anlama gelior onu söylermisin bana , anlatabildim sanirsam
lutfen yardim edin gozlerim bozuldu kac gundur okumaktan 2008-09-19 (06:27)
Arda Gurel (ardagurel)
Arda Gurel (ardagurel)
selam arkadaslar 3 gundur bu forumun hersayfasini okudum ancak sorunuma care bulamadim rica etsem benim sorularima yardimci olurmusunuz?

oncelikle ben 2005 yili kocaeli uni insaat myo (2yillik) mezunuyum. dgs gibi gecis yapip almanyada insaat muhendisligi okuyabilirmiyim ve bunun sonucunda aldigim derslerden muaf olma imkanim varmi? toplam egitim surem nekadara duser

ayrica almanca hakkinda sifirim ingilizcem iyi ancak almancam hic yok, bunun icin ne yapmaliyim almanyadami kursa gidiyim yoksa turkiyedemi baslayayim turkiyedeki kurslarin belli bir ozelligi varmi ilerisi icin sorun olmamasi icin??

ve son olarak bir arkadasimda ankara uni ziraat muh 3.sinifta okuyor suan oda ogretimini bu sene sonunda almanyada surdurmek istiyor onunda gormus oldugu derslerden muaf olma ihtimali varmidir? toplam egitim suresi nekadar olur?

zaman ayirip cevaplarsaniz cok tesekkur ederim
evet 2008-09-19 (10:39)
Samet Nacar (otto1988)
Samet Nacar (otto1988)
bende merak ettim arkadaşlar cvp verin lütfen detaylı şekilde bende myo muhasebe okucam onun la ilgi bir kaç şey söylerseniz sevinirim
Acil olarak Yardımlarınızı bekliyorum!!!!!plz 2008-09-19 (18:00)
Benim maruzatım su yönde olucak tecrübeli arkadaslarimin yorumlarini bekliyorum. Ben Antalya Anadolu mahalli ve idareler Meslek lisesi Mezunuyum. Direk sınavsız olarak 9 eylül üniversitesi Yerel Yönetimler(Mahalli ve idareler) bölümüne geçtim ve 2 sene içinde kümülatif 72.50 ortalama ile bitirdikten sonra Eskisehir Anadolu Universitesi Kamu yönetimi bölümüne Dikey geçiş yaparak Lisansımı bu sene Tamamladım. 2008 haziran mezunuyum. Ve su anda Frankfurt üniversitesi Political Science ( Siyasal Bilimler ) bölümünde master yapmak için araştırmalar içindyim. Bunun uygunluğu konusunda sitede bi arkadasimiz konu acmis kamu yönetimi mezunlarin dikkatine die frankfurt unisinde uygunluğu varmıs bölümümün political science ile olmasıda lazım zati derslerini felan gördük. uygunluk konusunda bilgisi olan arkadasımın yada arkadaslarımın yorumlarını bekliyor olucam.

Size sorum şu : direk asist'e başvuru yapicam onun için evraklari hazırliorum şu anda. Duydum ki alman eğitim sistemi ile türk egitim sistemi arasında farklar var. Tr'de 4 yıllık universite bitirmislerinki saymıolar 2 yıl olarak sayıyolar diye bi kaç sitede bu konuyu okudum. Anadolu universitesinin denkligi varmı ve de Uni asistten onay gelirse Frankfurt universitesinden Almanya'da dil 800 saatlik DSH icin Almanca dil egitimi alıcaktır die bir belge veriormu bu konu hakkında sıkıntı yaratıormu die olucaktı benim sorularim. Benim için ilgilenen arkadaşlarım var onlar aracılıgı ile başvuru yapicam. Ve'de dil okuluda hazır bi tane buldum Aschanfenburg'da.

İlgilinize tekrardan Tşkler.
? 2008-10-15 (23:16)
site sakinleri nerede?
Sayfa / 63
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 5960616263 Sonraki SayfaSon Sayfa