Ben de Kırgızistan Celalabadda Uluslararası ilişkiler bolumu 4. sınıf ogrencisiyim.Tabi buranın hayat şartlarıyla Türkiyedeki şartlar pek uyuşmuyor.En onemlisi sosyal faaliyet alanı neredeyse hic yok.Hayat hep aynı şekilde dewam ediyor.Ben de buraya gelirken kendimi en kotu sartlara ayarladıgımdan dolayı pek bir zorlukk cekmedim ama buraya gelip de 2 gunden fazla dayanamayıp Turkiyeye donenler de oldu.Ama hic universite okumamaktansa burada gelip 4 yıllık bir bolumu bitirmek kotu birsey olmaz sanırım.denklik konusunda da herhangi bir sorun cıkmıyor.Bir şekilde avantaj sahibi olabilirsiniz.Tabi ki rusçayı iyi bir şekilde ogrenebilirsiniz.Bunun avantajları da Turkiyede cok fazla.Yani buraya gelip diplomayla birlikte rusçayı da ogrendikten sonra Turkiyede bu bolumu okuyan bircok kişiden bir adım hatta birkac adım onde olursunuz.
Evet bayan arkadaşlar için biraz zor bir durum. Ancak Bişkek haricinde kimsenin başka bir şehri yazmasını tavsiye etmem. Biraz fazla çalışın TR'de okuyun...
abicim bende insallah celal-abad'da bu sene bu bölümü kazanıp okumak istiyorum seninle biraz bu konu hakkında bilgi alış verişi yapalım
aykutatay@windowslive.com msn adresim eklersen yardımcı olursan çok thnx=)
Arkadaşlar ben öss de tercih yapacak adayları uyarmak istiyorum kırgızistan eski bildiğiniz kırgızistan değil herşey çok pahallandı hatta bazı ürünler türkiyedekinden bile pahallı ve burayı tercih ettiğinizde burs bulmanız çok zor başbakanlık bursuda yurtdışında olduğundan verilmiyor ben 350 dolarla geçinemiyorum. Ayrıca profösör açığıda var. Ben sizi uyarmak için söylüyorum sonra çok üzülürsünüz. Keşke benide böyle uyaran biri olsaydı