GENÇLIK NEREYE DOGRU GIDIYOR..DEGERLERIMIZE SAHIP CIKILIYORMU??SUCLU ARAMAKMI???NEREYE KADAR
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 5
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

2007-10-03 (21:58)
Best Of Mb (MB69)
Best Of Mb (MB69)
salimbasyigit demiş ki:
bıyerlerde yanlıslıgımız var sanırım herseyde egıtım sıstemımız bozuk bır sıstem oturmadan dıger sıstemıe gecen genc beyınler..yarıs atı mantıgıyla bırbırlerıyle yarıstırılan cocuklar ve bunlardan para kazanmaya calısan bunuda yapan dersaneler yanı egıtım mafyaları ben oyle bakıyorum arkadaslar kusura bakmayın...cocuk dersaneye gıdemezsem kazanamam mantıgıyla aılesıne baskı yapıyor aıle guc bela okutuyor ama bunlardan genede 100 10 nu kısıler kazanıyor ben dersanelerın ıstatıstıklerının guvenılır oldugunada ınanmıyorum...herkes genclerın uzerınden nasıl para kazanırım derdınde artık bızlerı ve onları oyle bır carkın ıcıne atıyorlarkı bızım ne oldugumuzun onemı yok bence....

evedet andy warholun dedıgı gıbı herkes bırgun 15 dk meshur olacak sozu ne kadar dogru ve umutlarını bu 15 dk kazanan ve gerı kalnında hep kaybeden ...yazıkkk

Salim abi dediklerinin çoğuna katılıyorum.Şimdi yazdığında o çocuklarını güçbela okutan ailelerini ve o çocukları düşününce içim sızladı.Acıdım onlara.Dediğin gibi dersaneyi eğitim mafyası olarak kullananlar var.Bide parası olupta oraya boşuboşuna gidenler var.Onlara ne demeli.Üniveristeye hazırlanmayı 2 cep telefonu almayı,yüzünü makyaja bulayıp badana çevirmeyi,saçına başına jöleyle,boyayla biçim vermeyi zannedip ailesinin parasını çarçur edenler var.Onları suçluyorum ben.Çünkü hepsi belli bir yaptıklarının farkında olan,yaptıklarının sorumluluğuna sahi gençler.Bu durumda sadece dersaneleri ve eğitim sistemini suçlamamalıyız.Tamam dersanelerin birkısmı eğitim mafyalığı yapıyor ve eğitim sistemi bozuk onları desteklemiyorum.Yangına körükle gidiyorlar.Ama Allah akıl fikir vermiş.Hepsi genç yaptıklarının farkındalar,dolayısıyla yaptıklarının sorumluluğun taşıyorlar.Onlarda o çocukcağızların hakkını yiyorlar.Paralarını oraya çarçur ederek.Gençliğimiz maalesef derin ve karanlık bir kuyuya sürükleniyor.Gençlerimizde kendilerini o kuyuya giden yoldan geri çekmek zorundalar,hepsi ellerinde,çünkü hepsinin akli iradesi var ! Belki onların üzerlerinde etki olabilir,ama o etkiyi kabul etmek zorunda değiller.Çünkü baskıcı birşekilde değil.Ama bu gidişle yavaş yavaş olabilecekmiş gibi duruyor.Hayır demek ellerinde.....
Hepinize Hayırlı Ramazanlar
2007-10-11 (01:42)
Salim Başyiğit (salimbasyigit)
herkesın bayramını en ıcten dıleklerımle kutlarım ne kadar eskı bayramların yerını tutmasada olsun Çok mutlu Çok mutlu
2007-10-11 (18:20)
Best Of Mb (MB69)
Best Of Mb (MB69)
Saol salim abi Seninde Ramazan Bayramın Mübarek Olsun Çok mutlu İnşallah bu bayramın vesilesiyle toplum arasındaki bağnazlıklar yok olur,ve gençlerimiz değerlerine sahip çıkar.
2007-10-13 (00:32)
insallah kardesım....herkesın egıtım duzeyının yuksek oldugu ama bunu hayata uygulamayı becerebılen dusunen ınsanlara o kadar cok ıhtıyacımız varkı
2007-10-13 (02:26)
Bora Tu (vANe)
Bora Tu (vANe)
bu işler sadece egitim düzeyinin yüksek olmasıyla olmuyor olamıyor kardeşim.....biz üniverstelerde hangi insanlara hoca diyoruz ..... artık bakkalından minibüs şöförüne kadar hoca diye hitap ediyorum....insanda kişilik olmadıktan sonra egitim ögretimde para etmiyor be hoca.........................hayırlı bayramlar
2007-10-13 (11:55)
Best Of Mb (MB69)
Best Of Mb (MB69)
vane sana katılıyorum.Bir tane hikaye var,hani şu"Bir babanın oğluna sana Vali olamazsın demedimki sana adam olmazsın" dedim hikayesi.Başlangıcını tam olarak bilmiyorum ama o söz yeterli.Okulda okumak,Üniversiteyi bitirmek,öğretmen olmak,insan olmadıktan sonra bir anlam taşımıyor.Belli bir eğitim sahibi olmadıktan sonra yüksek makamlara gelmenin bir anlamı yok.Günümüzde gördüğümüz kadarıyla....
2007-10-13 (17:29)
bu konuda haklısın ama ben bılgısını hayata karsı uygulayabılen dıye de eklemek ıstedım elbette oyle sadece egıtım hıcbırseyı cozmuyor vede egıtım aldıgımız kısılerın bazılarının nasıl oldugunu dusunursek hak vermemek mumkun degıl dostca kalın
2007-10-13 (17:54)
Best Of Mb (MB69)
Best Of Mb (MB69)
salim abiye katılıyorum,bu konuda 2 tane soru soruyorum:Acaba ülkemizde aldığı eğitimi topluma sunacak yeterli sayıda doğru eğitim görmüş kişi varda bizmi kıymetini bilemiyoruz,yoksa toplumda gerektiği değeri görmediği için paylaşmak istemeyenmi var?
2007-10-14 (01:15)
meyve veren agacı taslamak tabırı bosuna cıkmamıs dıye dusunuyorum elbette var ama cogunluk onların elınde degıl dıger bılmeyenlerlerın elınde....yoksa bir millet bu kadar kısa surede bu kadar cok degerını kaybetmezdı dıye dusunuyorum mutlu kal kardesım
2007-10-14 (11:54)
Best Of Mb (MB69)
Best Of Mb (MB69)
Salim abi sana katılıyorum ama bu konuda birkaç mesaj sonra yorum yazmayı düşünüyorum.Çünkü burası ortak bir paylaşım yeri başka arkadaşlarımında bu başlık ve sorum hakkında cevabını bekliyorumda ona göre yorum yapıcam İnşallah Göz kırpıyor
Sayfa / 5
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa