Slm
(böyle bir konu açıldığını görmek beni sevindirdi açıkcası.Ancak böyle bir yerde böyle bir konuda işe siyaset karıştırmak çok yanlış sonuçta farklı düşünceden insanlar bu sitede bir arada,bu sebeple herkesin düşüncesine saygı duyulup siyasete girilmemeli.)
Asıl konuya gelirsek,dediğiniz gibi bizler Osmanlıların torunlarıyız,bir bakıma onların devamıyız.Dünyada iki kültür vardır.Biri Şark diğeri Garp kültürü ve atalarımız olan Osmanlılar Şark kültürünün en büyük hatta tek temsilcileriydi batıda, e sonuçta sende onların torunusun,devamısın,dediğiniz gibi zamanında bilim,teknoloji batıdaymış e bunları elde edebilmek içinde kendi kültürümüzde bazı reformlara gitmeleri gerekmiş Atatürk ve arkadaşlarının;ama dikkat edilmesi gereken husus: onların kültürlerini tamamen alma,kendi özkültürümüzü onda eritme yanlısı olmamışlardır çünkü bu bir milletin yok oluşu anlamına gelir.
Bugün aslına bakarsanız Türk milleti olarak biz batılı olmaya çalışmışız ama diğer yandan doğu kültürünü tam olarak bırakamamış ve sonuçta tam batılıda olamamışız doğu ve batı kültürünün arasında sıkışıp kalmışız..
İSPAT MI? Bugün dışarı çıkın bir bakın çevrenize(farklı telden çalan)giyim kuşamlarından,konuşmalarına kadar çeşit çeşit insan var,he bu arada bunların hepsi Türk yani tek millet hatırlatırım...
Açıkcası bu duruma oldukça üzülüyorum,bu saatten sonra yeni nesillerin kurtuluşu adına halen umudum var aslında ama çok zaman ister hemde çook...