Almanyada Eğitim için Acil Yardim isteyenler buraya lütfen!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 62
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Almanyada Eğitim için Acil Yardim isteyenler buraya lütfen! 2007-09-21 (16:30)
Son Perde (son_perde)
Son Perde (son_perde)
Degerli Arkadaslar ;
Acil yardim duyurularinizi lütfen bundan sonra bu baslik altinda yapiniz..son günlerde "acil yardim" diye acilan basliklarin sayisinda artis görülüyor..
bu acil yardim basliklari hem forumda bir kirlilige neden oluyor, hemde cogu zaman cevapsiz kaliyor..
hem kirliligi önlemek hem de acil yardim aradiginiz sorunun daha önce cevaplanip cevaplanmadigini kolayca ögrenebilmek icin bu tür konular bu baslik altinda toplanacaktir..
her türlü yardim cagrinizi bu baslik altinda yapabilirsiniz, bu baslik disinda acilan "acil yardim" konulari istisnasiz silinecektir...
anlayisiniz icin tesekkür eder, hepinize basarilar dilerim..
almanyada bir üniye kayıt için almanca olan zulassung doldurmak için yardım 2007-09-21 (19:46)
Tarık Eker (halidbinvelid)
arkadaşalr zulassung un elinde türkcesi olan varsa veya bana doldurmak için yardım edebilecek biri varsa cok sevinirim teşekkür e ederim daha cıkış belgelerimi not dokumlerini cevirtmem lazım ingilizce ve almancaya ne olur acil yardım
Teşekkürler
Tarık eker

gyildiz@omu.edu.tr
2007-09-21 (21:14)
Senay Hasirci (sensen)
Senay Hasirci (sensen)
halidbinvelid türkcesini hic görmedim, sen yaz cevirmeye elimizden geldigi kadar yardim ederiz Göz kırpıyor
form u doldurma almanca olarak 2007-09-22 (18:52)
slm teşekkür ederim yardım etmek isdedin için öncelıkle

ben linki vereyim sen bir bak istersen form bu
www.uni-kiel.de/international/zulassung/AntragaufZulassungDeutsch.pdf
0 ALMANCA İLE BU KADAR OLUR....:) 2007-09-23 (02:25)
İsmail Demir (demir22)
İsmail Demir (demir22)
YAA KARDEŞ PDF YAZMA SORUNU YAŞADIM NE GÜZEL 1 SAATTE EMEK HARCADIM AMA OLMADI KAYIT YAPMIYOR BİR TÜRLÜ AMA SANA KISACA TARİF EDEYİM... İLK BAŞTA DÖNEMİNİ SEÇİYORSUN VE SEZONU YAZIYORSUN.
1. MADDEDE BÖLÜMÜNÜ YAZIYORSUN SENDE AYRICA DİPLOM VS.. KISMI HANGİ SİSTEMDEYSE BÖLÜMÜN ONU İŞARETLE.1,2 İSE VARSA BAŞKA BİR BÖLÜM TERCİHİN ONU YAZIYORSUN.2 MADDE AD SOYAD D.TARİHİ YERİ VS. 3. MADDE YAZIŞMA ADRESİN. 4. MADDE İKİNCİ BİR ADRESİN VARSA DİYOR AYNIYSA YAZMANA GEREK YOK DİYOR. 5. MADDE Ausbildung= İLK OKULDAN UNİYE KADAR OKUDUĞUN OKULLARI SEZUNLARI İLE BİRLİKTE VON-BİS YAZIYORSUN. Schulabschlusszeugnis = LİSE DİPLOMASINI ALDIĞIN YER VE TARİH.
Haben Sie eine Hochschulaufnahmeprüfung
im Land Ihrer Schulausbildung gemacht? UNİYE YERLEŞTİĞİN TARİH VE ADI
Studienkolleg BOŞ BIRAK.(GÖRDÜYSEN DOLDUR Hayret ediyor )

Studium, weiterführende Ausbildung,
Praktika, Berufsausbildung innerhalb und
außerhalb Deutschlands CV HAZIRLAR GİBİ İLK OKULDAN BAŞLA STAJLAR VS. TABİ BUNLARI BELGELERSENDE DAHA İYİ OLUR BENİM ÖYLE BİR ŞANSIM VARDI.

Tätigkeiten bis zur Antragstellung
ÇALIŞTIĞIN YERLER.( ARKADAŞLAR BURAYA SADECE ÇALIŞTIĞI YERİMİ YAZACAK TAM ANLAM VEREMEDİM BEN )

6. Sprachkenntnisse ALMANCA KURS ALDIYSAN NEREDEN KAÇ SAAT HANGİ TARİHTE VS.. İNGİLİZCEYİDE VEYA FARKLI BİR DİL.SORUYORLAR...6.2 Welche weiteren Sprachkenntnisse für Studiengänge, die nicht oder nicht nur in Deutsch unterrichtet werden, besitzen Sie?

7,1DE BURS ALDI İSEN NEREDEN DİYOR.

7.2 Ist Ihnen in der Bundesrepublik Deutschland Asylrecht gewährt worden? ALMANYA FEDAR CUMHURİYETİNDEN SIĞINMA TALEBİNDE BULUNDUNMU ( YANLIŞSA DÜZELTELİM)

7.3 Kann der beantragte Studiengang im Heimatland studiert werden?
ANLAYAMADIM...

7.4 Gehören Sie einer deutschsprachigen Minderheit im Ausland an? ARKADAŞLAR AZINLIKLA İLGİLİ AMA ANLAMADIM....

7.5 Nehmen Sie an einem Austauschprogramm mit unserer Hochschule teil?
ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMINA KATILDINMI.

8. Andere Bewerbungen BAŞKA BAŞVURUDA BULUNDUNMU DAHA ÖNCEDEN.

9. Besondere Gründe für die Wahl des Hochschulortes ANLAMADIM...

10. Antrag auf Zulassung zur Feststellungsprüfung ANLAMADIM...

11. Antrag auf Zulassung zum Sprachkurs KURS İSTİYORMUSUN DİYOR...

TAKILDIĞIM YERLERİ BİLEN ARKADAŞLAR YANITLARSA GÜZEL OLUR SAYGILARIMLA...
TestDaf mı c1 mi yoksa ne yapmalı ?? 2007-09-23 (09:52)
ben 14.09.07-11.102007 tarihleri arasında kayıt yapması gereken ve 13.11.2007 de sınavı yapan marmara unıv. sınava gircem sonuçları 6 ila 8 hafta sonra göndeririz diyorlar merkezi sınav yerine yolladıkları içinmiş sanırsam.. benim kafama takılan soru ise şu ki en geç 15 ocakta başvuru yapabilirim
sonuç ya o tarihten sonra gelirse ne yapabilirim sonucu beklemeden basvuru yu yapayım mı ? ben 9 yıl almanyada kaldım münchen almancam da iyi fakat kaç ders almanca gördüğünü ve sertifikan var mı onu soruyorlar .. ben öncelikle goethe instititut un düzenlediği c1 sertifikası için mi başvurayım yoksa test daf mı nasıl yapayım zaman kısıtlı olduğu için yardımcı olursanız sevinirim..birde univ. basvurusunu sonra yapsakta olur mu (vize başvurusundan) deneyimlerinizden yola çıkarak birkaç sorum daha olacaktı öncelikle ben eşit ağırlık mezunuyum orada bilgisayar müh. okuyabilirmiyim studienkolleg de t-kursuna katılabilir miyim ben studienkolleg okumak istiyorum öncelikle studienkolleg için mi başvurmam lazım yoksa hangi univ. de hangi bölümü okumak istediğimi de eklemeli miyim hangi universitelere kabul edilmem daha kolay olur..? ailem(annem babam ) 24 yıldır halen almanyada münchen de oturuyorlar ben orada en son klenze gymnasium gidiordum bunlar bana olumlu herhangi bir avantajları olur mu ? bafög bursu için uni basvurusundan önce mi sonra mı basvurmam lazım basvuru formunda burs aldığınız kurumlar varmı varsa hangi kurumlar diye bir bölüm olduğu için aklıma takıldı.. yardımlarınız ve olacak tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim
(ayrıca mail adresım fatıh_tuerel@hotmal.com ve MFT_1903@hotmail.com bu adresler aracılığıyla yardımcı olmak isterseniz sevinirim..)ben tercih yapmıştım kazandığım fakülte ve uni ise d.akdeniz univ. uluslararası ilişkiler fakat ben internetten öğrendim kağıt elime ulaşmadı fakat gereklimiş galiba o kağıda nasıl ulaşırım veya sadece öss sonuç belgesi (üstünde puan yazan belge olsa yeterli mi..?)saolun
slm demir kardeş ben sana word e cevırdım yolluyom linki veriyom 2007-09-23 (12:22)
habide bunun ingilizcesi var onuda verce

http://www.dosyaupload.net/download.php?file=891999
bu almancası
http://www.dosyaupload.net/download.php?file=548241
buda ingilizcesi

ilgilenirseniz teşekkür ederim başlıklar nasıl anlamı ne usdune yazıp yolarsan yada bilgilendirirseniz yardımı olur hepinize teşekkür ederim şimdiden
yardımlarınızı beklıyorum
2007-09-23 (13:23)
Kadir Gürel (1 on 1)
Kadir Gürel (1 on 1)
agalega demiş ki:
ben tercih yapmıştım kazandığım fakülte ve uni ise d.akdeniz univ. uluslararası ilişkiler fakat ben internetten öğrendim kağıt elime ulaşmadı fakat gereklimiş galiba o kağıda nasıl ulaşırım veya sadece öss sonuç belgesi (üstünde puan yazan belge olsa yeterli mi..?)saolun

o belge bu sene evlere postalanmayacak,sen öss kılavuzunun arka sayfalarında bulunan "genel amaçlı dilekçe örneği" gibi bir dilekçeye bilgilerini,isteğini yazıp,3 ytl bankaya yatırıp makbuzuda ekleyip verdikleri adrese postalayacaksın..onlar sana belgeyi yolluyorlar,ama isteğini çok açık biçimde yaz..salaklar bana sonuç belgesini yolladılar hemde 12 gün sonra,zaten bnde sonuç belgesi vardı bn nereye yerleştirildiğimi gösteren belgeyi istemiştim..en son bi tanıdık gidip aldı aps ile yolladı 2. gün elimde idi belge..seninde ankada'da tanıdığın varsa ondan rica et senin yerine gidip alsın,3 ytl verip..hem sonuç,hem yerleştirildi belgesini götüreceksin...mesajının başlarını okumadım sadece belge ile ilgili yazdım..inş işine yarar
aile yanında kalmak almanyada aile bulmak 2007-09-23 (14:03)
arkadaşlar gene bu forumda okudum orda aile yanıdna kalınıyomus cocuklarıyla bır kadın veya erkek yanında

peki aileyı nasıl bulcaz bu konuda fisri olan varsa paylaşırsa iyi olur
teşekkürler
2007-09-23 (14:10)
teşekkür ederim 1 on 1 ..diğer konular hakkında da bilgi sahibi isen yardımlarını bekliyorum tekrardan saol Gülümsüyor
Sayfa / 62
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa