merhaba ben bulgaristan plovdiv unv. hukuk fak. 1. sinif ogrencisiyim almanyaya gecis dusunuyorum 2. siniftan devam etme imkanim varmi TC vatandasiyim almanca bilmiyorum
otto1988
Türkiye, Adana
Çukurova Üniversitesi
arkadaşlar köln veya neuwied de dil kursuna 12 ay gidecegim ama en iyi ve birazda ucuzu tabi yani bana dil sınavını kazandıracak kurs 12 aylıgı ne kadar dır bu iki şehirde ve de ulaşım günlük harcaman yani yeme içme ulaşım gibi ve kursda içine dahil olmak üzere toplam 12 ay boyunca ne kadar param çıkar merak ettim saygılarımla
ufktu
Türkiye, Trabzon
Karadeniz Teknik Üniversitesi
arkadaslar ben 1. sinif ogrencisiyim ve 3.sinifda almanyaya gecmek istiyorum...daha uni.ye basvurmadim...
sizce ne zaman basvurmliyim vize islemleri de dahil hepsi 1 seneyi asarmi...tskr

:
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-06-06 16:49:39
Almanca kursu fiyatlari sehirden sehire ve okuldan okula degisiyor. Almanca bilmeyenlerin yaklasik 1 yil Almanca kursuna gitmesi ve 5 kur (800 - 1000) saat Almanca ögrenmesi gerekiyor. Bir kur (200 ders saati) icin bazi okullar 1000 - 1500 Euro istiyor, baska bir okul 400 - 700 Euro. En pahali kursun en iyi kurs olma garantisi maalesef yok.
Okul secerken, okulun kurslari düzenli olarak yapip yapmadigina da bakin. Yani bir kurs yapip bir ay tatile giiren okullaradan biraz uzak durun.
Alamnya'da ögrenci olarak yasayabilmek icin ayda 585 Euro gerekli diye hesaplaniyor. Bu para sigar icmeyenler, kendi yemeklerini kendisi pisirenler, kiralarin ucuz oldugu bir sehirde biraz düser.
Köln'de kalacak oda ve daireler icin ödenecek kiralar biraz fazla olur, biraz ararsaniz bir cok dil okulu bulursunuz. Neuwied'de sizi kisa sürede üniversitede okuyabilecek kadar Alamnca ögretecek bir okul bulmaniz zor olabilir. Ama civardaki bir sehirden digerine banliyö trenleriyle gidip gelmek zor degildir.
DSI Kassel
assad
Türkiye, İstanbul
Bahçeşehir Üniversitesi
ben turkıyede 2 yıllık uni okudum ve sımdı almanyada dewam etmek ıstıyorum nasıl yapacagım hakkında bı bılgısı olan varsa lutfen yardımcı olur mu