diffgirl demiş ki:
merhaba arkadaşlar bende öğretmen adayıyım ingilizce öğretmenliği son sınıf benim de bu dönem gerçekten yogun bir dönem kpss var ve ben bir de toefl gircem yurt dışında yüksek lisans yapmak istiyorum ama o olmazsa alese falan gircem burda yüksek lisasn yapmakiçin..arkadaşa katılıyorum öğretmenlik meslegi hakikaten bence özveri çaba anlayış ve sabır gerektiren bir meslek.ve bence her önüne gelenin öğretmen olmaması gerekiyor çünkü yanlış kişilerin öğretmen olması demek toplumsal bir katliam demek bence..mesela bizim sınıfta bir çocuk var kesinlikle olmamalı diye düşünüyorum öğretmenlikle alakası bile yok onun yetiştireceği öğrencileri düşündükçe kahroluyorum ....bence kpss gibi saçma bir sınav yerine daha anlamlı bir sınav koymalı o zaman hem elit bir eleme yöntemi kullanılmış olur hem de gerçekten bu meslege yakışanlar öğretmen olur....kimse öğretmenliğin kolay oldugunu düşünmesin bence öğrenci sıralarından hepimiz öle düşünüyoruz ama iki adım öteye öğretmen masasına yol alınca anlıyosun ki aslında hiç de kolay değil...ben herkese başarılar diliyorum.kpss ve ales ve diper sınavlar(toefl-üds-kpds)bu sınavlar hakkında bilgisi olanlar lütfen paylaşsınlar....
ben bu yıll toefl a girdim.lise bilgilerimle giridim ve 200 puan aldım.çok zor gelmedi bana umarım sende iyi bi puan alırsın.kolay gelsin
kesinlikle sana katılıorum, bende hacettepe almanca öğretmenliği bölümünde okuorum, ilk bu bölüme girdiğimde kendimi çok ayrıcalıklı hissetmiştim.. ben öğretmen olcam dedim, bana göre bu çok kutsal bir şey.. Fakat bölüme girdikten sonra bu bölümde okuyan insanlara inanamadım ve 4. sınıftayım şuan diorum ki allahım bunlar benim meslektaşlarım olcak ve insan yetiştircekler, belkide kendileri daha insan olamadan, bundan kastim lütfen yanlış anlaşılmasın ama hala karakteri oturmamış, öğretmenliği basit bir meslek olarak gören, ve öğretmenlere yakışmayacak hareketlerde bulunan bir çok insanla beraber okuyorum, bunda çok şikayetçiyim.. Bizler birer eğitmeniz (artık) ve biz kendimizi eğitemedikten sonra çocukları nasıl eğiteceğiz. Bundan dolayı öğretmenlik mesleğinin kalitesinide düşürmektedirler. Bana göre öğretmenlik eğitimi sadece ÖSS den alınan puana bakmamalı, bana göre bu insanlar bir sürü testten geçmeli, kişilik testi, IQ testi vb. Ben açıkçası meslektaşlarımı gördükçe karamsarlığa düşüyorum ne yazık ki aramızda sadece diploma olsun üniversite olsun diyede bu bölümde okuyan çok arkadaşlarımız var..
Şanel demiş ki:
kesinlikle sana katılıorum, bende hacettepe almanca öğretmenliği bölümünde okuorum, ilk bu bölüme girdiğimde kendimi çok ayrıcalıklı hissetmiştim.. ben öğretmen olcam dedim, bana göre bu çok kutsal bir şey.. Fakat bölüme girdikten sonra bu bölümde okuyan insanlara inanamadım ve 4. sınıftayım şuan diorum ki allahım bunlar benim meslektaşlarım olcak ve insan yetiştircekler, belkide kendileri daha insan olamadan, bundan kastim lütfen yanlış anlaşılmasın ama hala karakteri oturmamış, öğretmenliği basit bir meslek olarak gören, ve öğretmenlere yakışmayacak hareketlerde bulunan bir çok insanla beraber okuyorum, bunda çok şikayetçiyim.. Bizler birer eğitmeniz (artık) ve biz kendimizi eğitemedikten sonra çocukları nasıl eğiteceğiz. Bundan dolayı öğretmenlik mesleğinin kalitesinide düşürmektedirler. Bana göre öğretmenlik eğitimi sadece ÖSS den alınan puana bakmamalı, bana göre bu insanlar bir sürü testten geçmeli, kişilik testi, IQ testi vb. Ben açıkçası meslektaşlarımı gördükçe karamsarlığa düşüyorum ne yazık ki aramızda sadece diploma olsun üniversite olsun diyede bu bölümde okuyan çok arkadaşlarımız var..
ya sen hacettepe de okuyup bunları dersen ben ne yapayım o parasıyla okuyan kıtık başkentlilerin içinde.bu ne biçim bir sistemdir yaa

bende varım ilköğretim matematiköğretmenlii ama ben de daa 1.sınıfım

şimdilik hayat güzel!