GENÇLIK NEREYE DOGRU GIDIYOR..DEGERLERIMIZE SAHIP CIKILIYORMU??SUCLU ARAMAKMI???NEREYE KADAR
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 5
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

2007-09-24 (08:33)
Salim Başyiğit (salimbasyigit)
Göz kırpıyor Göz kırpıyor Göz kırpıyor Göz kırpıyor Çok mutlu Çok mutlu Gülüyor Gülüyor
2007-09-24 (11:41)
Best Of Mb (MB69)
Best Of Mb (MB69)
sekerirem demiş ki:
original insomnia demiş ki:
her sey 20. yüzyılda münafıklarla başladı öyle güzeldi ki osmanlı değerlerimizn üstte olduğu ümmetimizin bırlık olduğu yedi cihana ün salmış osmanlı sonra ulus devlet laik devlet sacmalığı cıktıda 2003 senesıne kadar devam etti artık duyarlılığımızla ALLAH sevgisiyle ümmet-i
MUHAMMEDİN calısmalarıyla bugün ne kadar müreffeh bır ortam yaratıyoruz ALLAHIN selameti üzerinizde olsun kardeşlerim...

sana dicek hiç bişey bulamıyorum!!!aslında buluyorum ama anlayamazsın

Bu konuda sana katılıyorum. Çok mutlu Çok mutlu
2007-09-24 (13:31)
Tütü Bayrak (tütiye)
Tütü Bayrak (tütiye)
slm arkadaslar ilk önce bu güzel konu için saolun hocam ben bu konuda cok doluyum galiba cok dogru biz batılılasmayı yanlış algıladık ben yolda yürürken genclere bakıyorum içim acıyo gerek yaptıkları muhabbetleriyle gerekse kılık kıyafetleriyle.karsımda türk ecdadı göremiyorum amerikan tipli gencler..nerde bizim öz degerlerimiz.mustafa kemal egitimde yenilikler yaparken yabancı okulları dahi kapattırıyor cünkü gelecek nesillerin tarihinden öz degerlerinden kopuk olmasını istemiyo.gencler tarihinden uzak malesef.bide benim anlamadıgım neden dinimizi ögreten kurumların hepsi kapanıyorda sayısıc-zca kilise acılıyo yanlış anlasılmasın dinde özgürlük vardır ama biz müslüman bir ülkeyiz.suandada binlerce genc dinini degistiriyor.kusurabakmayın konuyu dagıttım galiba ama bukadar amerikan yanlısı olmayalım lütfen
2007-09-24 (13:49)
Best Of Mb (MB69)
Best Of Mb (MB69)
haklısın tütiyecim,bence sen konuyu dağıtmadın.Dinimiz bizim bir milli değerimiz.Aslında Atatürkçü düşüncede dikkat edersek dinin bizim milli değerimiz olduğu düşüncesini destekler.Dediğin gibi gerçekten Batı kültüründen çok kötü bir yönde etkilendik.Ve dolayısyla kendi benliğimizi yavaş yavaş unutuyoruz.Evet Atatürk türkiye nin kurulduğu dönemlerde Batıyı örnek alımıştır.Ama o zamanlar uygarlık batıdada olduğu için batıyı örnek almıştır.Mustafa Kemal Atatürk Çağdaşlaşma ile ilgili"ÇAĞDAŞ KURUMLAR DOĞUDA OLSAYDI DOĞUYU ÖRNEK ALIRDIK,BATIDA OLSAYDI BATIYI ÖRNEK ALIRDIK"demiştir ! Yani aslında önemli olan çağdaşlamdır,batılılaşma değil ! Bu konuda dikkat edelim.Çağdaşlaşma sırd batıda diye batıya özenmeyelim.Bu şekilde gidersek atalarımızın emeğine saygısızlık etmiş olmazmıyız?

Saygılarımla
ynt: 2007-09-24 (14:21)
Fatih Çakmak (Iceprince)
Fatih Çakmak (Iceprince)
Slm
(böyle bir konu açıldığını görmek beni sevindirdi açıkcası.Ancak böyle bir yerde böyle bir konuda işe siyaset karıştırmak çok yanlış sonuçta farklı düşünceden insanlar bu sitede bir arada,bu sebeple herkesin düşüncesine saygı duyulup siyasete girilmemeli.)
Asıl konuya gelirsek,dediğiniz gibi bizler Osmanlıların torunlarıyız,bir bakıma onların devamıyız.Dünyada iki kültür vardır.Biri Şark diğeri Garp kültürü ve atalarımız olan Osmanlılar Şark kültürünün en büyük hatta tek temsilcileriydi batıda, e sonuçta sende onların torunusun,devamısın,dediğiniz gibi zamanında bilim,teknoloji batıdaymış e bunları elde edebilmek içinde kendi kültürümüzde bazı reformlara gitmeleri gerekmiş Atatürk ve arkadaşlarının;ama dikkat edilmesi gereken husus: onların kültürlerini tamamen alma,kendi özkültürümüzü onda eritme yanlısı olmamışlardır çünkü bu bir milletin yok oluşu anlamına gelir.
Bugün aslına bakarsanız Türk milleti olarak biz batılı olmaya çalışmışız ama diğer yandan doğu kültürünü tam olarak bırakamamış ve sonuçta tam batılıda olamamışız doğu ve batı kültürünün arasında sıkışıp kalmışız..
İSPAT MI? Bugün dışarı çıkın bir bakın çevrenize(farklı telden çalan)giyim kuşamlarından,konuşmalarına kadar çeşit çeşit insan var,he bu arada bunların hepsi Türk yani tek millet hatırlatırım...
Açıkcası bu duruma oldukça üzülüyorum,bu saatten sonra yeni nesillerin kurtuluşu adına halen umudum var aslında ama çok zaman ister hemde çook... !
2007-09-24 (14:30)
Howarda Arda (howarda)
Howarda Arda (howarda)
çok güzel bi konuya değinmişsiniz ama bunun için bi konu değil binlerce forum açılmali ki birileri bunlara dur diebilsin..

ama bi hatanız var..gençlikten yola çıkıp bu ülke nereye gidiyorun cevabını ararsak çok farklı alakasız cevaplar alırız..yani gençlikten yola çıkıp diğer ülkeleri yermek,ülkemize peşkeş çekildiğğini anlatmaya çalışmak,cihad ilan etmek..konu dışı bence
2007-09-24 (15:02)
Best Of Mb (MB69)
Best Of Mb (MB69)
Arkadaşım haklısında,aslında kimsenin başka bir ülkeye yerme yaptığı veya cihad ilan ettiği yok,en azından ben öyle fikir edindim.Bizim bahsetmek istediğimiz,gençliğimiz yukarda bahsettiğimiz gibi çağdaşlaşmayı yanlış anlamış durumda.Yukarda Mustafa Kemal in birtane sözünüde örnek verdim.Çağdaşlaşma batılılaşma demek değil.Mustafa Kemal Atatürk ün de dediği gibi Çağdaşlaşma o zamanlar batıdaydı,o yüzden batıyı örnek aldık.Eğer doğuda olsaydı doğuyu örnek alırdık.Bunlar önemli noktalar.Osmanlıda ilk kurulduğu dönemlerde Doğuyu örnek almıştı.Çünkü batı uygar değildi.Bu konuların üstünde biraz durmalıyız bence...
ynt: 2007-09-24 (15:15)
Fatih Çakmak (Iceprince)
Fatih Çakmak (Iceprince)
Kesinlikle MB69 a katılıyorum.Gençleri örnek veriyorum çünkü yıllarca yapılan yanlışın sonucu olarak gençlik ortada.Yani sonucundan bahsediyoruz.Tabiki yinede dediğin gibi sadece gençlikle sınırlanamaz daha yüzlerce örnek verilerek yine senin dediğin gibi forumlar dolduran yazılar yazılabilir ama biz örnek verdik sadece Göz kırpıyor
2007-09-24 (15:18)
Best Of Mb (MB69)
Best Of Mb (MB69)
Iceprince demiş ki:
Kesinlikle MB69 a katılıyorum.Gençleri örnek veriyorum çünkü yıllarca yapılan yanlışın sonucu olarak gençlik ortada.Yani sonucundan bahsediyoruz.Tabiki yinede dediğin gibi sadece gençlikle sınırlanamaz daha yüzlerce örnek verilerek yine senin dediğin gibi forumlar dolduran yazılar yazılabilir ama biz örnek verdik sadece Göz kırpıyor

katılıyorum Göz kırpıyor
2007-09-24 (16:24)
ama bi hatanız var..gençlikten yola çıkıp bu ülke nereye gidiyorun cevabını ararsak çok farklı alakasız cevaplar alırız..yani gençlikten yola çıkıp diğer ülkeleri yermek,ülkemize peşkeş çekildiğğini anlatmaya çalışmak,cihad ilan etmek..konu dışı bence

oncelıkle yenı gelen arkadasımıza hosgeldın demek ıstıyorum...ben ulkemızın nasıl yabancılara peskes cekıldıgını soylemek ıstedım evet sanırım konu dısı ne kadarı bunun farkında yaslısı gencı vede ne yapılabılıyor....

ben ınsanların ozunden cıkmalarına ve cevrenın aılelerın buna nasıl kayıtsız kaldıklarına kızıyorum... ozenmek taklıt etmek bır yere kadar ıyıdır .......
Sayfa / 5
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa