Sabit Acil Yardim isteyenler buraya lütfen!!..
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 6
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

slm 2008-06-30 (22:13)
Mert Alemdar (mert-1)
Mert Alemdar (mert-1)
slm arkadaşlar dau üniversitesinin yurt masrafları nekadr
.. 2008-07-05 (16:46)
Aasd (xpoisonx)
Aasd (xpoisonx)
ODTÜ KKK harici yalan kıbrısta kim ne derse desin.. hatta yakındoğudaki hoca(kendisi proftur.uçakta konuşuyorduk) bile kendi okulunu ve kıbrıs ünivlerinikötülüyordu daha ne diyeyim kıbrıstaki tek tercih edilecek yer ODTÜ KKK DIR.TEK TÜRKİYE üniversitesidir.burslu ve burssuz öğrenciler arasında ayırım yoktur.Bazı üniversitelerde olduğu gibi bizde grev olmaz bkz..daü Göz kırpıyor herkese kolay gelsin... http://www.kkk.odtu.edu.tr/about/ncc.php alın size birde link kampusü tanımak açısından.ha bu arada niye mi bu kadar rahat konuşuyorum.sanırım burslu olmamdan. Göz kırpıyor
2008-07-09 (13:44)
T-Max Tmax (t-max)
T-Max Tmax (t-max)
xpoisonx demiş ki:
ODTÜ KKK harici yalan kıbrısta kim ne derse desin.. hatta yakındoğudaki hoca(kendisi proftur.uçakta konuşuyorduk) bile kendi okulunu ve kıbrıs ünivlerinikötülüyordu daha ne diyeyim kıbrıstaki tek tercih edilecek yer ODTÜ KKK DIR.TEK TÜRKİYE üniversitesidir.burslu ve burssuz öğrenciler arasında ayırım yoktur.Bazı üniversitelerde olduğu gibi bizde grev olmaz bkz..daü Göz kırpıyor herkese kolay gelsin... http://www.kkk.odtu.edu.tr/about/ncc.php alın size birde link kampusü tanımak açısından.ha bu arada niye mi bu kadar rahat konuşuyorum.sanırım burslu olmamdan. Göz kırpıyor

yanlış bilgin var demekki. 1 kişinin(kim olursa olsun) yorumlarına dayanarak karalama yapıyorsun. kıbrısta diğer üniversitelerde de burslu bursuz ayrımı yapılmıyor. bende bursluyum ama hiç ayrım görmedim şimdiye kadar. ayrıca yarı vakıf yarı devlet üniversitesi olan üniler var.
tek tavsiyem çabuk karar vermeyin ii araştırın sonra tercih yapın.
:) 2008-07-09 (21:28)
Aasd (xpoisonx)
Aasd (xpoisonx)
kimse zaten öğrenciler arasında bu ayrımın olduğunu söylemedi bu yönetim ve eğitimciler arasında görülen bir durum ve hatta doğu akdenizdeki bir arkadaşımın başına geldi ama kendi çabaları ve bürokratik işlemleri sonucu bazı şeylerin üstesinden geldi.2.dediğine gelecek olursak dikkat ettiysen ben TEK TÜRK ÜNİVERSİTESİ DEDİM yarı devlet yarı vakıf demedim. ayrıca bu şekilde olan bir doğu akdeniz var onun da içler acısı yönetim anlayışı ortada. herşey apaçık görülüyor bizim okulumuzda her işlem şeffatır herkes uğraştığı zaman her sorusuna en güzel yanıtı almaktadır. bence sende bazı konularda gerçeği görecek duruma gelirsin.iyi çalışmalar.
2008-07-10 (02:10)
T-Max Tmax (t-max)
T-Max Tmax (t-max)
xpoisonx demiş ki:
-ODTÜ KKK harici yalan kıbrısta kim ne derse desin.. .

Demekki sana göre diğerleri Doğu Akdeniz'de dahil olmak üzere yalan?(kim ne derse desin aslında bu mesaj senin için bir anlam teşkil etmiyor burdanda onu çıkardım.)

-kıbrıstaki tek tercih edilecek yer ODTÜ KKK DIR.TEK TÜRKİYE üniversitesidir.

Diğerlerini tercih etmeye gerek yok diyorsun direk...

-burslu ve burssuz öğrenciler arasında ayırım yoktur.Bazı üniversitelerde olduğu gibi bizde grev olmaz bkz..daü

ayrım olduğunu söylüyorsun sonra ben öyle demedim diyorsun.

Yarı devlet olunca türkiye üniversitesi olmuyor mu? Bir arkadaşının başına geldi diye herkezin başına gelmek zorunde değil.Yada uçakta konuştugun bir prof dekan asistan ile konuşmandan sonra direk diğer okullar hakkında yorum yapıyorsun.(tabiki yapailirsin ama tavsiye vermeseydin keşke Üzgün )

dip not: Amacım tartışma yaratmak değil. Farklı görüşlerin- Doğruların,Yanlış ların aynı platformda tartışılıp diğer arkdaşlara fayda sağlamasıdır.Sonuçta karaları vercek olan sizlersiniz tüm yorumları okuyun araştırın irdeleyin daha sonra kararlar verin.

herkeze kolay gelsin saygılar
Mert1 adlı arkadaşa cevaben 2008-07-10 (08:42)
Emre Yildiz (e1982)
Emre Yildiz (e1982)
Merhaba,
Doğu Akdeniz Üniversitesinin yurt fiyatlarını sormuşsun aşağıda gönderdiğim adresten kampüsün içindeki bütün yurtların ücretlerini öğrenebilirsin.
http://dormitories.emu.edu.tr/ucretler.htm
diraraa adlı arkadaşa cevaben 2008-07-10 (08:48)
Emre Yildiz (e1982)
Emre Yildiz (e1982)
Merhaba,
Bir arkadaş 5000 dolar civarında yazmış ama maaelesef bu sene Doğu Akdeniz Üniversitesinde ücretler arttı. Ücretleri YTL'ye çevirdiler yeni başlayacaklar için.Daü'nün ücretlerini gönderdiğim adreste bulabilirsin.
http://www.emu.edu.tr/t/ogrenciadaylari/Semesterfeestr20082009.htm
cvp 2008-07-10 (09:55)
Aasd (xpoisonx)
Aasd (xpoisonx)
ben bugüne kadar fikirlerimin hep arkasında durdum ve durmaya da herzaman devam edeceğim.Sana gelince cümlelerimi çok güzel bir şekilde kaba tabiriyle cımbızlayarak ve keserek bir araya getirip kendi cevabına uygun hale sokmuşsun.şimdi tekrar dönecek olursak (bu senin anlamamandan kaynaklanıyor).burslu -burssuz ayırımı; ÖĞRENCİLER ARASINDA olduğunu yazdığımı hatırlıyorum VE HATTA BUNUN YÖNETİCİ VE AKADEMİSYENLER ARASINDA OLDUĞUNU VURGULADIM(NE YAZIKKI SEN O DÜNYAYA GENİŞ PERSPEKTİFLE BAKTIĞIN GÖZÜNDEN BUNU İDRAK EDEMEDİN.) 2.Sİ EVET ADADAKİ TEK TÜRKİYE ÜNİVERSİTESİ ODTÜ DÜR. DİĞERLERİ KKTC ÜNİVERSİTESİDİR. VE TEK DEVLET ÜNİVERSİTESİ ODTÜ DÜR.3. SİZİN ÜNİVERSİTENİZİN YÖNETİM ANLAYIŞINI DOĞRU BULMADIĞIMI VE BUNUN İÇLER ACISI İÇİNDE OLDUĞUMU BELİRTTİM ve BU KONUDA HAKLI OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM.(BU CÜMLEYİDE UMARIM HAYATA GENİŞ PERSPEKTİFLE BAKTIĞIN GÖZÜNDEN VE AKLINDAN KENDİ CEVABINA UYGUN GELECEK BİÇİMDE KESMELER VE CIMBIZLAMALAR YAPMASSIN Göz kırpıyor )4. EVET ADADA TERCİH EDİLEBİLECEK TEK ÜNİVERSİTE VARDIR O DA ODTÜ DÜR NİYEMİ? BUGÜN BİZİM MEZUNLARIMIZIN GELDİĞİ YERE BAKARSAN BİZİM EĞİTİM PROGRAMLARIMIZI İNCELERSEN AKADEMİSYENLERİMİZİN ÖZGEÇMİŞLERİNİ İNCELERSEN BİZİM EĞİTİM AÇISINDAN NE KADAR BİR BİRİKİME SAHİP OLDUĞUMUZU GÖRÜRSÜN. BUGÜN SİZ MÜHENDİSLİK VE SOSYAL BİLİMLER PROGRAMINIZ BİZİM PROGRAMLARIMIZIN YANINA BİLE YAKLAŞAMAYACAĞINI AYRICA HAZIRLIK ÖĞRENCİLERİNİN KENDİ OKULUNUZA GELİRKEN BURANIN PROF SINAVI ODTÜ PROF UNDAN ZORMUŞ TRİPLERİNE GİRİŞLERİNİ, HATTA YİNE BU ÖĞRENCİLER BİZİM OKULUMUZDA ODTÜDEN BOĞAZİÇİNDEN AYRILMA HOCALAAARRR VARR GİBİ DEYİŞERİYLE ZATEN BİZ BÜYÜKLÜĞÜMÜZÜ BELLİ ETMİŞİZ.ASLINDA BEN BURADA BUNU TARTIŞMAK İSTEMEZDİM AMA SENİN O HAYATA GENİŞ PERSPEKTİFLE BAKAN GÖZÜNÜN VE AKLININ KESME VE CIMBIZLAMALARI SONUCU LAFLARIMIN DEĞİŞTİRİLMİŞ OLMASINA KARŞILIK BİR YAZIDIR BU VE TAMAMIYLE GERÇEKTİR. ODTÜNÜN BÜYÜKLÜĞÜNÜ TARTIŞMAYA İ-H-T-İ-Y-A-Ç DAHİ YOKTUR.İŞİNE BAK EĞİTİM HAYATINI BİTİR SEN NEREDE OLURSUN BİZİM MEZUNLARIMIZ NEREDE OLUR GÖR. DAHA SONRA ZATEN O HAYATA GENİŞ PERSPEKTİFTEN BAKAN GÖZÜN VE AKLIN BU GERÇEKLERİ EZE EZE ANLAYACAKTIR.İYİ ÇALIŞMALAR DAÜ LÜ KARDEŞ.
2008-07-10 (12:02)
Emre Yildiz (e1982)
Emre Yildiz (e1982)
KKTC'de okuyan bir öğrenci olarak arkadaşların yazdıklarına dair birkaç cümle de ben yazmak istedim. Öncelikle herkes kendi okulu hakkında istediğini yazma fikrine sahiptir bumu saygıyla karşılıyorum ama lütfen okulumuzu yüceltmek için diğer okul öğrencilerini kıracak kelimelerden kaçınalım biz üniversite çağında ve eğitimindeki gençlere bu yakışır diye düşünüyorum. Ben de Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencisiyim ve bundan çok memnunum bizim hocalarımızdan şu okullardan gelme gibi şeylere girmek istemiyorum ama okulumuzada biraz haksızlık yapıldığını düşünüyorum.Son olarakta arkadaşlar okullarımızı anlatırken biraz abartıyoruz gibi geliyor burslu arkadaşlarımız hariç Türkiye'den gelen bizler yeteri kadar puan alamadığımız burdayız ve maalesef para ödemek durumundayız.Örneğin benim okulum çok süper olsaydı geçen sene yapılan araştırmalara göre Türkiye üniversiteleri arasında 14. değil ilk üçte olurdu kendimizi kandırmaya gerek yok Kıbrıs ODTÜ'ye gelince onuda Türkiye'de ki ODTÜ'yle aynı kefeye koymak yanlış olur diye düşünüyorum zaten aynı olsa paralı olmazdı ve Türkiye'deki kadar puan isterdi diye düşünüyorum ama bunlar sadece benim düşüncelerim tabi.
Küçük bir de not eklemek istiyorum. Geçen dönem burslu olupta ortalamayı tutturamayacağını düşünen bir arkadaşım bir hocadan not istedi hoca olmaz deyince oda başka bir hocadan not istedi ve aldı aslında notlar açıklanınca olmaz diyen hocanın bile not verdiğini gördük.Yani akademisyenlerimizin arasında burslulara karşı olumsuz bir yaklaşım vardır demek yanlış gibi geliyor ama münferit olaylar yok mudur?Açıkçası hiç duymadım ama elbetteki münferit bir iki kişi olabilir.
cvp 2008-07-10 (13:45)
Aasd (xpoisonx)
Aasd (xpoisonx)
bu konu aslında büyüyüp bu hale gelmemeliydi bana cvp yazan diğer arkadaşımızın laflarımı kesip kendi kafasına göre düzenlemesiyle oldu.ayrıca odtü kkk odtü ankara arasında farklar olduğunu ve buranın paralı olduğuyla ilgili birşeyler söylemeye çalışmışsın fakat yukarıda yazdığın üniversite öğrencisi profiline uygun bir yaklaşım olmamış seninki de sen de bizi yermeye çalışmışsın amaben sana gerçekleri yazayımda kafanızdaki bilgi kırıntılarına biraz daha çeki düzen vermiş olalım.bizim okulumuz buraya gelipte kendi adına kampus açan bir okul değildir teklif tamamen türkiye ve kktc tarafından bizim üniversitemize iletilmiştir.amaç ise annan planına göre güzleyurtun rumlara verilmesini engellemektir.çünkü bizim üniversitemiz TÜRKİYE üniversitesi olduğu için bu böleyi alamayacaklardı bu da bu plana göre oluşturulmuş bir projeydi.ODTÜ İSE EĞİTİMDEKİ BÜYÜKLÜĞÜNÜ ULUSLARARASI BİR BOYUTA ÇIKARMAK ADINA ELİNDEN GELDİĞİ YAPMAYA KARAR ALMIŞ VE EĞİTİM PROGRAMINI ,AKADEMİSYENLERİNİ,YÖNETİCİLERİNİ,İMKANLARINI BURAYA SEFERBER ETMİŞTİR.PARALI OLMA KONUSUNA GELİNCE BURASI HARCI YÜKSEK DEVLET ÜNİVERSİTESİ OLARAK GÖRÜNMEKTEDİR.HARÇ FİYATLARININ TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERİNDEN FAZLA OLMASININ TEK SEBEBİ İSE KIBRIS YAŞAM STANDARTLARINDAN KAYNAKLANMAKTADIR.AYRICA SAYIN KAMPUS REKTÖRÜMÜZÜN BİZE SAYISAL VERİLERLE YAPTIĞI HARCAMA-GELİR-GİDER RAPORLARINI GÖSTERDİĞİNDE ÖĞRENCİLERDEN ALINAN BU HARÇ MİKTARININ SADECE SU ELEKTRİK VE PEYZAJ MASRAFLARINA YETTİĞİNİ GÖRÜYORUZ.SİZİN ÜNİVERSİTENİZDEKİ GİBİ KAR AMACI GÜDEN BİR KURUM DEĞİL BİZİM OKULUMUZ ÇÜNKÜ ÖZEL ÜNİVERSİTE DEĞİL TÜRKİYE CUHMURİYETİ ODTÜ NÜN BİR KAMPUS U DÜR..( BU KISIM BENİ İLGİLENDİRMİYOR ÇÜNKÜ BEN BURSLU OKUYORUM AMA ÜNİVERSİTEMİ SAVUNMAK DURUMUNDAYIM.PUAN MESELESİNE GELİNCE BURAYI ODTÜLÜ BİRÇOK MEZUN BİLKENT ÜNİVERSİTESİNİN İLK YILLARINA BENZETİYORLAR.BİZİM PUANLARIMIZ HER SENE YÜKSELİYOR AMA SİZİKİLER SABİT KALIYOR ÇÜNKÜ BURASI ODTÜ ARKADAŞLAR DAHA FAZLA TARTIŞMANIN ANLAMI VE ÖNEMİ YOK SANIRIM.SİZ İSTESENİZDE İSTEMESENİZDE BURANIN MEZUNLARI HER ORTAMDA EL ÜSTÜNDE TUTULURKEN SİZLER HALA ARAYIŞLAR İÇERİSİNDE OLACAKSINIZ.HATTA ÖRNEK VERMEK İSTERSEM; BİRÇOK KARİYER SİTESİNİN SAHİBİ VE PİYASAYI ÇOK İYİ BİLEN BİR YAKINIMIZIN BİR ÖRNEĞİNİ VEREYİM(VERMEK İSTEMEZDİM-DİKKAT ETKİLEYEBİLİR SİZLERİ); DAÜ,YDÜ,UKÜ,GAÜ, GİBİ OKULARIN DİPLOMALARINI BİRKAÇ ŞİRKET DIŞINDA KİMSE İŞLEME KOYMUYORLAR ACI AMA GERÇEK BİR DURUM .OLARAK ÖZETLEMİŞTİR ARKADAŞLAR.BU FORUMUN BU HALE GELİP BU ŞEKİLDE AÇIKLAMALAR YAPMAK ZORUNDA BIRAKTIĞINIZ İÇİN SİZE TEŞEKKÜR MÜ EDEYİM ÇÜNKÜ GERÇEKTEN NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM?AMA GERÇEKLER BUNLAR.LÜTFEN TARTIŞMADAN ÖNCEBAZI ŞEYLERİ ARAŞTIRIP ÖYLE KARŞIMIZA ÇIKIN.AYRICA BANA CEVAPYAZAN ARKADAŞIM:SEN BENİM ÜSLUBUMU VE YAZDIKLARIMI ELEŞTİRİRKEN KENDİNİ GÖZDEN GEÇİRMENİDE RİCA EDERİM.KOLAY GELSİN,İYİ TATİLLER.
Sayfa / 6
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa